Soffan.

onsdag den 10:e aug @ 19:16

Idag efter jobbet svidade jag snabbt om från arbetskläder til arbetskläder. Sen skyndade jag ner till soffan och började med att ta loss ryggstöd och "armstöd".

Ryggstödet på soffan har uppenbarligen blivit utbytt någon gång, antagligen samtidigt som de klätt om den. Resten utav soffans stomme, utom möjligen själva stommen för sitsen, är original.


Efter en stunds hårt arbete och ungefär tio olika sorters mögel så var jag nere till stommen. Tror att den övre, "svängda" brädan, är den enda jag kan spara. De andra tre är ruttna och mögliga och jag gör nog bäst i att såga till nya.

Tog även av det yttersta tyget på det andra armstödet och efter det var jag slut för idag!
Otroligt roligt och spännande! Det är en äldre förfallen dam jag har att göra med här, men jag ska göra henne vacker och tjusig som i hennes ungdomars dagar!

Var helt inne på ett tyg i blått, men känner att soffan gör sig så himla bra i rosa, så kanske det ändå? Samtidigt har jag ju tänkt att göra den så lik sitt ursprung som möjligt. Därför ska jag inte sätta tillbaka fjädrarna sedan utan klä om den som de gjorde då soffan tillverkades. Så inga fjädrar, utan en tagelmadrass som dyna istället. Ska forska lite på tyger och färger så får vi se vad jag bestämmer mig för.

Nu har jag ätit middag och är slut i kropp och huvud. Så nu blir det matkoma i soffan en stund.
Kommentarer
Postat av: Ulrika H

Om Soffan.

Åh, vad roligt! Spännande och arbetsamt... ;) Verkligen skoj att se bilder på dig "in action"! :) Gärna fika längre fram. Just nu har jag bara focus på hovar och teori därom.... Kram!

19:59 onsdag den 10:e aug 2011
Postat av: Amelie

Om Soffan.

härligt underbart =)

20:05 onsdag den 10:e aug 2011
http://elefteria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: