Sorgligt men välbehövligt.

fredag den 17:e feb @ 14:15
Nu är det så att jag har gått och värkt på något ganska så länge. Det har varit det här med min blogg. Jag älskar verkligen att  blogga och fastän ni inte är många så är det ändå några som verkar gilla att läsa det jag skriver och titta på bilder jag tagit. Väldigt roligt!

Jag har verkligen trivts att blogga här på stylesearch.se under en lång tid, men det senaste har jag saknat några saker som nu har fått mig att ja, gå vidare till en ny blogg faktiskt. Den har jag suttit och pulat med några dagar nu när jag varit krasslig och nu kan jag stolt presentera den som min nya blogg! Det braiga är att jag också hittat ett sätt att "ha kvar" den här bloggen. Alla inlägg jag skrivit här kommer nämligen finnas i min nya bloggs arkiv, så när man undrar vad jag gjorde i september 2009 och trycker sig in där från min nya blogg, länkas man till det inlägget här, på den här bloggen! Bra va! På så sätt kommer vi inte glömma bort alla mina inlägg, för det är den del, på den här fina bloggen.

Så nu hälsar jag er alla välkomna att följa med mig vidare till en bredre, lite fräschare blogg med större bilder!

Jag presenterar stolt:
linneaeleonor.blogg.seMånadens kreativa projekt: Januari!

tisdag den 14:e feb @ 20:01

Här kan jag stolt presentera januari månads kreativa projekt. En lejonmössa till min systers 4-åring. Jag är väldigt nöjd med hur den blev och även 4-åringen verkade gilla den. Den är virkad i ett tjockt ullgarn och manen är gjord av samma garn. Inuti har jag sytt fast en bit patchworktyg från stoff och stil. Jag klippte isär tygbiten och sydde ihop den igen för att forma den efter mössan och sen sydde jag fast den runt om med kaststygn.
Mönstret köpte jag via etsy.com.

Visst blev den fin?

Hemvändar'n.

måndag den 13:e feb @ 18:34
Nu är jag tillbaka på mossig mark igen!
Har haft fem fantastiskt roliga och bra dagar i Stockholm. Jag har gjort stan, spanat in några kändisar, druckit öl på söder och hängt hos brorsan. Allt har som sagt varit topp!

Tro nu inte att jag varit hemma och bara tagit igen mig det senaste dygnet, åh nej. Upp i ottan, tjugo över fem rättare sagt för att åka till djursjukhuset Blå Stjärnan i Göteborg. Där hade vi ett inbokat besök för att undersöka Maltes hörsel. Och svaret var det vi anat, helt döv på det vänstra örat och lite hörsel på det högra. Skönt att ha det bekräftat och diagnosen blev att det är genetiskt betingat vilket betyder att vi antagligen kan få en liten summa pengar eftersom han är försäkrad mot (för?) dolda fel.

Efteråt åkte vi till min syster, åt våfflor och uppvaktade 4-åringen. I present fick han januaris kreativa projekt, och vad det var visar jag senare! Mycket mysig fikastund iallafall. Och som alltid fint att träffa syster!

Och dagen slutade ju inte där. Åter hemma har Apan bytt fönstret i sovrummet och jag har assisterat där det behövts. Nu sitter fönstret på plats och imorgon tror jag fixet såsom fönsterfoder och eventuellt fönsterbräda också kommer på plats. Vi har också köpt golvet så vi får väl se om det blir lagt först eller om tapeterna kommer upp först.

Nu ska jag fortsätta greja runt. Jag fixar och donar med en sak på internetschi. 
Vad det kan vara kan ju ni fundera på!

Efter fem och ett halvt år tillsammans: LINNEA LÄMNAR APAN!

tisdag den 7:e feb @ 16:39
I fem och ett halvt år har Linnea, 24, och Apan, ålder okänd, levt tillsammans som ler och långhalm. Utåt sett har förhållandet verkat blomstra och beskedet som nu kommer är oväntat. Linnea lämnar sin livskamrat ensam med deras gemensamma hund och lägger livet på landet bakom sig för en weekend i huvudstaden. 
-Jag hade sett fram emot en mysig kväll framför QX-Galan tillsammans med Linnea på fredag, men nu blir det inget med det, jag blir ensam, säger en lågmäld Apa när vi pratar med honom.
Tidigt imorgonbitti går tåget mot Stockholm som ska föra Linnea till Möbelmässan där hon möter upp sina klasskamrater för två dagar fullspäckade med studiebesök, bl.a. på slottet, och trevliga stunder med sina klasskamrater. Under helgen uppges Linnea stanna kvar i Stockholm för att träffa sin bror, sina vänner och gå på stan. Först på söndag väntas hon återvända till skogen och sin familj för att återgå till vardagen.
-Kanske sitter Linnea där på galan på riktigt, mumlar Apan och tittar drömmande ut genom fönstret. 
Vi har sökt Linnea för en kommentar men inte lyckats nå henne. 

Söndag <3

söndag den 5:e feb @ 10:03

Åh.
Jag har sagt det förut, jag älskar söndagar! Den mest kravlösa dagen av alla. Veckan har varit hektisk och fullspäckad så en söndag är välbehövlig. Tidiga mornar upp ur sängen leder till tidiga kvällar ner i sängen och däremellan full rulle. Jag orkar med det bra eftersom det är så gott som bara roliga saker som händer i skolan. Jag har jobbat vidare med silltunnan, i onsdags då vi har materialkunskap fick vi prova på att tova hela dagen och torsdsg till fredag bytte vi verkstad med silver och fick göra egna smycken. Hela veckan avslutades i fredags med en guidad visning på Röhsska Museet, och en liten runda på stan. Mycket bra!

Två dagars helg känns denna vecka som en ganska kort tid att återhämta sig på, men vad göra? Och det är faktiskt så att jag bara går i skola imorgon, sedan är jag ledig tisdag, vilket är gött!

Idag ska jag bara mysa runt här hemma, försöka flytta lite saker som inte har någon plats från vår hall till boden. Där får de stå tills det är dags att rensa boden istället. Sen ska jag fika också. Kaffe och silviakaka. 

Hoppas ni har en härlig dag ni med.