Första veckan.

måndag den 4:e apr @ 10:36
Bilder från veckan som gått:
Morgonmys i fåtöljen, det har blivit mycket av den varan.

Sookie är också med, på sin kant.

En dag var det fint väder och vi var ute näsan hela dagen. Då fick Malte sova middag på altanen.

En annan dag var det snö och då fick Malte lära sig att ha täcke på.

Frukostdags! Hitta Malte!

Så har den första veckan med vår nya familjemedlem gått. På det stora hela har det gått över förväntan! Han sover nätterna igenom, vi får väcka honom vid nio på morgonen när det är dags för frukost. Han är väldigt duktig på att leka och sedan snabbt slå om till mysläge. Han har hajjat att "vänta" betyder att jag stannar upp och att varsågod är ett kul ord som är typ motsatsen. När man lyckats fånga hans intresse är han väldigt uppmärksam och lättarbetad. 

Promenaderna har varit det svåraste för mig personligen, där har jag blivit testad. Det är nämligen inte en uteentusiast som vi har fått. Är vi på tomten så ligger det nära till hands att Malte struntar i var jag befinner mig och istället gärna springer upp på trappen och trycker vid dörren. Suck. Så jag har apat runt i trädgården, låtsasgrävt och gömt mig för att fånga hans intresse och sen lockat med mig honom bort från trädgården. Det har varit varierande resultat men de senaste dagarna har det gått bättre och bättre. När vi väl är ute på promenad håller han sig nära och söker mycket kontakt, så det gillas ju skarpt! Då känner jag mig som en flockledare vilket känns ovant och ballt. Ska väl tillägga att dom dagarna det varit fint väder och vi var ute i trädgården en längre stund så har han älskat det! Det är det gråa och regniga som han än så länge är skeptisk mot. 
Who can blame him?

Sookie har varit mycket mer svårflörtad än jag trodde. Hon har kommit och lagt sig på och bredvid honom när han sovit i mitt knä (myyyyysiiigt!!) men när han vaknat ger hon honom en blick av avsmak och makar sig till behörigt avstånd. Malte tycker Sookie är superintressant och blir galet frustrerad på henne när hon sitter på fåtöljen och ger honom noll respons på hans lekinviter. Boxrar "slår" ju med framtassarna när dom är busiga men som ni säkert förstår tycker Sookie bara att det är hotfullt. MEN, jag känner Sookie och jag ser på henne hur intresserad och sugen hon är. Håller vi i Malte så kommer hon fram och sniffar på honom och igår var hon jättebussugen och jag trodde nästan hon skulle busattackera Malte från fåtöljen där hon följde hans minsta rörelse med bus i blick.
Om inte annat kan dom nog bonda när lite av Maltes valpyvighet har passerat...

I övrigt flyter allt på. Apan jobbar en del och jag är bara hemma. Det är rätt gött, men förr eller senare är det dags att jobba igen för min del också. Det är svårt att leva utan pengar, tyvärr.
Anders hänger här och förgyller våra dagar, han är oftast ute på upptåg på dagarna men på kvällarna är han här och då är nya traditionen att vi kör några rejs Mario Kart. Sjukt kul. Jag behöver öva mig mer om jag ska ha någon chans än dock. Igår spöade jag Apan några gånger men då tyckte han helt plötsligt att det var dags att vi skulle ändra till den högsta hastigheten. Jaha. Undra vad det berodde på. Så nu måste jag öva några dagar till för att komma upp i samma skills igen. 

Nu har jag suttit här och skrivit mycket längre än vad jag tänkt, dags att göra något annat!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: