Sookie säger: "Laaay meee down on a beeed of rooooseeees!"

torsdag den 14:e apr @ 10:22
Sookie i helgen när hon invigde sitt lilla katthus hon fått av mina föräldrar. Kors i taket sa jag, det trodde jag inte, men himla roligt att hon verkar gilla det!

Herre min je.

Det senaste dygnet har varit något i kattväg. Höhö. Höga berg och djupa dalar. Det började igår vid den här tiden när Sookie lyckades smita ut. Vi hade kommit överens om att hålla henne inne den närmsta veckan till hennes kastrering för vi har misstänkt att hon har varit på G att börja löpa. Men nu lyckades hon smita ut iallafall och timma efter timma gick utan att vi såg till henne. När eftermiddan gick och kvällen närmade sig blev jag såklart mer och mer orolig för att hon inte skulle komma hem till natten. Apan som har en förmåga att se det mest negativa scenariot först pratade om möjligheten att hon blivit uppäten, fastnat i ett träd eller gått vilse. Precis det man behöver höra när man är orolig o.O Natten kom men ingen Sookie. Vi fick gå till sängs ändå. 

Mitt i natten vaknade Malte och började gny och skälla så Apan fick gå ut och rasta honom. Med sig in igen hade han till min stora glädje med sig både en Malte och en Sookie. Vilken lättnad! 
Vad vi inte visste då men som vi märkt idag är att den här utflykten kickat igång hennes första löp nåt så pass! Hon kurrar, jamar, kastar sig omkring på marken framför oss, trånar efter oss med kisande ögon och skjuter upp baken i vädret. Det är minst sagt jobbigt, hon vilar inte en minut. Malte tycker det är störtkul att han ÄNTLIGEN får komma åt och lukta och slicka och puffa så mycket han vill på den där roliga filuren. Vad han inte fattar är att Sookie bara väntar på en enda sak... Och det är något han inte kan ge henne...

Nu har jag fått skärma av huset så att Sookie får vara i kök och tvättstuga och Malte i resten av huset. det funkar inte annars. Hur komiskt det än ser ut så måste det vara plågsamt för Sookie att ha en så stark drift och bara bli teasad av en nyfiken hundvalp. Nu verkar hon ha lugnat sig för det är iallafall tyst i köket... Om en stund ska jag ringa veterinären och prata lite om situationen.

Senare idag ska jag åka på utflykt! Men inte för att jag löper ;)
Jag ska till vad som förhoppningsvis blir min skola till hösten, Hantverk & Design på Nääs Fabriker. De har öppet hus idag så jag ska dit och kolla läget och ställa lite frågor och känna på känslan bara. Det ska bli väldigt, väldigt spännande och roligt! Att komma in på den utbildningen, möbeltapetsering, är mitt första delmål på vägen mot att bi egen företagare och kunna jobba hemifrån. Och det vet ni ju att det är min dröm!
pirr pirr i magen
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: