Bilsemester.

måndag den 1:a aug @ 10:23

Förra tisdagen hoppade Apan och jag in i bilen och for söderut för några dagars bilsemester. På eftermiddagen nådde vi fram till första stoppet, Mellbystrand. Där gick vi ner på sandstranden, tog ett dopp i havet och la oss sedan bland sanddynorna. 


På kvällen åkte vi in till Laholm som var väldigt mysigt och väldigt fint, men helt dött! Efter en stund lyckades vi dock snoka upp en pizzeria. Pizzorna tog vi med oss ner till ån som gick genom staden och åt där. Supermysigt. Något jag sett i Skåne dessa dagar är att så gott som alla skånska trädgårdar innehåller stockrosor (de på den översta bilden). Och jag har blivit helt såld! Nästa sommar ska jag se till att ha en hel del stockrosor växande vid vår husvägg.

Where's Apan?

Dagen efter gick resan neröver igen genom Båstad, Torekov och sedan till Höganäs. I Höganäs gick vi i någon timme på alla de olika outletsen de hade där. det var Ittala, Kosta Boda, Rösrstrand och såklart Höganäs Keramik. Även lager 157 fanns så tiden gick fort! Jag köpte en tallrik ur en utgående serie som Ittala gjort. Så fantastiskt fin, ska ha den på väggen i köket så småningom.

På kvällen åkte vi till Helsinborg och åt jättegod mat på en vegetarisk restaurang. Efteråt tog vi en promenad och av det jag såg av Helsingborg blev jag mycket överraskad, väldigt fin och relativt stor stad! Dessutom hade de en grym affär som var glasscafé och godisaffär på samma gång och med jättestort utbud av olika nötter i lösvikt. Pistachos tror jag det hette. Där köpte iallafall jag gotta för kvällen :)

Sov gjorde vi strax söder om Helsingborg på ett fritidsområde som heter Järavallen. Där bäddade vi upp i bilen och låg med bakluckan öppen i solnedgång och mös och läste.


På morgonen var det mulet och blåsigt, men Apan skulle prompt ha sitt morgonbad. Så medan han tog ett dopp i det blåsigaste av hav så stannade jag i bilen och piffade istället. Jag fick snart sällskap av den raraste lille katten som ville gosa och snart fann sig till rätta på en filt vid mina fötter. När vi åkte iväg gick den för att gosa upp de som var vid bilen bredvid. Gott liv!

Sedan åkte vi till Malmö och det var himla kul. Gick flera timmar inne i centrum och i affärer. Mysig stad dit jag gärna vill åka tillbaka. sedan blev vädret sämre och det började regna. Vi åkte vidare till Trelleborg där vi stannade och åt. Inne i stan gick det lösa hönor och påfåglar, så himla häftigt! 

Efter ett stopp vid Sveriges sydligaste pir i Smygehuk så körde vi till Ystad och stannade där över natten. På morgonen var det fortsatt mulet och vi bestämde oss för att åka hemåt, mot det fina vädret, igen. Efter ett stopp på Ullared var vi hemma i ett soligt L-R på kvällen!

De senaste dagarna här hemma, och även idag, bjuder på det bästa sommarvädret man kan önska. Och jag är ledig idag med! Så även idag planerar jag att vara ute hela dagen och bara njuta! Kommentarer
Postat av: Eriena

Om Bilsemester.

Mysigt med katter som sällskap under en bilsemester. Jag har alltid fått ha mina hemma när jag ska ut på eskapader.

23:51 torsdag den 12:e jan 2012
http://www.bilsemester.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: