Blunda, tro och hoppa.

torsdag den 14:e apr @ 21:51
Hemma och nervarvad efter en toppenutflykt...
Nääs Fabriker var helt fantasiskt fint och nu är jag ännu mer pepp på att söka!!
Låt mig berätta.


Efter en liten omväg och ett godispåfyllningsstopp var jag framme vid Nääs Fabriker i Tollered! Jag hade frågat min fina vän Lisa om hon ville följa med, men hon hade tyvärr för mycket i sin skola och hade inte möjlighet. Tur då att en stor del av min person är ensamvarg och rentav njuter att göra såna här saker själv. Vädret var underbart, naturen så himla fin och jag bara njöt och kände mig fri både på vägen dit och hem. Iallafall. När jag kom fram kände jag bara "Yay! Vad fint det är!". Underbart läge och så fina byggnader! Gick in i entrén här på framsidan och kom in i en jättestor och väääldigt fin affär. Där fanns kläder, skor och inredningsdetaljer och det kändes himsket fint och exklusivt.


Gick runt och spanade lite, kände på atmosfären och tyckte allt var så fint och mysigt. På sidan av den stora byggnaden, mittemot dessa små hus, låg entrén till Hantverk & Design! På övervåningen, med utsikt över dessa små hus och sjön i bakgrunden, låg tapetseringens klassrum. Det var en hel del folk och ganska många elever som satt där och jobbade. Med stora ögon (jag såg nog lite lustig ut) smög jag andaktsfullt in i rummet och glodde med halvöppen mun på allt och alla. Vilken kreativ miljö, åh, jag älskar det!

Ganska snart kom en kvinna fram och presenterade sig och hon visade sig vara läraren för tapetseringseleverna. Tusen frågor hade jag och massa svar fick jag och mina tankar gick som en bergochdalbana i huvudet med allt hon sa. Vissa saker hon sa gjorde att det kändes som "geeeez, hur ska jag kunna komma in här!!?" och andra saker bara "Yes! Det här fixar bannemej jag!!"

Som en sammanfattning:
Utbildningen har 7 platser (som sagt, geeeez) och det är ungefär 20 stycken som söker (puuuh, känns ok ändå). Till hösten kommer utbildningen vara ett år istället för två (känns också ok). Intagningen baseras på personligt brev och arbetsprover. Arbetsprover behöver inte nödvändigtvis vara tapetsering utan allt hantverk är lika uppskattat vilket är himla bra för min del för då kan jag visa upp de saker jag stickat och virkat med egen design. Vill ju visa upp nånting med möbler också, som att måla om en stol och klä om dess sits eller så. Det de vill se med detta är iallafall att man har känslan för färg och form, det är viktigt! De vill gärna att man har tydliga mål med utbildningen och de vill gärna se entreprenörskap i den som söker, å ja ba KATSHIIING det är mig ni söker!! Är man dessutom arbetslös eller saknar någon yrkesutbildning så kommer man gå före de som redan "är" ett yrke och söker utbildningen för att byta yrke.

Så att ja, jag känner att detta är inte omöjligt alls. Jag ska söka. Kommer jag in kommer jag bli så sjukt stolt och kommer jag inte in vet jag att jag hade tuff konkurrens!
Jag har till 13 Juni på mig att söka och tills dess ska jag hinna:

Mitt nästa virkprojekt, ett par shorts!
Fixa en trästol med sits att måla om och klä om.
Klä och måla om vår kökssoffa.
Göra om ett vitrinskåp till kryddträdgård att ha ute.

Efter det har jag lite som grund för att påvisa min grymma känsla för färg, form och design!

Efter allt pratande och storögt tittande gick jag en sväng på området och fortsatte tycka allt va så himla fint och bra och gjort för mig.


Kände mig lite fånig när jag smög in i ett hörn för att fota mig själv, men alla måste se mitt glada fejs och mina splitternya Ray Bans! Sen kan alla säga hej hej till mina fräknar som börjat kika fram efter helgens solbad.

 Innan jag kan somna ikväll ska jag börja översätta ett virkmönster på shorts från engelska. Efter det kanske jag kan komma ner på jorden och få min skönhetssömn!Kommentarer
Postat av: Ulrika Högberg

Om Blunda, tro och hoppa.

ohlalala!!!!! Fy fasen vilken härlig miljö! :D Jag hoppas verkligen och tror att du kommer in på den utbildningen! :) Entreprenör - Nemo problemo! w Wiiiii va spännande!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja, du fattar vad jag menar.... ;)

18:41 lördag den 16:e apr 2011
Postat av: Nääs Bomullsfabriken

Om Blunda, tro och hoppa.

Kul att du tyckte vår butik var fin. Vi hoppas verkligen att du kommer in!

15:22 tisdag den 19:e apr 2011
http://www.naasbomullsfabriken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: