Första dagen.

måndag den 22:e aug @ 16:33
Idag kom äntligen Dagen. Dagen med det stora D:et.
Jag kan inte helt och hållet med ord beskriva hur förbaskat jäkla bra det kändes att med rak rygg och stolta steg promenera in i samlingssalen och sätta mig bland de andra eleverna där. Eleverna på Hantverk & Design. Fy farao vad bra det kändes.

I våras gled jag andaktsfullt runt med halvöppen mun och stora ögon under mitt besök på öppet hus. Jag blev helsåld, jättepeppad och så, så sugen.  Idag ropades mitt namn upp ur en klasslista och då, precis då insåg jag till fullo att nu sitter jag här, jag klarade det! 
En väldigt, väldigt grym känsla.

I klassen är vi nio stycken tjejer. Sen finns det även en klass som går sitt andra år, de är tre stycken. Det är ju tyvärr bara ett år för oss som gäller nu dock. Lite trist, men ändå bra med tanke på att pendlingen för min del känns lite mer ok när det bara är ett år.

Alla verkade såklart himla trevliga efter den ytliga kontakt man hinner skapa under första skoldagen. Så många nya intryck och så mycket ny information och ett gäng med nya människor på det. Det tar ett tag att landa. Men den lilla mjukstart vi fick idag gav såklart ett otroligt sug efter mer! Att komma igång. NU helst! Imorgon ska vi välja platser i verkstaden. Vår egna station med stort bord och en hurts med verktyg och annat till. Där ska vi bo sen. Känner på mig att det också kommer bli ganska grymt, att stå där vid sin egen station imorgon.

Idag slutade vi tidigt så jag kom hem vid halv två. Det tar en timme och en kvart att köra. Tiden är inget bekymmer tycker jag. Det är pengarna som det är värre med. Men inget att göra åt. Nu är det så bara. Det vi ska göra nu är att söka med ljus och lykta efter en bil. En bil som är ganska liten, drar snålt och inte kostar med än 15.000 riksdaler. Helst billigare.
Vi behöver två bilar så det är ett ypperligt tillfälle att införskaffa en ny bensinsnål nu. 
Fram tills dess kör jag den törstiga Saaben. :)

Nu ska jag laga middag och städa iordning lite. Ikväll är det mys och True Blood. 
Och imorgon tillbaka till min fantastiska skola!Kommentarer
Postat av: Ulrika Högberg

Om Första dagen.

Läser med andakt. Mäktig känsla d där! Jag är så glad för din skull!!! :)

08:31 tisdag den 23:e aug 2011
Postat av: Din Mor och far.

Om Första dagen.

Låter som om det är "hand i handske" för din del!! Kommer naturligtvis att bli ett fantstiskt år där du kanske lägger grunden till ditt framtida arbete. Ha det fortsatt bra och njut av din tillvaro.

10:35 tisdag den 23:e aug 2011

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: