Rabarber & Rosensaft.

måndag den 4:e jul @ 17:18
Har gjort supersmarrig saft idag. Rabarbersaft med en hint av ros. Mums!
Lätt att göra:


Först skördar man sin finaste rabarber. Har man ingen egen går man till affären och skördar. Ett kilo stjälkar ska man ha.


Sedan skär man stjälkarna i bitar, sköljer av dem och sedan får de tillsammans med två liter vatten koka upp och koka i 15 minuter. Rör inte om nånting, då blir saften grumligare än nödvändigt.


Sedan silas saften genom saftduk eller an sil, häll tillbaka i kastrullen, tillsätt 5 dl socker och låt det stå kvar på plattan och rör om tills sockret löst sig.


Det sista du gör är att tillsätta saften från 2 citroner och sedan det som gör denna saft lite speciell, nämligen 1-2 tsk rosenvatten!


Tadam! Godaste saften med finaste färgen!
Jag desinficerade flaskan innan jag hällde på saften. Då la jag in den diskade flaskan i kalla ugnen, satte på 100 grader och lät den ligga inne i 30 minuter. Sen lät jag ugnen svalna i en timme eller så och slog den varma saften i den varma flaskan, sen får de svalna i rumstemperatur!

Så nu har jag 2 liter drickfärdig saft här hemma. Yummie!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: