I <3 hönor.

torsdag den 28:e apr @ 11:33

Klicka på bilderna för att komma till källorna!

Har det senaste blivit mer och mer besatt av tanken på att skaffa höns! 
Åh, det vore ju så himla roligt!

När jag fyllde fem fick jag fem höns i födelsedagspresent, något jag minns väl! De va väldigt mysiga men tyvärr åt duvhöken upp dem en efter en :(  Den sista som var kvar, Tant Brun, blev himla tam och kom upp och pikade på vår ytterdörr var morgon för att få frukost! Det var en stor sorg för hela familjen den dagen vi kom hem från farmor eller mormor, minns inte vilket det var, och hon låg död på gräsmattan. 

Inga hönor har vi haft efter dess, men nu känner jag att förutsättningarna finns för att kunna ordna ett riktigt fint hönshus med hönsgård. Vi har en arbetsbod som står på tomten som skulle göra sig mycket bra till hönshus efter lite ombyggnad och uppfräschning! Jag har redan gjort klart för Apan att vi någon gång ska ha hönor, jag började redan för två år sen, då fick jag dock ett svalt medhåll, men nu vet jag for a fact att Apan också skulle tycka det var mys med några hönor.

Förutom det fina och hemtrevliga med att ha några hönor som pickar runt på tomten så skulle det vara så himla skönt att vara självförsörjande på ägg!! Jag tycker hela hönsindustrin känns förfärlig och det är helt oförsvarbart att köpa ägg från burhöns. Skämmes alla som gör det säger bara!! Jag håller med om att KRAV-ägg är dyra, men inte om man tänker på vad den tian som det skiljer betyder för hönorna. Så att ja, att kunna ha ägg hemma som man vet kommer från hönor som har det bra, får kärlek och lever i en naturlig miljö skulle vara så himla underbart!

För tillfället har vi dock så himla mycket på gång här hemma med växthus, dräneringar och allmän utrensning. Men kanske till nästa påsk att vi kan ha några hönor som pickar runt här!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: