Malte du rare.

tisdag den 10:e maj @ 10:03

Malte är en riktig liten Ferdinand. Fast han är inte så intresserad av att lukta på blommorna, han vill smaka på dem! Ska bli intressant och se hur det kommer gå med våra rabatter framöver. Den här herren är nämligen väldigt villig att också hjälpa oss att gräva upp rabatter, vilket vi sysslat en hel del med i vår. När jag låg på alla fyra och röjde i jorden kom han gärna och kollade vad jag gjorde, sen satte han igång att gräva som en tok alldeles bredvid mig. Tydligen är det också väldigt härligt att kissa och bajsa bland blommorna i rabatten. Can't blame him, men jag drar mig lite för att rensa ogräs så att säga.

Bilden ovan är iallfall så himla söt. Hans blick och rynkorna i pannan. Åh! Det senaste har hans valpkliande tänder lugnat sig en del verkar det som och han har upptäckt hur härligt det är att mysa, kramas och pussas, utan tänder! Och det är SÅ härligt! Han är en riktig liten myskorv!

Igår var jag och Malte och hälsade på min klassis från i vintras, Ulrika, hemma hos henne och hennes familj. Då fick Malte för första gången träffa vuxenhund, lös. Och han var sååååå feeeeeg!! Men så ville han ändå verka tuff, bara det att han liksom inte alls var så tuff när det väl kom till kritan. Så han satt och tryckte nära en utav oss människor och när Fabio, som vuxenhunden heter, kom fram så drog han rumpan åt sig, la öronen bakåt och pep till så ömkligt så! Trots att Malte var bussugen så vågade han inte riktigt släppa till Fabio under de timmar vi var där, men jag tror det var väldigt lärorikt för Malte. Han är i vanliga fall väldigt mallig kille så efter gårdagen kom han nog ner på jorden en stund :)
Utöver social träning så har han lärt sig en hel del kommandon nu. Sitt, släpp, kom, ibland kan han ligg, vänta, varsågod  och han har börjat lystra till Malte. Även ordet nej har han börjat haja vad det betyder. Han är duktig när man väl kan fokusera all hans energi på att vara uppmärksam och villig att lyssna på oss. Då lär han sig fort! 

Varje dag med Malte känns fortfarande lite ovan och vi lär fortfarande känna varandra. Jag är otroligt glad över att vi fick en så glad, pigg och social kille som Malte, han har kryddat till vår vardag och ger så mycket kärlek och många, många skratt!

Djur är livet. Vill aldrig igen leva ett liv utan djur omkring mig.Kommentarer
Postat av: storasyster

Om Malte du rare.

Såååå söt! Man vill bara pussa!

12:25 tisdag den 10:e maj 2011
http://lavida.bloggplatse.se
Postat av: karin

Om Malte du rare.

aaaw så söt!

17:27 tisdag den 10:e maj 2011
http://trattoria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: