LOV

måndag den 31:a okt @ 10:07
Jag har lov!
Det är helt underbart skönt, och det har just börjat! I helgen har jag inte gjort NÅGONTING! Jag har gått hemma i min morgonrock, myst med Apan och Malte och ignorerat högarna med disk och tvätt, tagit tupplurar och druckit stora koppar kaffe. Idag känner jag mig utvilad och avslappnad och nu ska jag börja ta tag i lite saker här hemma. Storstäda är ett projekt som kommer pågå hela veckan. Det dåliga vädret har satt igång pysslet inne och den delen av huset som kommer bli vårat nya sovrum under vintern ska nu tömmas på möbler, så i veckan ska de plastas in och ställas ut i vår personliga lagerlokal :) Ska bli så skönt att få ut det ur huset så vi äntligen kan sätta igång. Nu känns det på riktigt och planeringen har satt igång på riktigt. Apan är taggad och tillsammans ska vi bygga oss ett fint sovrum med platsbyggd säng och smart förvaring. Ja, det lär bli bra.

Ska också hinna träffa vänner och gå på musikquiz i veckan. Och fika! Älskar höstfikor, de är väldigt, väldigt mysiga. Sen är det ju loppisar i veckan också... De ska jag nog försöka ta mig tid till också! 

Himla härligt med lov kort sagt. Skönt med tid hemma och att få vara med Malte och Apan mer än annars. Det är det jag gillar bäst!Svisch!

måndag den 24:e okt @ 20:27
Så är det kvällen igen och jag sitter här framför skärmarna. Svisch säger det! Det känns som att det är fredag hela tiden. Jag både gillar och ogillar det. Undrar hur jag kommer uppleva tid om sådär en 20-30 år om tiden redan nu känns så minimal på nåt vis. Svisch!

Har blivit mer medveten om mina händer de senaste månaderna. Jobbar med dem på ett nytt sätt, använder dem flera timmar varje dag till att känna, trycka, dra, spika, sy och spänna. Händerna förändras. Höger pekfinger har blivit tjockare. Huden på fingrarna har ömsats och uppgraderats till en hårdare, tåligare. Smörjer dem noga och stretchar dem varje kväll. Vill ha mina fina händer så välbevarade som det går.

Armarna har jag konstant träningsvärk i. Triceps skriker till och gör sig påmind var och varannan dag. De kan behöva det, mina taniga armar, lite muskler och lite power. Det skulle matcha mitt inre. Jag känner mig stark och full av power. 

Förutom den där tredje förkylningen denna höst, som inte riktigt överger mig. Hosta. Med slem. Jag vill spy för det är så äckligt att hosta upp en slemboba till frukosten. Bläääh. Ni kanske inte visste det om mig, men det finns något som äcklar mig extremt. Löst snor. Fy. Minns tidiga vintermornar när jag väntade på bussen till skolan i en busskur. Någon hade roat sig med att lägga en rejäl snorloska på busskurens glasvägg. Loskan hade frusit till is. Jag ville bara spy rakt ut. Kunde inte befinna mig i busskuren. Först när plusgraderna kom och loskan rann bort igen kunde jag sitta därinne utan att äcklas ihjäl.

Jag antar att mina framtida barn får bota denna fobi.

Det var mina måndagstankar. Ha det fint alla där på andra sidan skärmen. 
Glöm inte att vara snälla.

Mitt liv just nu.

söndag den 23:e okt @ 17:01

Himla fint om man ska sätta ord på't. Spciellt eftersom det inte är Apan som gett mig blåmärken, det är hårda tag i skolan ;)  Jag älskar höstens färger, de gör mig inspirerad och i fina klänningar och nya vinterstövlar känner jag mig lika vacker som en solig höstdag. Gofika och kreativitetsboostar i skolan gör mig extra lycklig och jag är glad att jag är jag och att jag har det så fint och bra. Och så den lilla familjen, den är fin som snus.

FÖR ATT JAG ÄR BÄST

onsdag den 19:e okt @ 18:44

 

Inga kommentarer.

Hitta tillbaka.

onsdag den 12:e okt @ 21:55
Jag försöker hitta inspirationen att blogga, men jag hittar den inte riktigt. Jag älskar att blogga av mig men dessa dagar går min energi till att köra bil och lära mig massa, massa, massa nya saker varje dag. Men jag ska försöka ändå. Ge mig en stund bara. Det enda jag kan säga just nu, från botten av mitt kär-på-nytt-i-Håkan-hjärta är:

Det här är min tid, det här är mitt liv

Vänner försvann och jag blev kvar
Hon var vacker och du var ett svin
Dom sa se och du blundade
Dom vaknade och jag var så trött
Dom sa fort och jag sa långsamt
Dom levde i misär och jag hörde stråkar
Dom tappade och jag hittade 
Dom gick iland och jag flöt iväg
Det här är min tid

Uppsnärjd i det blå.

tisdag den 4:e okt @ 20:02
 

Alltså. det var längesen jag kände såhär. 
Jag ser SJUUUUUKT, SJUKT, SKJUUUUUUUUUUUUKT mycket fram emot att se den här dokumentären. Jag är ganska säker på att jag kommer älska den och fälla en tår. Jag har älskat Håkan så intensivt, så intensivt och tyckt att alla låtar måste handla om mig, att varje textrad satt ord på mina tonårskänslor, precis som Amanda i filmen. 
Det blir en andaktsull stund framför tv:n, det vill jag lova.

Håkan, Håkan...

"Nya" soffbordet!

söndag den 2:e okt @ 14:03

Tadam!
Knäppte en liten bild med min nya flashiga mobil som ett litet test. Här är det fantastiskt fina bordet! Som sagt var, 70 kronor kostade det. Jag har skruvat av benen och limmat dem innan jag skruvade tillbaka dem, sen har jag slipat och oljat bordsskivan och sprayat stringdelen i guldigt för att fräscha till det lite. Mycket nöjd är jag! Förändrade rummet väldigt mycket. Nu längtar jag efter nya tapeter och att få ut TV:n ur denna del av huset. Här ska man bara sitta och mysa, prata och njuta av den fina utsikten över skog och äng.

...

söndag den 2:e okt @ 10:36
Hej bloggen.
Mmmmm. Det är söndag förmiddag. På söndag förmiddag tar jag mig alltid tid att ta mig tid. Långsam frukost och stor kopp kaffe. Och så lite surf på datorn och hitta inspiration för dagens pyssel. 

Sen jag skrev senast har dagarna gått fort och varit innehållsrika. I skolan jobbar vi på och jag har nu gjort klart min första kantstoppade sits, påbörjat mitt andra "kundjobb", lärt mig symaskinerna och sytt världens sötaste lilla hund. Nu vill jag sy en massa hela tiden. Ska börja med kundfodral i skolan imorgon tänkte jag!

Här hemma har jag gjort iordning soffbordet i teak som jag fyndade för 70 kr, nu står det och är SUPERFINT i vardagsrummet. Apan har grävt och grävt och gjort baksidan av vår tomt till ett helt nytt ställe. Han har också sågat, hamrat, spikat grejat och lyft och kämpat och satt in nytt fönster och ny altandörr i det som är vårat sovrum nu, men som kommer bli en del av köket sen. Blir så bra, så bra, så bra och jag är så glad, så glad, så glad! Sakta men säkert, ett delmål i taget <3

Idag är det lite helgstädning kvar, men det ska vara snart avklarat. Resten utav dagen blir hoppas jag på hemmapiff. Jag har förresten skaffat mig en ny flashig mobil! En smartphone med bra kamera så nu hoppas jag att jag ska få lite mer foton på min vardag. Det är kul och bra för kreativiteten att fota!

Nu är kaffet slut så nu är det dags att komma igång!