Tonåring.

onsdag den 11:a jan @ 09:56
Tonåringen Malte.

Vår fina Malte befinner sig just nu i en stormande tonår. Ena dagen är det spring i benen och inget tålamod alls, andra dagar ligger han gärna i sängen heeeela förmiddagen och går motvilligt med ut. Om han tidigare inte förstått vad vi vill när vi säger "sitt" är det nu snarare så att han provar och ser vad som händer om man inte sitter när någon säger"sitt". Om kvällarna kommer den lille bebisen fram och det ska gosas nära, nära i soffan och han är givmild med blöta, mjuka och försiktiga pussar. Omsorgsfullt pussar han på örsnibb och nästipp tills han inte kan hålla sig längre och nafsar försiktigt med tänderna. Jag får gosrysningar bara av att skriva om det.

Malte förgyller vår tillvaro så till den milda grad. Han är en riktigt tuff hundutmaning att uppfostra men det som är grejen med djur är ju att det inte spelar någon roll när man får SÅ mycket villkorslös kärlek tillbaka. Det finns få saker som får mig att bubbla över av skratt som att få Maltes omsorgsfulla öronpussar eller att se honom få ett av sina boxerryck och springa som han hade eld i baken över stock och sten. Och hans minspel. Jag vet ingen annan hund som förmedlar så mycket känslor med olika ansiktsuttryck, det är verkligen en underbart charmig egenskap.

Att leva med djur är så fantastiskt roligt och jag vill verkligen inte vara utan det, trots uppoffringarna det innebär. Jag kan inte föreställa mig vårat hem utan hundar och katter. Så småningom vill jag också skaffa höns och Apan vill ha getter. 

Först och främst ska vi fokuserapå vår tonåring och ge honom den tid och uppmärksamhet som han behöver. Nu är det till exempel dags för promenad. Det blir en promenad i skogen med boxerryck, pinnkastande och dragkamp.Kommentarer
Postat av: Amelie

Om Tonåring.

Visst är det underbart. <3 Och jag älskar boxrar! Så otroligt fina!

11:12 onsdag den 11:a jan 2012
http://elefteria.blogg.se
Postat av: Amelie

Om Tonåring.

Hur gammal är han föresten? =)

12:17 onsdag den 11:a jan 2012
http://elefteria.blogg.se
Postat av: Amelie

Om Tonåring.

Härligt härligt! :D Jag känner igen beteendet nämligen, Timja börjar lite smått å testa gränserna. Hon blir 10 månader denna månaden så... Jag tycker väl inte att det är så roligt eftersom jag har nog med jobb XD Men som du skriver så får man ju så mycket tillbaka! <3 Allt är fint med oss och jag hoppas att det är det med er också! <3 Och angående gå-endet på Rasmus så är jag som sagt inte orolig. Det kommer när det kommer. Det som var lite störande var ju bara att han faktiskt tog några steg och sen la av. Lite luring på den liksom. ;)

13:18 onsdag den 11:a jan 2012
http://elefteria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: