GAME ON MONKEYBOY

söndag den 30:e jan @ 12:47
En dröm jag har är att någon dag få äga en Kitchen Aid, köksmaskinernas Rolls Royce med ett pris därefter. Men så kom det sig på tal, att en Kitchen Aid skulle förgylla min vardag och Apan kom med ett erbjudande. Den dagen jag kan göra 50 armhävningar får jag en Kitchen Aid av honom. GAAAMEEE OOON SUCKER vrålade jag och blev aspepp.

 Tyvärr är jag just nu klen. Jätteklen. Jag kan göra typ 10-15 regelrätta armhävningar på knä. Vadet gäller armhävningar på tå. Stående på tå kan jag göra..... noll armhävningar. Alltså verkligen. Noll. Jag kan inte ens ligga platt på marken och pressa mig upp en gång. Det är klent. Apan är dock världens sötaste och har gett mig lite tips på hur jag ska träna upp mig. Jag ska börja öva på att göra fler på knä först. Med start imorgon ska jag varje morgon göra så många armhävningar på  knä som jag orkar, sen vila lite och sen göra hälften utav det antalet. Sen så småningom går jag över till att göra på tå. Apan tror att om ett år kommer jaga kunna göra 50 armhävningar på tå. Ja. Onekligen försvann en smula av peppen vid den bedömningen. Men nej, jag ska bannemej försöka! Är det så att jag hinner spara ihop under tiden kanske jag köper en själv. Eller så har jag dom pengarna till nåt annat flashigt. Ja, vadet är ON iallafall. Jag återkommer med ett första utlåtande om hur det känns om några dagar.Kräääddigt.

torsdag den 27:e jan @ 19:21

Savage Skulls & Douster - Bad Gal (ft. Robyn)

Det finns så galet mycket bra musik these days. Sen undrar jag om det finns någon creddigare person än Robyn these days? Tvek.
Jag skulle vilja ha alla hennes sweet moves.

She´s got it now.

onsdag den 26:e jan @ 16:23
Igår kväll blev jag sjukt arg och ledsen på mig själv och kände mig superdeppig och ville bara gå och lägga mig fastän klockan inte ens var sex på kvällen än. Jag gjorde världens tabbe igår som kostar mig 1400 då min digitalkamera blev stulen ur bilen. Jag går inte in på några detaljer runt händelsen, räcker väl med att konstatera att det var mitt fel. Vi kan stanna där. Blev sjukt ledsen iallafall, fick kameran av Apan i julklapp, utan att jag hade önskat mig den och blev glad, den var verkligen en kanonfin kamera. Jag har redan beställt en nyt, fast jag får leva lite snålt den närmsta tiden p.g.a. det, sen får vi väl se om något kan täckas utav hemförsäkringen.

Sov dåligt inatt, hade svårt och sova och ältade det hela så i morse fick jag verkligen tvinga iväg mig till skolan. Kände inte alls för det, men det var skönt att komma iväg och tänka på annat. Efter skolan hade jag tänkt stanna i stan tills träningen som börjar klockan fem, men nä. När jag satte mig i bilen ville jag bara hem och göra nåt hemmamyspyssel så att så fick det bli. Jag har köpt ingredienser till att göra macarons och jag ska även baka ett lantbröd.  Så nu ska jag med hjälp av lite bakning lägga den tråkiga gårdagen bakom mig tillsammans med deppighet och annan skit. 

LIVE AND LEARN!

"Got kicked in the head
So I started a fight
Cause I knew I was right
But I learned I was wrong
I remember a slaughter
I remember I fought
For the money I brought
I got blistered and burned
And lost what I earned

But I live and I learn
Yes I live and I learn"

Min kopp med te.

tisdag den 25:e jan @ 10:18

   

Oni Ayhun - OAR003-B

Så himla crazy bra.
Jag citerar mig själv:
"Jag behöver inte dricka mer, jag vill bara DANSA!"

Saknar dig för alltid.

söndag den 23:e jan @ 17:19
Idag kände jag mig redo för att sätta upp fotot på Arvid som jag framkallade före jul. Har haft det stående vid min säng men idag gjorde jag iordning run mitt sängbord och satte upp fotot på väggen. Så nu har jag tänt ett ljus för min älskade lille farbror och fällt en liten tår. Saknar honom så jävla mycket emellanåt så det hugger i hjärtat och jag hatar faktumet att jag måste acceptera att jag kommer behöva leva resten av mitt liv här på jorden utan att träffa honom igen. För mig var Arvid inte en hund, han var en person och självklart som vilken annan familjemedlem som helst. Han är den närmsta familjemedlem jag förlorat och jag har aldrig gått igenom ett sånt här sorgearbete innan så jag har inte vetat vad jag ska vänta mig. Jag har väl så smått förstått att det kommer liksom aldrig riktigt gå över helt. Kommer alltid sörja att Arvid inte fick leva med oss lika länge som vi lever. Men sorgen förändras ju. För mig är sorgen fortfarande purfärsk, så längre än hit har jag inte kommit. Ibland tänker jag på honom och skrattar, lika ofta tänker jag på honom och känner tårarna bränna bakom ögonlocken. Men jag tycker inte det är jobbigt att sörja honom, varje gång en tår trillar ner finns en liten ny plats för alla varma minnen av honom att roffa åt sig.Titta här.

söndag den 23:e jan @ 15:02
Nu är jag igång på Tradera igen. Vinkar hejdå till en skinnjacka jag tyckt mycket om men som inte kommer till användning längre. Så alla som är här måste gå in och titta annars kommer det växa hår i era handflator och då kommer folk tro att ni har gjort något helt annat!!Min bebis.

fredag den 21:a jan @ 11:31

Det är svårt att komma igång med städningen när man har en sånhär i knät som drömmer så att morrhåren fladdrar.

Klara...

onsdag den 19:e jan @ 09:22
God morgon go vänner. Ska skriva några ord medan hjärnan är fräsch. Den har inte ens fått morgonkaffet än.

Igår kom min mamma, som går igång på renoveringsobjekt, förbi med en ritning på hur vårat hus skulle kunna se ut om vi skulle vilja. Inte alls orealistiskt, men ändå ganska avlägset med vår ekonomi som den är nu. Det satte såklart fart på inspirationen och Apan och jag diskuterade länge vad som skulle kunna göras och inte. Och det viktigaste, var börjar vi? Vi kom fram till något till slut faktiskt, att det första steget är rensa, rensa rensa (vilket inte var någon större nyhet för mig, men det är skönt att ha Apan med på tåget också :) ). Vi börjar uppifrån på vinden. Rensa, rensa, rensa och antagligen behöver det isoleras om där när vi ändå är där och röjer. 

Så detta ställer min sparkassa i ett annat läge. Jag ska fortsätta sälja precis som jag har tänkt. Men det är inte spikat att pengarna kommer läggas på tapeter eftersom köket antagligen inte blir det första vi sätter tänderna i som det ser ut nu. Vi har ju dessutom ett växthus vi gärna vill få upp och en trädgård där jag vill plantera massa nya blommor och buskar till våren. Kanske pengarna på kontot blir blommor istället? Vi har ju redan röjt lite ute i trädgården, så det ska ju absolut avslutas också innan något nytt påbörjas. Annars dröjer det inte länge förrän Arga Snickaren sladdar upp på garageuppfarten!

Det känns schysst att ha detta på pränt här i bloggen. Det är ju faktiskt min dagbok och det är kul att ha datumet på när man tänkte, kände och bestämde vad. Jag vill gärna kunna gå tillbaka och se hur det var för ett år sen och kunna jämföra. Det här med att skapa sig ett hem är en lång resa och vi är bara i startgroparna. Det känns väldigt spännande!

Med det känner jag mig värd en frukost med en stor kopp kaffe. 
Säg mig, hur stor tantvarning, på en skala mellan 1-10, är det att varje morgon dricka kaffe, kolla på nyhetsmorgon och sticka?

As good as new.

söndag den 16:e jan @ 16:50
Ikväll går min andra auktion ut på Tradera. En supernajs jacka. Att den blir såld är redan klart, minst femtio spänn till i tapet-kassan. Gå in och kolla vettja. Det är som sagt en supernajs, jättebekväm jacka.
Köp, köp, köp!

Feel so alive.

söndag den 16:e jan @ 10:57
Nu kanske ni är några som tror att träningsvärken tagit kål på mig. Så är det inte, tvärtom! 
I NEVER FELT SO AAAALIIIIVEEEEE!!!! 
Nä, skämt åsido. Men jag känner mig redan efter tre träningspass liiite starkare och liiiite snyggare. Det är en schysst belöning med träning. Man får känns sig som värsta puman.

Skolan har satt igång igen så det har varit ganska mycket av den varan i veckan.
 Igår tog jag mig ur skogen och åkte till stan och gick på Mortens. Det var kul. Jag drack öl. Det händer inte ofta men igår hände det. Maria bjöd mig på mat och det var himla fint att träffas och catcha upp lite. Hon är min ärta now and forever liksom.

När jag kom hem på natten hade Apan en överraskning, han hade klippt sig! Åh gud. Jag dör lite. Han är såååååå fin. Kort kort snaggat och det klär honom så himla bra!  Har tjatat lite att han ska klippa sig så jag har väntat på denna dag :) 

Nu ska jag fortsätta ta det lungt, Sookie har lagt sig till rätta i knät och vi ska mysa loss.
Ha det så najs alla ni där ute.


True Story?

tisdag den 11:a jan @ 09:39
Linnea vaknar långsamt upp ur sin djupa sömn. Täcket är varmt och mjukt omkring henne och hon känner sig som ett med sängen, som att de lever i symbios, täcket, madrassen, kudden och Linnea. Försiktigt öppnar hon ena ögat och sneglar ut genom fönstret och ser solens första rosa morgonstrålar lysa mot grantopparna. Harmonin sprider sig i kroppen och med ett förnöjt leende över läpparna börjar hon sträcka på sig.

  KVIIIIIGKKKKJIIII!! 
Smärtan skär genom kroppen som en iskall kniv. Lår, rumpa, mage och skuldror. Hon faller tillbaka på rygg i sängen, flämtar högt och stirrar vilt omkring sig. "Va fan vare de där!?" tänker hon. Gårdagen rusar förbi framför hennes ögon och avslutas med bilder från träningspasset. Träningsvärk. Försiktigt rör hon på kroppen igen, smärtan gör sig omedelbart till känna igen. Hon försöker sätta sig upp, det går inte, magen gör för ont. "Hur ska jag komma upp härifrån!?" tänker hon högt och paniken sprider sig sakta i kroppen. I desperation början hon med mycket möda rulla, raklång, mot sängkanten. Med en duns ramlar hon ner på golvet. På spikmattan. Smärtan skriker återigen igenom hennes kropp och med ett ryck och skrik är hon uppe på fötter. Linnea ser sig förvirrat omkring tills hon inser att hon nu kommit upp på fötter, återigen sprider sig leendet över läpparna. Hon tar på sig morgonrocken och stapplar ut i köket.

Det har inte hänt så mycket samtidigt som det hänt mycket.

söndag den 9:e jan @ 21:07
Tjo och tjena!
Strax är helgen slut och med den mitt jullov. Det känns helt ok. Ska bli väldigt kul att träffa mina klasskamrater, få redovisa uppgifterna vi jobbat med över jul (så de kommer ur världen) och börja med ekonomibiten. Ja, just nu känns det kul iallafall. Har mycket att lära mig på den fronten.

Man kan tro att jag bara slappat nu min sista lovdag, men nej, det har jag icke. Har gjort så mycket nytta så det nästan är smärtsamt att höra om. Städat typ hela huset, rensat och städat köksskåp, pyntat om lite i vardagsrum och ja jävlar det är väl bara jag som bryr mig, men det kan vara schysst att ha det på pränt, som ett kvitto på dagens slit.

Utöver detta gick även auktionen på jackan ut idag. 56 kronor in på sparkontot och pengarna som finns där nu räcker till en halv tapetrulle. Wihoo. Bra jobbat på en vecka tycker jag. Nu ligger min andra jacka ute på auktion, så får vi se vad den kan inbringa till tapetkontot.

Nu ska jag bara finslipa på några skolarbeten, sen ska jag krypa ner i sängen, välförtjänt av vila efter denna dag.
Tack och hej.

I don't care what nobody says.

söndag den 9:e jan @ 13:02
       

Lykke Li vs. Rodeo Remix - Knocked Up (Kings Of Leon Cover)

Går på repeat just nu.

Klenäter.

fredag den 7:e jan @ 16:19
Igår fick vi besök utav en kär vän till Apan och husmodern i mig ville ju såklart ha något att bjuda på. Ända sedan jag såg på "Ernst Jul" har jag varit sugen på att göra klenäter, eller struvor som det också kallas, speciellt efter jag hittade ett struvjärn här i gömmorna! Sagt och gjort, väldigt lätt och förvånansvärt gott.


Du behöver:
1 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 ägg 
olja för fritering
socker och kanel

Vispa ihop mjöl, mjölk och ägg. Värm upp oljan tills den är vaaaaaarm. Doppa först struvjärnet i oljan så den blir riktigt varm, sedan i smeten och sedan i oljan igen. Doppa inte överdelen av struvjärnet i smeten, då går inte struvan att "knacka av" järnet när den är färdig. När struvorna fått rinna av och svalnat på hushållspapper kan man rulla dom i en blandning av socker och kanel.
Sen är det bara att mumsa!

Ikväll ska vi bara mysa här hemma, käka massa ost och kolla på Let's Dance. 
Blir väldigt relaxat!

My Dog. Perhaps.

fredag den 7:e jan @ 11:16
Idag hade vi planerat att åka till hundmässan i Götebrog, men min aningens disträa Apa tackade ja till jobb idag utan att tänka sig för. Men vad gjorde det, vi åkte igår istället.

Många fina hundar var det där. Främst ville jag titta på dom Franska Bulldoggarna för de har jag inte sett särskilt mycket IRL, bara på kort och YouTube-klipp och så, men igår fick jag både klappa och titta, och de var väldigt söta och goa! Sen  var ju den fina, fina bullterriern där. Har varit min drömhund länge, men jag vet inte om jag klarar att uppfostra en, jag har förstått att de kan vara väldigt egna och speciella... Men dom är ju såååååå fina och söta! Köpte två superfina illustrationer för 30 kr st i Bullterrierns monter. Alltid nåt :)

Vi tittade också på en teater framför av hundar, "Snövit och de små dvärgarna" hette den och Jan Rippe var berättare. Himla kul och otroligt väl dresserade hundar!

Efter en lång dag åkte vi hem, och fortfarande står Frallor och Bullar högst på min hundlista. Vad det blir har jag gott om tid att klura på, men förhoppningsvis har jag kanske en valpaluring att köpa ett fint halsband till när jag är där nästa gång...


Älskar verkligen illustrationerna! På den nedersta står det "sitta bulle" :) Kommer inte ihåg vad illustratören hette dock, men de är inte i original ska tilläggas.

Nu ska jag göra mig iordning och så småningom åka ut till torp för att träffa mamma och pappa. Over and out.

Tusen hål i nacken.

onsdag den 5:e jan @ 20:57
Idag kom Mattie till mig med en idé som kanske var bättre i teorin än i praktiken. Hon ville lufta sin bräda och träna några schyssta hopp i någon liten backe i närheten. Vi tog med oss en termos med kaffe och pulsade ut i knähög snö. När vi pulsat oss helt slut befann vi oss 20 meter från huset och den lilla sluttningen där fick duga. Efter ett åk kunde vi konstatera att förutsättningarna var allt annat än perfekta, men det var kul att se det tappra försöket iallafall :)


Vinterkrisp.

tisdag den 4:e jan @ 20:19
Idag tog jag en sväng förbi Blomsterlandet. Jag är supertrött på julpynt så nu börjar jag med tema "vinterkrisp" istället. Jag inhandlade diverse smågrejer och tillsammans blev det såhär:


Krukan och stenarna hade jag hemma, resten kommer från Blomsterlandet.

Stenen är i rullning.

tisdag den 4:e jan @ 17:55
Hej mina go vänner!
Efter två år i skogen är det dags att sätta make-over-stenen i rullning. Jag drömmer om ett hem med lantlig lantlivstil och det är dags att ta de första stapplande stegen mot att förverkliga den drömmen. Ett nytt sparkonto ät startat där inga pengar kan tas ut förrän det är tillräckligt mycket för att kunna betala tapeter antingen till kök eller vardagsrum. Sen är den första, utav förhoppningsvis många, traderaauktioner startade och vinsten på dessa går oavkortat till sparkontot. Detta känns mycket, mycket bra! Även pengar jag får i present och liknande åker in på detta kontot. 

Så nu vill jag att ni allihop tar en titt på min auktion på tradera, en jacka som legat och tagit plats någonstans i några år nu.


Så hoppas på mig och mitt tapetprojekt kära vänner, för nu är jag taggad till tusen!

Himmelskt mjuk pepparkaka.

måndag den 3:e jan @ 11:04
I fredags, inför nyårsfesten, bestämde jag mig för att baka ett recept ur den jättefina bakboken jag fick av mamma och pappa i julklapp. Efter att ha kollat hemma vad jag hade så blev det något så enkelt som en mjuk pepparkaka, med ett något modifierat recept. Kakan blev himmelskt god!


Den himmelskt mjuka pepparkakan.
Du behöver:
3 ägg
2 dl socker
100 g mjukt smör
1 dl gräddfil
2 msk pepparkakskryddor (jag har gjort mina egna på ett recept från Söta Saker)
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 dl lingonsylt, eller som i mitt fall då jag inte hade någon lingonsylt hemma, 1 dl frysta tranbär istället.

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt, i med smör, gräddfil, bär och kryddor. Vänd ner vetemjöl och bakpulver, se till att bakpulvret blir jämt fördelat i smeten. Häll den tjocka, tunga smeten i en bröad form (jag hade inget ströbröd så jag smörade endast formen, det gick bra) och låt den stå i ugnen ca 30 min. Provstick kakan, stickan ska vara torr.

När du stjälpt upp kakan på ett fat och låtit den svalna är det dags för det roligaste, att dekorera! Jag inspirerades av en frosting från Söta Saker och har inga exakta mått, utan här får man gå på känsla.

Topping:
Philadelfiaost ca 100 g
Florsocker
liiite vatten för rätta konsistensen
Strössel


Inte nog med att kakan blev supergod, den blev så himla fin också!
Så nu väntar jag på att någon ska komma och besöka mig här iskogen så att jag kan baka och bjuda på den igen!

Frälst.

söndag den 2:e jan @ 15:42
       
Iamamiwhoami - T
       
Det coolaste någonsin.
Alltså verkligen. VERKLIGEN.

2011

lördag den 1:a jan @ 14:26
krisp krisp krisp
Så låter det om det nya året för att det är så nytt, fräscht och krispigt. Tyvärr känner jag mig inte riktigt lika fräsch och krispig idag. Men imorgon så, då ska jag krispa som aldrig förr.

Det kan ju vara trevligt att skriva en årsresumé såhär i årsskiftet. Men jag har liksom inte så mycket att resumera. 2010 var året då livet flöt sin gilla gång. Den största förändringen är att min älskade Arvid inte fick vara med längre än till 2010. Och att jag pluggar, det var faktiskt mitt nyårslöfte inför förra året, att åtminstone ge det försök och söka. Så det känner jag mig nöjd med. Har sökt tre utbildningar detta år. Mycket bra jobbat om jag får säga det själv. 2010 var också året då jag blev moster igen, Apan och jag utökade familjen med katt, som blev katter, och året då platt-tv:n gjorde entré här hemma. Ja, lite har det hänt här i mitt liv.

Det kommande året ska jag fortsätta satsa. Jag har några saker jag ska ge ett försök och se vart hän det bär. Det har med leksaker, dj:ande och ljusdesign att göra. Fyll i tomrummen själva så kan det nog bli spännande.

Ja. Bättre resume än så kan jag inte åstadkomma en dag som denna. Har ju redan skrivit bästa årsresumen ever för två år sedan, så gå och läs den istället.

Gott nytt år alla fina jag känner, min familj som jag älskar mycket och glöm inte att fånga dagen!