Maltes dag!

söndag den 12:e jun @ 18:47
Idag kan man verkligen kalla för Maltes dag. Vi har varit i Lerum där Boxerklubben anordnade utställning. Fyra av Maltes syskon, hans mamma och uppfödaren av där. Det var fantastiskt fint att låta Malte få hälsa på sin mamma igen som blev helt till sig och gjorde de värsta skutten jag någonsin sett. Nu vet vi var Malte fått dem ifrån... ;) Det var roligt att se henne i form igen. Hon var så mager, så mager när vi hämtade Malte eftersom hon la så mycket energi på att ta hand om valparna och dia dem. Men nu var hullet tillbaka och det var härligt att se!

Lika härligt var det såklart att få se hans syskon! Kan konstatera att det blev an ganska blandad kull, typmässigt, men alla är såklart bedårande söta. En utav hans systrar är så söt så jag smälte lite. Minns henne från när vi var och tittade på Malte, hon var den som ville kela mest av alla!
Efter utställingen kunde vi konstatera att de flesta i kullen inte har ett tillräckligt tydlig markerat stop. Med de menas att pannan och nosryggen är för plan. Det ska vara en tydlig "vinkel" dem emellan. Men det är något som Malte har! Enligt rasstandarden har han de mest "korrekta" utseendet och både uppfödaren och några andra kommenterade det. Så till slutet av sommaren blir det att ställa ut honom i valpklassen på Boxer-SM. det ska bli jättespännande! Nu vet vi dessutom hur det går till och vad vi ska träna på. Jag känner att det blir mitt ansvar att träna på utställningsbiten eftersom jag gärna vill vara den som visar honom :) Så nu ska vi träna att springa, ställa upp oss och titta i munnen. det sista blir det svåraste!

Innan vi åkte hem gick vi undan till en äng i närheten och släppte Malte och hans brorsa Nixon för att låta dem leka. De lekte så de höll på att svimma tror jag, både tyckte det var dunderkul. Men hör och häpna, jag tror Nixon hade mer energi att ge än malte. Plus att Nixon var lite större. Malte fick helt klart möta en ritkigt hård-lekare iallafall och det gjorde honom gott. Efter en liten stund kom hans söta syster och var med också, men hon ville inte brottas, bara jagas! tillslut pep Malte ifrån och la sig utslagen på gräset.

Ja... Det kändes lite i hjärtegropen att få se Malte leka med sina syskon igen, så härligt! På Boxer-SM ses vi igen och jag hoppas de kan få ses med jämna mellanrum länge framöver.

Nu ligger Malte, inte helt oväntat, och snarkar i soffan och har gjort sen vi kom hem vid fyra. Sånahär dagar emellanåt gör en liten boxerhjärna gott!

Vi tog lite bilder såklart! 

Vår fina kille försöker ta det lungt och samtidigt spana på alla andra Boxrar och människor!

Maltes mamma, Bella!

Malte och Nixon busar loss!

Sickan, Malte och Nixon. Sickan är hans bedårande syster. Så fantastiskt söt!

Syskonen BUUUUUS!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: