En bra dag.

fredag den 27:e maj @ 11:44

Idag regnar det. Men det är ett fint regn. Det faller rakt ner från himlen och molnen är inte mer kompakta än att solen kan lysa igenom svagt på sina ställen. Känns som ett sommarregn.

Äntligen blommar syrenen här hemma också, den har varit sen jämfört med de jag sett i stan. Men nu blommar den och doftar den... Mmmmm! Ska överväga om jag ska offra en kvist och ta in sen. Får inte nog av doften!

Idag kom det en liten lön på mitt konto. Fick mig att tänka på att det var EVIGHETER sen jag shoppade. Evigheter. Men det är inget jag saknar. Det senaste har jag helt enkelt inte haft råd att slösa pengar på något onödigt och det har fått mig att inse att de går lika bra att leva utan den där dösnygga tröjan från H&M. Något de flesta vet såklart. Men det är en skillnad på att veta och känna. Jag kan blunda för mycket handlingar som jag gör och förtränga vad de leder till. Men jag kan också välja att konfrontera mig själv och mina handlingar och vad de leder till. Då blir det ofta uppenbart vad som egentligen känns som det rätta, och då blir det svårare att blunda för det i fortsättningen.
I detta fall gällde det mitt sätt att konsumera kläder. Jag har insett att det är så himla onödigt att köpa flera nya plagg i månaden, mest för att andra ska tycka att jag ser "hipp" ut. I ärlighetens namn tror jag inte (äsch, jag VET) att någon av mina närmsta vänner, familj och Apan bryr sig ett jota över om jag har den här säsongens mest populära tunika från H&M på mig, eller  min favvotröja som jag haft i fem år. Så för vems skull köper jag då nya kläder? För att okända personer på stan ska tycka något om mig och mina fräscha kläder. Jösses. Så onödigt. Det är en stor del av mig som vill behaga andra och som vill bli omtyckt av andra, det är den delen av mig som drivit mig när det gäller detta. En osäkerhet på mig själv, ett försök att "bli omtyckt" innan jag ens öppnat munnen. Men det är slut med det nu. Jag har aldrig känt mig så självsäker som jag gör idag och jag tackar min skrala ekonomi för det.
Nu slutar jag lura mig själv att jag behöver andras bekräftelse och godkännande. Jag är en snäll person, och det är faktiskt den bästa egenskapen av alla tycker jag, och det gör mig stolt över mig och den jag är.

Och det ska ni veta, att konfrontera detta hos mig själv är ett stort steg för en blyg person som jag! Men med detta sagt ska jag fånga dagen. Idag är en bra dag!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: