Ibland är jag tokig.

tisdag den 9:e aug @ 21:14

Såhär såg det ut på vår uppfart för lite mindre än en timme sedan. Ni förstår att det är så att jag har gått och blivit spritt språngande tokig.

Caroline och jag åkte idag på en liten tur med tanken att åka till inredningsbutiken "2 Fröknar" vid Rotviksbro. Vi båda hade dessutom spanat in en loppis i närheten och vi tog en sväng dit allra först. Caroline som redan åkt förbi en gång hade sett den mest fantastiska soffan som stod utanför i regnet och sakta förföll. Och mycket riktigt, där utanför stod den när vi kom. Vi ojade, suckade och beklagade oss över att en så fin soffa bara står och förstörs i regnet. Sen gick vi vidare. 

Innan vi åkte vidare så tänkte jag att jag iallafall kunde fråga vad hon ville ha för soffan, det kunde ju vara roligt att veta liksom. det visade sig att hon inte villa ha någonting för den. Ville jag ha den kunde jag bara komma och hämta den.

Så nu står mitt första projekt här hemma. Ett totalt renoveringsobjekt och jag tror att det kommer bli en stor utmaning. Men jag FICK den. Hur skulle jag kunna säga nej till en såhär vacker soffa. Jag skulle aldrig kunnat glömma den. Den skulle nämligen till tippen om jag inte la beslag på den. Vi ska titta lite närmare på den:

Såhär ser den ut. Fuktig, möglig och allmänt instabil.
Kvinnan på lopppisen sa att det är 1700-tals soffa. Kan det stämma?


Tyget är så fint, så fint och jag hoppas jag kan rädda såpass mycket att det räcker till två kuddar. Vore kul att ha kvar något i orginaltyget.


Här är det slitet, mögligt och själva karmen är sprucken.


Här växer det grejer! Smörgåskrasse någon?


Som sagt var, inser vilket STORT projekt detta är. Men det går ju inte allt låta bli att se vilken potential soffan har. Eller är det bara jag som blivit heltokig? Hur som, det spelar ingen roll, detta ska bli spännande att sätta tänderna i.


Katterna var snart på plats för att inspektera det nya föremålet! Här syns också den stora fläcken på sitsen. Antagligen något utav det som låg i soffan när jag hämtade den som färgat av sig.


Nu står den under en presenning och imorgon efter jobbet ska jag börja ta loss tyget och plocka bort all fuktig stoppning. Then we take it from there och ser var vi landar.

Det är spännande att vara lite crazy ibland!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: