En blivande oas.

fredag den 8:e apr @ 10:56
Apan och jag har bott här ute på landet i lite mer än två år nu. Det är Apans barndomshem vi bor i, ett lagom litet hus byggt på 70-talet. Ganska snart efter att vi flyttat hit upptäckte Apan mögel under huset vilket såklart behövde åtgärdas snarast. Apan läste på och satte igång med att dränera huset på egen hand. Det blev till att hyra grävmaskin och gräva upp runt huset för att lägga mattor grus, rör och gud vet vad. Fokus blev att få igen på framsidan så snart som möjligt. Dock så fick vi ju uppleva den kallaste vintern på många år och marken frös och vi fick hålla till godo och snällt vänta på våren. 

Till slut fick vi iallafall grävt igen på framsidan igen och Apan passade också på att bygga en liten altan vid entrén, den är perfekt att dricka morgonkaffet på under vår och sommar för där är lä och solen ligger på, samt en blomlåda längst vår garagevägg. Garaget sitter ihop med huset och tillsammans med väggen där entrén och altan är bildar det en L-vinkel. Därav det underbara läiga och soliga läget! Och igår blev det sista på blomlådan klart! Lådan går längst med hela garageväggen, så den är c 3-4 meter lång och Apan har gjort ett gediget arbete och t.o.m. isolerat lådan. Han är duktig!

Så nu är det ääääntligen dags att bestämma vad som ska planteras där och jag kom på igår att det måste bli rosor! Jag vill sätta spaljé på väggen och plantera rosor som kan "klättra" så att det om några år är en rosvägg där. Vackert!!

Jag har forskat lite och hitta favoriten New Dawn. Ljusrosa, ska dofta himmelskt, är tålig och har lång blomningstid. Låter perfekt! Hur underbart kommer det inte bli att njuta morgonkaffet på altanen och känna doften av rosorna? 


Har också tänkt mig att plantera en annan, låg blomma. Brudslöja lutar det mot nu, föreställer mig att det kommer täcka fint och hänga över kanten på lådan. 

Känns superkul att få planera sin egen trädgård! 
Sakta men säkert bygger Apan och jag vårt gemensamma hem. Kärlek!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: