Sjukstuga.

måndag den 7:e mar @ 17:44

Vår lilla bebis är sjuk!  Igår hamnade Sookie i sitt första slagsmål med en vildkatt här ute i trädgården. Apan satt i vardagsrummet och fick plötsligt syn på en kattboll som for över trädgården. På tre röda var han ute och gormade och bollen delade sig i två. En flög ut i skogen och Sookie for upp i ett träd. Efter en stund tog hon sig ner igen och linkade in igen och ville ha tröst. Ett bitmärke på hasen kunde vi konstatera. Imorse ville hon inte gå på benet alls och vid lunch åkte jag hem från skolan med en nyinköpt termometer. 40 varma grader hade den lille så det blev till att åka till veterinären på stört. 

Halv två fick vi tid och de behöll henne i några timmar för att söva henne, kolla ifall hon behövde dräneringsslang i benet och för att rensa öronen. Ingen slang behövdes iallafall för det var lyckligtvis inte så djupa sår hon hade fått, så ingen varböld hade bildats. I öronen konstaterade de öronskabb och gjorde dom soprena.

Så nu sticker det fram en lila strut under filten i vår sjuklings fåtölj. Det är svårt att inte vilja ge den lilla rosa nosen en puss varje gång jag går förbi, men jag måste helt enkelt hålla mig. Nu blir det iallafall vila och strut och antibiotika i fem dagar framöver och sen en kur med skabbdödarmedel. Själv är jag trött efter en ganska händelserik dag. Det tar på krafterna att vara orolig. Det blir fortsatt sjukstuga här hela kvällen, för hela familjen.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: