Skogen bjuder.

lördag den 30:e jul @ 12:23

Nu är jag tillbaka efter fyra dagars välbehövlig semester tillsammans med Apan. Vi tog bilen och åkte söderut längst med kusten och det har varit helt fantastiskt fint och roligt! Men mer om det vid ett annat tillfälle. 

Hur fantastiskt och skönt det än har varit på semstern så var det så himla härligt att komma hem igår kväll. Jag älskar verkligen att komma hem. Speciellt till denna vackra, varma sommardag. Här ovan ser ni vad jag hittade i skogen på Malte, Apan och min förmiddagspromenad i skogen. Hela skogen är ett kantarellställe nu och jag kunde plocka korgen full av  stora kantareller. Senare idag blir det såklart smörstekta kantareller. Herre jesus så gott det ska bli. Jag ska sätta mig i solen och rensa de små godingarna nu, och när Apan klippt klart gräsmattan så ska vi åka till sjön och bada. Vi har det ganska lyxigt som kan välja på både hav och sjö och idag är jag sugen på sjö eftersom det inte sällan är 24 grader i vattnet där. 

Det allra bästa är att jag är ledig tre dagar till och det känns overkligt härligt. Jag ska bara vara och jag ska bara ha det så jäkla skönt! Envy me!Semester.

måndag den 25:e jul @ 19:03
Hej hopp!
Nu är den långa veckan på jobbet gjord.  Måndag till måndag med en ledig torsdag. Men veckan har flugit förbi. Kan inte förneka att jag är trött dock. Tänkte ta en tupplur i sängen när jag kom hem strax efter tre. Klockan sex vaknade jag. Välbehövligt!

Nu är jag iallafall ledig i sju hela dagar och imorgon far Apan och jag iväg på bilsemester för hela slanten. Ner till Malmö och sedan antagligen följa kusten till Öland. Inget mer är bestämt, vi tar det som det kommer längst med vägen. Men en sak kan jag lova, loppisar och second hand står högt på min lista!

Så ikväll packar jag det sista, Apan grejar med bilen och sedan är vi redo. Ska bli så himla roligt.
Ha det bra ni med!

Tankar om rädsla och galenskap.

söndag den 24:e jul @ 10:41

Idag är det såklart en lite annorlunda stämning på TV:n. Det pratas så gott som bara om det som hänt i Oslo. Precis som de flesta andra känner jag sorg inför det som hänt. Det är så himla sorgligt. Jag försöker sätta mig in i hur det känns att fly för sitt liv. Allt jag kommer fram till är att det måste förändra en. 

Det jag funderat mest på är just hur denna man, en ensam man, haft så mycket hat i sig. Haft sådan stark tro på att detta var det rätta att göra. Det är hisnande att en persons medvetande kan bli så förgiftat av hat och rädsla. Det kan kännas svårt att relatera till hans galenskap, men han är ju en människa som du och jag i botten. En människa som av någon anledning tappat känslan av samhörighet med andra människor, som tappat sin förmåga att känna empati, som tappat tron på samhället han lever i. 

Det är lätt att avfärda honom som "ett as", en "jävla galning", "ett monster" och i sin tur känna hat mot denna man. Och så stannar eftertanken där, vid konstaterandet att han är en galning och att det var därför detta hände. Men jag tycker att eftertanken borde gå djupare. Vad är det med vårat samhälle som gör att dessa människors galenskap föds? 
Var någonstans i denna personens liv dör kärleken gentemot andra? Var dör empatin? Var tar rädslan och hatet över? Vad gör de människor runt omkring som ser, som anar?

Sköt dig själv och skit i andra.
Det känns som en tyst överenskommelse.

Mitt hjärta går ut till alla de som fick offra sina liv för denna personens galenskap. Och till deras anhöriga som ska fortsätta leva med enorm saknad inom sig.
Till er skickar jag värme och kärlek.

...

lördag den 23:e jul @ 15:46
Hej hej hallå bloggen!
Jag slår vad om att du undrar  var jag hållit hus. Eller är det mitt önsketänkande? Hur som så ska jag berätta. 
Jag knegar. Och när jag inte gör det har jag hittat på diverse trevliga saker. Jag har hunnit ha minisemester på kusten med Apan, Malte, bror med barn och mor och far. Så himla bra och roligt. Jag är väldigt glad över min fina familj och att jag har syskon, det är kul! Familjen rockar.

Utöver detta har vädret varit mycket bättre än väntat och vi har haft både grillkväll och myskväll med fint väder. Idag öppnade sig himlen exakt 14:45 när jag klev ut genom ytterdörren efter jobbet och det är väl ungefär det bästa som skulle kunnat hänt. Så mycket glad över det. 

På måndag kväll efter jobbet drar jag och Apan på bilsemster. Jag är ledig i sju hela dagar och vi ska ta en tripp ner till Skåne och sedan till Öland. Ska bli världsbäst! Längtar så! Men innan dess har jag tänkt att hemmet ska städas igenom så det är sådär härligt att komma hem till sen efter semestern, nystädat och fräscht liksom. Så det står på schemat i eftermiddag. 

Men allra först ska jag ta mig en titt i trädgården. Växthusvädret som vi haft i några dagar har fått det att explodera. Luktärten som jag planterade som frö blommar, likadant violen "Black Jack" och på rosen expolderar knopparna. MIn tomatplanta växer så det knakar den också. Kuligt!

Så nu ska jag sätta fart. Hoppas ni har det lika fint som jag.

Fota hela världen.

tisdag den 19:e jul @ 20:23
foto:har jag tagit

Jag känner sån otrolig inspiration när jag är ute i naturen om kvällarna dessa dagarna. Solen lyser som vackrast på allt det gröna om kvällarna tycker jag. 

Jag vill fånga allt och visa upp för alla. Men det går ju inte riktigt. Det är svårt att fota men det senaste har jag känt en lust att öva mer och bli duktigare. I takt med detta väcks ju också önskan om en ny kamera. Har Apans Canon att fota med nu och det är en systemkamera och den är såklart bra... men hade jag haft mer kosing hade jag helt klart införskaffat en ännu bättre.  

Det är svårt att lära sig alla inställningar, vad de gör och inte gör. Svårast är det att fånga känsla i bilden. Antar att man kan öva på just den biten hela livet. Jag gillar sommarljuset när det strilar genom grönska och ljusets strålar syns i bilden. Och färgerna. Det är lättare att fota. Så jag börjar där.

Så nu laddar jag upp de första bilderna på mitt Flickr-konto. De allra flesta kommer antagligen vara såna som jag lägger upp här, men på Flickr kan man se dem i större format, en funktion som jag ofta saknar här på bloggen. Och så skriver jag lite grann på engelska. Det är kul men lite svårt att stava ibland.

KOLLA VETTJA!

Absorberar.

måndag den 18:e jul @ 21:43
foto:har jag tagit

Jag skrev ett långt och fint inlägg om sommaren. Sen raderade Malte det. Så det kanske inte var meningen att jag skulle rabbla allt det där om att absorbera sommaren med varje por. Med bara armar i ljummen sommarvind, med kisande ögon mot varma solstrålar eller med kittlande grässtrån mot en utsträckt handflata. Eller det där om blomsterängen med blommorna som nådde mig till hakan och hur de doftade på så långt håll att jag fick stanna upp i solen och blunda, njuta och absorbera. 

Och det där om hur jag inte längre känner mig arg på hösten och vintern för att de tar sommaren utan istället kan känna att alla årstider har sin fördel och alla kommer de en gång om året. Vitsipporna blommar snart igen och den första snön faller varje år. Också den sista.

Allt det där var det antagligen meningen att ni skulle besparas. 
Men jag kände helt enkelt att det var för fint för att låta det vara osagt. Det finns redan så mycket fina saker vi låter vara osagda. Det är så dumt så.
Kom ihåg det.

En kik.

fredag den 15:e jul @ 14:37

En kik på de första rutorna som så småningom kommer att bli en tröja. Hoppas jag. Jag har inget mönster att gå efter utan det blir lite improvisation och det är bara nyttigt för knoppen och kreativiteten. Färgerna på bilden blev intensivare än i verkligheten. Här i min hand är färgerna mer pastelliga. Den gröna är mer pastellgrön och inte så mintig som på bilden. Men funderar på att slänga in en mintig färg... det skulle passa in ser jag nu.

Jag virkar ihop dom samtidigt som jag virkar klart dom så blir inte det ett stort tråkigt megajobb att göra på slutet. Håll tummarna för att snart få se denna tröja klar här i bloggen!
Jag hasar mig tillbaka till soffan och fortsätter.

Regn och äppelpajte.

fredag den 15:e jul @ 10:06
Utanför är det grått ovantill och supergrönt undertill. Regn på det lummiga sommarlandskapet. Det är grönt, grönt, grönt med några inslag av vita jasmineblommor och en vacker ros där utanför. Så fint så jag nästan inte kan se mig mätt. Själv sitter jag här inne, dricker äppelpajte och har ett uppsvullet gomsegel. Som det halsbarn jag är, med bortopererade halsmandlar, så letar svullnaden upp något annat att sätta sig på. Har haft ont hela veckan och igår stannade jag hemma från jobbet för kurering. Likadant idag och jag hoppas att idag är vilodagen som gör mig frisk. Kunde knappast vara mer passande väder iallafall. Sommaregn på sommarlandskap är som gjort för att betrakta inifrån, uppkurad i soffan med te och virkning. 

Jag har börjat på ett nytt virkningsprojekt. Vet att jag har andra jag borde avsluta egentligen. Meeeeen, det är svårt att låta bli när jag är inne i en kreativ fas. Ideérna och inspirationen flödar och just nu virkar jag en tröja av mormorsrutor i de mest underbara färgerna. Längtar så tills den är färdig... Har gjort en deal med mig själv att allt jag skapar nu är på något vis ett provexemplar och ska när det är klart värderas för att se om det skulle passa att sälja i en webshop t.ex...Spännande! Nu ska jag sörpla te, ignorera mitt svullna gomsegel och sörpla te.

...

måndag den 11:a jul @ 09:52
Äntligen sitter jag här framför bloggen igen. Jag tycker verkligen om att få sitta här och pränta ner vad som ploppar upp i huvudet mitt, men ibland hinner jag inte riktigt och ibland när jag har tid är jag så trött så jag knappt orkar prata. Och då blir det inget skriveri heller. Idag är jag iallafall ledig och jag har sovit fantastiskt gott inatt och känner mig utvilad! Till frukost har jag ätit jordgubbar med mjölk och bara det kan ju göra ens dag.

I helgen träffade jag släkten på fest på Bohus-Malmön. Det var störtkul! Som vanligt konstateras det att vi träffas för sällan och så är det ju. Tycker alltid vi har det himla roligt när vi ses. Speciellt roligt var det att se mina kusiner igen. Det var flera år sedan och det borde verkligen inte få hända igen! Vi är typ jämnåriga och för tio år sen var det vi som sprang runt som duracellkaniner och lekte livet ur oss hela kvällen. Nu sitter vi istället och dricker vin tillsammans. Det är kul, trots att vi inte setts på länge nu känns det ändå som vi växt upp tillsammans på nåt vis. Fin känsla.

Idag är en dag som jag inte har något planerat. Sen jag började jobba för fyra veckor sedan har det blivit mer sällsynt. Fånga sommardagarna liksom. Men idag är det inte någon supervärme och jag vill bara vara passiv. Det enda som kan locka mig ur huset är faktumet att det är sommarrea på Överby och Apan behöver ett par shorts och jag ett par sommarskor. Men vad som händer med det är ännu oklart. Vad som än händer så vill jag vara här hemma och pyssla lite idag också. Sen är jag ledig imorgon också. Det är skönt. Pysslapysslapyssla.


Hej du fina!

torsdag den 7:e jul @ 11:17

Kolla vad mer jag fick i present då! Den första rosen slog ut!!
Den är så mycket vackrare än jag föreställt mig och doftar ljuvligt. Mer lägligt än såhär hade den inte kunnat slå ut.  Jag älskar den och längtar tills den klättrar och klättrar och klättrar och omsluter hela vårt hus med sina vackra rosor!! Okej, så stor blir den antagligen inte... Men jag hoppas iallafall att den en vacker dag täcker en större del av vår garagevägg. 
Det skulle vara vackert som en saga.

Så mycket kärlek.

torsdag den 7:e jul @ 10:12
foto:jag
Igår kväll kidnappade Apan mig, körde mot stan, köpte min favoritpizza av alla pizzor och sedan tog han mig till ett utav de finaste platserna i Uddevalla. Där breddes det ut en filt och sen mumsade vi pizza. Efter maten la jag mig på Apans arm och tittade upp i trädkronorna. Ville bara stanna klockorna...
Sist så fick jag öppna min present. Det var ett par arbets/trädgårdsbyxor från Garden Girl som jag önskat mig hela våren. Superfina.
Tillsammans blev allt så himla fin och kärleksfull stund som jag kommer minnas.

Idag ska jag också ha en himlans bra dag. När Apan slutat jobbet vid ett så ska jag åka till stan och träffa Caroline. Jag ska lära henne virka också ska vi fika en massa goda grejer som bullar och smultronpaj. Till kvällen ska vi bygga på musklerna igen på Friskis. Lär bli bra!

Nu ska jag sätta mig i solen, dricka kaffe och läsa tidning. Vardagslyx.

BEMÄRKELSEDAG!

onsdag den 6:e jul @ 17:04

Tjohej!! Idag är det min födelsedag och sommaren bjuder till med riktigt fint väder!
Nu ska Apan kidnappa mig och ta med mig på utflykt.
Ha den äran till mig och mitt 24-åriga tryne!

Pusspusspusspuss på mulen.

tisdag den 5:e jul @ 20:00

Igår lämnade jag bort min lilla pussmule till mor och far för passning. Både jag och Apan jobbar idag och imorgon, och än kan Malte inte vara ensam såpass länge.
Saknade honom omgående och just nu är jag så pussjuk efter den där stickiga mulen så jag nästan kolar vippen! Men imorgon kommer han hem igen, som en liten födelsedagspresent!

Rabarber & Rosensaft.

måndag den 4:e jul @ 17:18
Har gjort supersmarrig saft idag. Rabarbersaft med en hint av ros. Mums!
Lätt att göra:


Först skördar man sin finaste rabarber. Har man ingen egen går man till affären och skördar. Ett kilo stjälkar ska man ha.


Sedan skär man stjälkarna i bitar, sköljer av dem och sedan får de tillsammans med två liter vatten koka upp och koka i 15 minuter. Rör inte om nånting, då blir saften grumligare än nödvändigt.


Sedan silas saften genom saftduk eller an sil, häll tillbaka i kastrullen, tillsätt 5 dl socker och låt det stå kvar på plattan och rör om tills sockret löst sig.


Det sista du gör är att tillsätta saften från 2 citroner och sedan det som gör denna saft lite speciell, nämligen 1-2 tsk rosenvatten!


Tadam! Godaste saften med finaste färgen!
Jag desinficerade flaskan innan jag hällde på saften. Då la jag in den diskade flaskan i kalla ugnen, satte på 100 grader och lät den ligga inne i 30 minuter. Sen lät jag ugnen svalna i en timme eller så och slog den varma saften i den varma flaskan, sen får de svalna i rumstemperatur!

Så nu har jag 2 liter drickfärdig saft här hemma. Yummie!Pyssla.

måndag den 4:e jul @ 10:40
Idag har jag pyssel i fingrarna, och vädret är perfekt för diverse pyssel. Varmt som bara tusan, men molnigt. Först ska jag pyssla med vårt hem. Det ska bli städat. Efter det tänker jag skörda lite rabarber och göra något gott, rabarbersaft! Sen har jag hittat ett himla spännande recept på en egen pesto, fast inte med basilika utan en annan spännande ingrediens, så det ska jag göra. Till kvällen blir det Friskis med Caroline. Sen har jag även kommit igång med mormorsrutorna nu. Gör en annan variant nu än den jag visade häromdagen. Kör på den traditionella rutan nu och det går fort som vinden! Så hinner jag vill jag gärna virka en ruta eller två också! Vad jag vrikar till vet jag inte riktigt, Kanske en stolsdyna, kanske en väska, kanske något annat. 
Den som lever får se!

Igår kväll var vi för övrigt ute på en ö en bit utanför Ljungskile/Lyckorna. Så himla fint! Sol, bad och god pastasallad samt uppvisning när grabbarna hoppade från höööööga klippor. Malte var såklart med och han är den duktigaste lilla båtsman jag mött. Antingen sitter han och tittar stillsamt ut över vågorna och känner lite med nosen på vattnet som stänker, eller så lägger han sig sonika och sover. Gärna bredvid och lite på mig <3 Väl på land har han så roligt när han går på upptäcktsfärd, käkar lite musselskal och tar sig ett litet dopp i vattenbrynet. 
En riktig strandhund är han, vår glada kille.

Nu trynar han i soffan och jag tar sista klunken på kaffet. Dags att börja pyssla!

Rosigt.

söndag den 3:e jul @ 20:51

Fina saker man kan ha hemma. Rörstrandassietter "Marianne" för fem kronor styck och en utav de finaste broderade dukarna jag äger, från en låda med dukar som mamma ropade in på auktion. Tillsammans pryder de köket och gör det alldeles ljuvligt rosigt.
 För tillfället är jag svag för rosor.

Ej antagen.

söndag den 3:e jul @ 14:02
Idag fick jag veta att jag inte blev antagen till tapetserarutbildningen.
Det känns helt ok och jag är inte ledsen eller besviken. Det var väntat eftersom arbetsproverna jag skickade med inte var så bra som jag egentligen hade tänkt mig.

Nu planerar jag andra saker att ta mig för  till hösten. Ett eget företag står högst på önskelistan. Detta kan vara knuffen jag behöver för att ta hoppet ut i det okända...

Nu ska vi åka ut med båten och sola, bada och äta gott hela långa kvällen.
Härligt!

Spaljén.

söndag den 3:e jul @ 11:58

Här skymtar spaljén som jag talat så om. Spaljén som jag och Apan gjort själva! Ner i skogen gick vi, högg några små träd som ändå ska gallras ut och sen så knöt vi ihop härligheten och sågade av så den fick en snygg V-form. Nu klättrar min älskade New Dawn för glatta livet på den.


Första knoppen kommer att slå ut alldeles snart.
Tänk att jag kan längta efter en sån sak.
Det har jag aldrig känt förr.

...

söndag den 3:e jul @ 11:07
Hej och hallå och god förmiddag bloggen!
Idag är det lazy sunday och jag är hemma och har det bra. Den här helgen är jag ledig och jag tar det bara lungt och gör vad jag känner för. Igår var det lite loppis, en sväng till torp, thaimat och sedan vin med mina vänner. Fint som snus. Idag är det mest att pilla runt här hemma, städa lite,  stöka i vår trädgård och om vädret skulle spricka upp så blir det eventuellt en båttur. Så idag lär också bli en fin dag. Och det som är nästan bäst av allt, det är att jag är ledig imorgon också.