Det är härliga tider.

torsdag den 28:e apr @ 21:59
foto:JAG

Visst är det tider som dessa som gör att man förlåter vinterkalla Sverige? Jag vet att jag sagt det förr, men jag säger det igen.

Ännu en fin dag till ända. Jag har varit ute och blivit ännu brunare om näsan och fått ytterliggare lite mer struktur på vår trädgård. Men mestadels blivit brun på näsan :)

I eftermiddags åkte vi till metropolen Stigen för att gå på valpkurs. Maj god. Alla tre är nästintill avlidna. Malte var kanske inte den mest dresserade valpen men ack väl den gladaste! I vissa övningar gnistrade han till som den lilla stjärna han är! Till nästa vecka tränar vi lite olika kontaktövningar främst och de klassiska sitt och ligg! 

Nu ska jag fixa lite matlåda för, håll i er, jag ska jobba imorgon!! Ja, det är sant.
Tillbaka till Ryttaren. Trots allt! Det ska iallafall bli kul att träffa snälla arbetskamrater och de gamla igen. Och så pengar i kassan på det. 
Pengar till ett nytt sovrum... ett nytt kök... ett nytt... ja, ni fattar.

Så ikväll blir jag inte sen i säng. Jag skulle kunna somna nu!
Kram kram på er.I <3 hönor.

torsdag den 28:e apr @ 11:33

Klicka på bilderna för att komma till källorna!

Har det senaste blivit mer och mer besatt av tanken på att skaffa höns! 
Åh, det vore ju så himla roligt!

När jag fyllde fem fick jag fem höns i födelsedagspresent, något jag minns väl! De va väldigt mysiga men tyvärr åt duvhöken upp dem en efter en :(  Den sista som var kvar, Tant Brun, blev himla tam och kom upp och pikade på vår ytterdörr var morgon för att få frukost! Det var en stor sorg för hela familjen den dagen vi kom hem från farmor eller mormor, minns inte vilket det var, och hon låg död på gräsmattan. 

Inga hönor har vi haft efter dess, men nu känner jag att förutsättningarna finns för att kunna ordna ett riktigt fint hönshus med hönsgård. Vi har en arbetsbod som står på tomten som skulle göra sig mycket bra till hönshus efter lite ombyggnad och uppfräschning! Jag har redan gjort klart för Apan att vi någon gång ska ha hönor, jag började redan för två år sen, då fick jag dock ett svalt medhåll, men nu vet jag for a fact att Apan också skulle tycka det var mys med några hönor.

Förutom det fina och hemtrevliga med att ha några hönor som pickar runt på tomten så skulle det vara så himla skönt att vara självförsörjande på ägg!! Jag tycker hela hönsindustrin känns förfärlig och det är helt oförsvarbart att köpa ägg från burhöns. Skämmes alla som gör det säger bara!! Jag håller med om att KRAV-ägg är dyra, men inte om man tänker på vad den tian som det skiljer betyder för hönorna. Så att ja, att kunna ha ägg hemma som man vet kommer från hönor som har det bra, får kärlek och lever i en naturlig miljö skulle vara så himla underbart!

För tillfället har vi dock så himla mycket på gång här hemma med växthus, dräneringar och allmän utrensning. Men kanske till nästa påsk att vi kan ha några hönor som pickar runt här!

Mycket ska hinnas med.

onsdag den 27:e apr @ 10:43
Hej hej hallå bloggen. Long time no see. Men det blir ju liksom så när vädret är som det varit och man bor i ett hus där det finns en hel del att ta sig för. Så ska Malte ha sitt och någon ska virka de där shortsen och sen ska nån hinna hinna umgås med mina vänner också, och det bör ju vara jag. Så att ja. Det blir fullt upp.

I förra veckan började jag röja runt i vår största rabatt som vi har mitt i trädgården. Igår blev jag klar med grundarbetet efter sammanlagt fyra dagars intensivt arbete. Nu är den mindre, ogräsfri och en lite ny design. Så nu ska jag vända ner en påse kogödsel och en påse ny planteringsjord, sen kan jag ääääntligen plantera min magnolia som egentligen var det enda jag tänkt göra när jag satte igång för en vecka sen. Så kan det gå, men vad nöjd jag känner mig när det är gjort!

Vädret är för första gången på över en vecka lite labilt idag och jag ska ta tillfället i akt och åka ner till stan och fixa färg till vitrinskåpet som nu är tömt och redo för piffet! Ska göra utrymme för en eller två tomatplantor också... Åh. Det kommer bli kanon! 

Något annat snyggt är min bränna. Grymt stolt. Mina fräknar är tillbaka och de är så fina! Mina fräknar är en utav de saker jag gillar mest med mitt utseende. Är väldigt glad att jag har fått fräknar, det är fint och charmigt!

Så med det sagt så ska jag och fräknarna bege oss ner till stan. Färg ska fixas och under tiden jag skrivit har det bestämts att vi ska laga middag tillsammans med Anders och hans flickvän från japan, som är här på besök, ikväll. Jag ska göra en lökpaj och så tror jag bestämt jag ska baka något gott också. 
Hej svej!

Långfredag.

fredag den 22:e apr @ 11:22

Apan, Malte och jag har inlett vår Långfredag med en härlig skogspromenad. Helt klart ett utav de bästa sätten att starta en dag på, speciellt en dag med så fint väder. Vi gick genom en skog som bitvis är rätt massakrerad efter två tunga vintrar. Men vad gör det, solens strålar strilar genom grantopparna och ner på mossan lika vackert för det. Jag älskar ljuset som blir i en skog en solig morgon...

Vi gick till ett ställe som kallas Sandbäcken, inte alls långt hemifrån, där det finns nyinflyttade bävrar!! Hur coolt är inte det!?


Snacka om massakrerat!! Senast jag var här var det en liten dunge med massa björkar mitt i skogen. Nu var det mest som ett enda stort björkris mitt i skogen. De här bävrarna har verkligen gått loss! jag har en förhoppning om att någon gång få se en utav dessa bävrar IRL, men, utan att ha någon omfattande bäverkunskap, så känns det som att det är svårt och att de är skygga? Kanske en dag att jag kan ta med mig en kaffetermos och bänka mig på behörigt avstånd... Som ett bäversafari! Spännande, spännande...


Då får min Bäversökarassistent dock stanna hemma. Han är inte den diskreta typen...

Nu ska vi fortsätta vår Långfredag med besök hos min mor och far i Hunnebo, och middag hos min mormor på Bohus-Malmön. Blir en riktig toppendag det här. Det bästa är att jag har packat ner min vintergarderob och ska byta ut den mot vårgarderoben som jag förvarar hos mor och far. Det har jag sett fram emot hela veckan...

Glad Påsk!

Förresten, såg en ca 10 cm lång igel på vägen hem. Hur konstiga är inte dom?

Charmtroll.

torsdag den 21:a apr @ 19:54

Åh. Min Sookie. Världens finaste lilla katt.
Idag har hon charmat alla veterinärerna så vi nästa inte fick med henne hem igen. Men till slut lyckades jag få med mitt gos hem. Mitt drogade gos. Pupillerna var så stooora och hennes underkäke hängde slappt, det såg inte klokt ut! Men Sookie lät sig inte hindras av detta. När vi kom hem hade jag förberett en hörna för lugn återhämtning. Men nej. Sookie var på G ju! Som ett fyllo raglade hon ut i köket och hennes ögon gick i kors när hon försökte fokusera på en fluga som hon bestämde sig för att jaga. Det gick sådär. Ett skutt upp i luften och sen en hög på golvet där hon låg och reflekterade lite över läget. Sen var det upp och ragla fram över golvet för att försöka... jag vet inte vad. Till slut fick jag stänga in henne i tvättstugan så hon kunde komma till ro. 

Nu ligger hon här bredvid mig på favvoplatsen på fåtöljen och myser. Överlycklig att få massa pussar och klappar. Ska bli så härligt att få släppa ut henne om ca en vecka och låta henne njuta utelivet!

...

torsdag den 21:a apr @ 10:10
Idag var vi uppe extra tidigt och åkte till veterinären. Sookie ska kastreras idag och Malte fyller 12 veckor idag så det firade vi med hans andra vaccination, så nu kan han leka med andra hundar!

Sookie har fått stanna över dagen, jag ska hämta henne vid tre i eftermiddag. Mitt lilla bös. Positivt var att hon kanske inte behöver ha tratten på sig. Om hon inte slickar frenetiskt så slipper hon den, det vore toppen för senaste hon hade tratt var hon helt apatisk. Ska bli väldigt skönt att ha henne kastrerad iallafall. Nu ska hon få gå ut på upptåg dagarna långa om hon vill och bli den fullfjädrade utekatt som hon förtjänar att vara!

Annars är det jag som är utekatten här hemma. Jag har varit ute HELA dagarna ända sedan i lördags. Vädret är makalöst och jag känner att det är tider som dessa som väger upp för regniga, mörka novemberkvällar. Jag har fått massa fräknar och trädgården får sig sakta men säkert en makeover. Vi har sågat ner lite träd på tomten och i måndags gav jag mig på en stor rabatt som var otämjd och vildvuxen. Det har tagit mig två hela dagar att gräva bort en stor del utav den och plana ut, det ska bli gräsmatta istället. Nu håller jag på att lägga upp stenar som en mur/kant till rabatten. Jag räknar med att det tar ca två dagar till innan den är klar för att plantera nya saker i.

Idag måste jag dock lägga tid på att städa här inne. det kommer helt klart i andra hand såna här dagar. Här ser ut som fan. Och inte ett spår av påsk. Men det ska jag ändra på. Vi får faktiskt finbesök också. Anders flickvän som är ifrån Japan kommer på besök i en vecka och en hel del av tiden ska ju spenderas här, så lite svenskt påskpynt ska hon få se på iallafall. dessutom verkar det som hon kommer få se och känna på det underbara vår/sommar Sverige om metrologerna har rätt. GÖTT!

Nu måste jag sätta fart.
Ju snabbare städningen är klar, ju snabbare kan jag gå ut igen.

These days.

onsdag den 20:e apr @ 11:20These Days - Nico

I've been out walking,
I don't do too much talking these days...

Gröna fingrar.

söndag den 17:e apr @ 17:16

Nu har jag planterat om alla mina fyra pelargoner :) Hoppas de blir jätteglada. De söta krukorna med rosor på har jag fått av min mamma, gillar dem mycket och nu får mina vita pelargoner bo i dem!

Fick sått lite frön också. Gräslök, persilja, tomat, luktärt, zinnia och sommaraster. Nu hoppas jag att jag har gröna fingrar nog för att få fram några fina blommor... Det återstår att se.

Kompisar.

söndag den 17:e apr @ 11:51

Efter två helt vansinniga dagar är den normala Sookie tillbaka! Jag har aldrig hört talas om något liknande i löpväg hos katter. Ett litet krampande paket är vad hon har varit. Brummande och vibrerande har hon hasat omkring på köksgolvet liggandes på framkroppen med rumpan i vädret och så fort någon tagit i henne har hon jamat, skrikit, brummat och liksom skakat. Hon har mestadels fått vara i katternas rum i tvättstugan, det har varit bäst så. Då har hon kunnat sova. Ute i huset har hon mest dragit till sig Maltes uppmärksamhet. Han har varit helt paff och överlycklig över att få sniffa loss på henne, äntligen! Dock blir han lätt överexalterad och Sookie bara krampade runt på golvet efter honom. Pust.

Så det är en fröjd att denna morgon möta den vanliga Sookie som ville kela och busa och pussas! Och det mest positiva verkar vara att detta ändå fört Malte och Sookie närmare. För en stund sedan kröp Sookie upp och la sig på Malte när han låg och sov, där låg hon och såg nöjd ut. Efter en stund började hon tvätta honom och då vaknade Malte till och började pussa på henne, Sookie låg lungt kvar och gillade läget. Härligt att se att de sakta börjar märka att de kan ha ganska mysigt tillsammans!

Röja hela dagen lång tills du upptäcker mig AO AOAOAO!

söndag den 17:e apr @ 10:41

Dessa snajsiga koppar tackar nu för sig här hemma hos mig och jag vågar tro att de skulle kunna falla någon annan i smaken... Gå gärna in och kolla på auktionen här.

Igår tömdes en stor del utav vitrinskåpet och idag ska jag försöka få ur resten. Sen är det "bara" att bestämma färgnyans och typ av färg och TUTA OCH KÖRA. Eller ja, ni fattar. Måla.

Jag är fortfarande inne på en slags ljus stålgrå eller en stålblå färg som jag pratat om innan. Jag är också typ 80% säker på att det blir en kryddträdgård att ha ute... 20% säger att om det blir väldigt bra så kanske jag ångrar mig och har det inne. Men nej. Nej. Det ska vara ute.
 Antagligen.

Nu ska kaffet drickas opp, sen åker röjarbyxorna på och jag ska röj-röj-röja mig igenom hela dagen. Man skulle kunna säga att det är en hobby. Eller nej. Det är mer som en livsstil.

Luften smakar som en jordgubbspaj.

lördag den 16:e apr @ 17:50

Dessa dagar är jag mest ute. Får mycket gjort i trädgården samtidigt som fräknarna börjar synas och kinderna blir härligt rosiga om kvällarna. På kvällarna myser vi och såhär på helgen är det extra mys och extra Mario Kart :)

Ser fram emot vädret nästa vecka, om det stämmer som de säger... Imorgon ska jag införskaffa två New Dawn-buskar och plantera dem. Hoppas de får sig en riktig kickstart.

Nu ska jag nalla första biten choklad för kvällen. Mums.

Blunda, tro och hoppa.

torsdag den 14:e apr @ 21:51
Hemma och nervarvad efter en toppenutflykt...
Nääs Fabriker var helt fantasiskt fint och nu är jag ännu mer pepp på att söka!!
Låt mig berätta.


Efter en liten omväg och ett godispåfyllningsstopp var jag framme vid Nääs Fabriker i Tollered! Jag hade frågat min fina vän Lisa om hon ville följa med, men hon hade tyvärr för mycket i sin skola och hade inte möjlighet. Tur då att en stor del av min person är ensamvarg och rentav njuter att göra såna här saker själv. Vädret var underbart, naturen så himla fin och jag bara njöt och kände mig fri både på vägen dit och hem. Iallafall. När jag kom fram kände jag bara "Yay! Vad fint det är!". Underbart läge och så fina byggnader! Gick in i entrén här på framsidan och kom in i en jättestor och väääldigt fin affär. Där fanns kläder, skor och inredningsdetaljer och det kändes himsket fint och exklusivt.


Gick runt och spanade lite, kände på atmosfären och tyckte allt var så fint och mysigt. På sidan av den stora byggnaden, mittemot dessa små hus, låg entrén till Hantverk & Design! På övervåningen, med utsikt över dessa små hus och sjön i bakgrunden, låg tapetseringens klassrum. Det var en hel del folk och ganska många elever som satt där och jobbade. Med stora ögon (jag såg nog lite lustig ut) smög jag andaktsfullt in i rummet och glodde med halvöppen mun på allt och alla. Vilken kreativ miljö, åh, jag älskar det!

Ganska snart kom en kvinna fram och presenterade sig och hon visade sig vara läraren för tapetseringseleverna. Tusen frågor hade jag och massa svar fick jag och mina tankar gick som en bergochdalbana i huvudet med allt hon sa. Vissa saker hon sa gjorde att det kändes som "geeeez, hur ska jag kunna komma in här!!?" och andra saker bara "Yes! Det här fixar bannemej jag!!"

Som en sammanfattning:
Utbildningen har 7 platser (som sagt, geeeez) och det är ungefär 20 stycken som söker (puuuh, känns ok ändå). Till hösten kommer utbildningen vara ett år istället för två (känns också ok). Intagningen baseras på personligt brev och arbetsprover. Arbetsprover behöver inte nödvändigtvis vara tapetsering utan allt hantverk är lika uppskattat vilket är himla bra för min del för då kan jag visa upp de saker jag stickat och virkat med egen design. Vill ju visa upp nånting med möbler också, som att måla om en stol och klä om dess sits eller så. Det de vill se med detta är iallafall att man har känslan för färg och form, det är viktigt! De vill gärna att man har tydliga mål med utbildningen och de vill gärna se entreprenörskap i den som söker, å ja ba KATSHIIING det är mig ni söker!! Är man dessutom arbetslös eller saknar någon yrkesutbildning så kommer man gå före de som redan "är" ett yrke och söker utbildningen för att byta yrke.

Så att ja, jag känner att detta är inte omöjligt alls. Jag ska söka. Kommer jag in kommer jag bli så sjukt stolt och kommer jag inte in vet jag att jag hade tuff konkurrens!
Jag har till 13 Juni på mig att söka och tills dess ska jag hinna:

Mitt nästa virkprojekt, ett par shorts!
Fixa en trästol med sits att måla om och klä om.
Klä och måla om vår kökssoffa.
Göra om ett vitrinskåp till kryddträdgård att ha ute.

Efter det har jag lite som grund för att påvisa min grymma känsla för färg, form och design!

Efter allt pratande och storögt tittande gick jag en sväng på området och fortsatte tycka allt va så himla fint och bra och gjort för mig.


Kände mig lite fånig när jag smög in i ett hörn för att fota mig själv, men alla måste se mitt glada fejs och mina splitternya Ray Bans! Sen kan alla säga hej hej till mina fräknar som börjat kika fram efter helgens solbad.

 Innan jag kan somna ikväll ska jag börja översätta ett virkmönster på shorts från engelska. Efter det kanske jag kan komma ner på jorden och få min skönhetssömn!

Sookie säger: "Laaay meee down on a beeed of rooooseeees!"

torsdag den 14:e apr @ 10:22
Sookie i helgen när hon invigde sitt lilla katthus hon fått av mina föräldrar. Kors i taket sa jag, det trodde jag inte, men himla roligt att hon verkar gilla det!

Herre min je.

Det senaste dygnet har varit något i kattväg. Höhö. Höga berg och djupa dalar. Det började igår vid den här tiden när Sookie lyckades smita ut. Vi hade kommit överens om att hålla henne inne den närmsta veckan till hennes kastrering för vi har misstänkt att hon har varit på G att börja löpa. Men nu lyckades hon smita ut iallafall och timma efter timma gick utan att vi såg till henne. När eftermiddan gick och kvällen närmade sig blev jag såklart mer och mer orolig för att hon inte skulle komma hem till natten. Apan som har en förmåga att se det mest negativa scenariot först pratade om möjligheten att hon blivit uppäten, fastnat i ett träd eller gått vilse. Precis det man behöver höra när man är orolig o.O Natten kom men ingen Sookie. Vi fick gå till sängs ändå. 

Mitt i natten vaknade Malte och började gny och skälla så Apan fick gå ut och rasta honom. Med sig in igen hade han till min stora glädje med sig både en Malte och en Sookie. Vilken lättnad! 
Vad vi inte visste då men som vi märkt idag är att den här utflykten kickat igång hennes första löp nåt så pass! Hon kurrar, jamar, kastar sig omkring på marken framför oss, trånar efter oss med kisande ögon och skjuter upp baken i vädret. Det är minst sagt jobbigt, hon vilar inte en minut. Malte tycker det är störtkul att han ÄNTLIGEN får komma åt och lukta och slicka och puffa så mycket han vill på den där roliga filuren. Vad han inte fattar är att Sookie bara väntar på en enda sak... Och det är något han inte kan ge henne...

Nu har jag fått skärma av huset så att Sookie får vara i kök och tvättstuga och Malte i resten av huset. det funkar inte annars. Hur komiskt det än ser ut så måste det vara plågsamt för Sookie att ha en så stark drift och bara bli teasad av en nyfiken hundvalp. Nu verkar hon ha lugnat sig för det är iallafall tyst i köket... Om en stund ska jag ringa veterinären och prata lite om situationen.

Senare idag ska jag åka på utflykt! Men inte för att jag löper ;)
Jag ska till vad som förhoppningsvis blir min skola till hösten, Hantverk & Design på Nääs Fabriker. De har öppet hus idag så jag ska dit och kolla läget och ställa lite frågor och känna på känslan bara. Det ska bli väldigt, väldigt spännande och roligt! Att komma in på den utbildningen, möbeltapetsering, är mitt första delmål på vägen mot att bi egen företagare och kunna jobba hemifrån. Och det vet ni ju att det är min dröm!
pirr pirr i magen

Att underhålla kliande valptänder.

måndag den 11:a apr @ 11:14

I lördags fick Malte en ny bitleksak och som ni ser är den väldigt populär. Ett dygn senare är den duktigt genomarbetad. Måste vara toppenskön att bita på. Har aldrig sett den här typen av leksaker innan, men det är ett hett tips till de med valp där ute. Kolla efter leksaker i skinn/läder av den här typen, de går hem!

Vårdagar med framtidstro.

måndag den 11:a apr @ 10:48

Igår var det den varmaste dagen hittills i år och jag kunde vara ute hela dagen. Det var helt ljuvligt och jag satt en lång stund för mig själv och fikade på altanen. 
Reflekterade över årstiden. Personligen är just våren min mentala favoritårstid. På våren är jag inte kräsen utan törstar efter dagar då vädret är soligt och då de första dagarna i trädgården kommer. Frisk luft och de första värmande solstrålarna mot kinderna efter en lång, mörk och kall vinter. Våren är helt enkelt naturens sätt att sparka igång oss efter vår vinterdvala, som en belöning för våra sinnen. Lukten i skogen kommer tillbaka, solen värmer igen, fåglarna kvittrar som aldrig annars och återigen blir kvällarna ljusa. Allt är i startgroparna och alla förväntningar och härliga sommarkänslor byggs upp. Trots att naturen fortfarande är blekt gråbrun så känns allt så himla fantastiskt. Sen kommer ju sommaren och den är outstandig och då mår jag som bäst fysiskt. Solbränd hud, fräknar, bara ben och salta bad. 

Jag ser fram emot detta, men älskar årstiden vi har NU och ska njuta den så mycket jag bara kan. Det är få förunnat att kunna ha det som jag har det. Få göra bara saker jag tycker är kul och mysigt hela dagarna, med djur och en kille jag älskar omkring mig. Mitt liv är så fint och jag får svårare och svårare att kunna tänka mig att åka iväg på ett jobb nio timmar om dagen Det är inte för mig. Jag måste ordna mitt liv så jag kan jobba hemifrån så mycket det bara går. 

Och igår kom jag fram till att det, det är mitt mål på fullaste allvar.
Ett enda mål som känns så rätt, så viktigt och så realistiskt.

Igår.

söndag den 10:e apr @ 10:40
Igår var det inga vårkänslor, utan faktiskt SOMMARkänslor som härjade i kroppen min!


Vi var ute hela dagen, alla fem. Malte hade sin hörna på altanen. Det blev dock inte så mycket vila där som vi egentligen hade tänkt oss. Men vad göra? Det är så mycket skoj som måste upptäckas, leka med/jaga katter, hjälpa till att gräva i rabatten, gå egna små sniffexpeditioner och äta löv för att bara nämna några exempel.


En stunds vila tillsammans med favoritgosen blev det iallafall.


Världens största humla stannade till. Halleluja moment alltså.
Våren är här!

På kvällen drack jag vin med mina fina vänner. Det känns idag.
Men det finns väl inget som frukost, en alvedon och frisk luft inte kan råda bot mot?
Hoppas det iallafall.

Pannband nummer två.

fredag den 8:e apr @ 13:34
Inviger mitt andra pannband, som jag gjort själv, idag.

Vädret är ju grymt idag! Det blåser en hel del men är ändå riktigt varmt. Malte ville inte gå in (!!!) så det måste vara ett bra tecken. När det regnar vill han tvärtom inte gå ut istället. Jag skulle gärna vara ute mer men det får bli senare. Med två katter som fäller och en hund som drar in diverse skräp så är fredag en utav två heliga dammsugardagar i veckan. Hell yeah! Om det är något jag åstadkommer med att vara hemma mycket så är det ett välstädat hem, det vill jag lova! Med det sagt, mot städskåpet!

En blivande oas.

fredag den 8:e apr @ 10:56
Apan och jag har bott här ute på landet i lite mer än två år nu. Det är Apans barndomshem vi bor i, ett lagom litet hus byggt på 70-talet. Ganska snart efter att vi flyttat hit upptäckte Apan mögel under huset vilket såklart behövde åtgärdas snarast. Apan läste på och satte igång med att dränera huset på egen hand. Det blev till att hyra grävmaskin och gräva upp runt huset för att lägga mattor grus, rör och gud vet vad. Fokus blev att få igen på framsidan så snart som möjligt. Dock så fick vi ju uppleva den kallaste vintern på många år och marken frös och vi fick hålla till godo och snällt vänta på våren. 

Till slut fick vi iallafall grävt igen på framsidan igen och Apan passade också på att bygga en liten altan vid entrén, den är perfekt att dricka morgonkaffet på under vår och sommar för där är lä och solen ligger på, samt en blomlåda längst vår garagevägg. Garaget sitter ihop med huset och tillsammans med väggen där entrén och altan är bildar det en L-vinkel. Därav det underbara läiga och soliga läget! Och igår blev det sista på blomlådan klart! Lådan går längst med hela garageväggen, så den är c 3-4 meter lång och Apan har gjort ett gediget arbete och t.o.m. isolerat lådan. Han är duktig!

Så nu är det ääääntligen dags att bestämma vad som ska planteras där och jag kom på igår att det måste bli rosor! Jag vill sätta spaljé på väggen och plantera rosor som kan "klättra" så att det om några år är en rosvägg där. Vackert!!

Jag har forskat lite och hitta favoriten New Dawn. Ljusrosa, ska dofta himmelskt, är tålig och har lång blomningstid. Låter perfekt! Hur underbart kommer det inte bli att njuta morgonkaffet på altanen och känna doften av rosorna? 


Har också tänkt mig att plantera en annan, låg blomma. Brudslöja lutar det mot nu, föreställer mig att det kommer täcka fint och hänga över kanten på lådan. 

Känns superkul att få planera sin egen trädgård! 
Sakta men säkert bygger Apan och jag vårt gemensamma hem. Kärlek!

Hjärtat mitt.

torsdag den 7:e apr @ 12:45

Behöver jag säga något?
Jag är såld på den här grabben.

Åh tullinuttanen då.

torsdag den 7:e apr @ 10:14
God morgon!
Här sitter jag och har det oförskämt bra. En snarkande valp i knät och en stor kopp med kaffe. Jag och Malte har hunnit äta frukost, gå på en lite längre morgonpromenad, busa i trädgården och nu varva ner och för Maltes del ta förmiddagsluren.

Igår var vi i stan. Den stora, stora staden Vänersborg... 
Jag kunde inte ana att en liten Malte kunde dra till sig SÅ mycket uppmärksamhet. Vi blev stannade mest hela tiden utav överförtjusta tanter och gubbar som ååååååh:ade och och näääämeeen:ade sig och tullinuttade och snuttigullade med huvudet på sned.  Flera stycken av dem som stannade hade haft, eller kände någon, boxer och hade bara positiva saker att säga om dem, det var kul att höra såklart! Så det blev en hel del intryck för Malte som föll ihop i en hög i soffan och stensov i flera timmar när vi kom hem.

Jag passade också på att gå till Erikshjälpens second hand som hade öppet igår. Där var det maaaaaassa folk och större än vad jag tänkt mig. Jag spenderade 50 kr på tre fynd. Två små ljusstakar som det står "Lasses Made In Sweden" under, tror inte det är nåt speciellt, men dom är himla söta, samt en stickad kortärmad tröja som jag chansade på att köpa utan att prova. Den sitter perfekt och är jättefin, vilket flyt! 

På kvällen tog jag också tag i mitt andra pannband som jag börjat på och stickade klart det. Nu ska jag bara virka två blad till, sy fast dem med blomman och så är det klart sen. Efter det har jag redan nästa projekt klart för mig! Det blir ett virkningsprojekt!

Först så ska jag låta Malte sova klart i mitt knä, det dröjer en stund till. Under tiden ska jag sörpla mitt kaffe och bara... softa.
Hej så länge!

Prylgalen.

tisdag den 5:e apr @ 19:05

Hej hej hallå bloggen! Idag kom mina föräldrar förbi på fika och med sig hade de två vägghängda porslinsprydnader som jag paxat till mig från pappas traderaauktioner.  Det här rådjurshuvudet är ju helt enkelt för ballt för att hänga någon annanstans än hemma hos oss.
Nils Holgersson här under tänker jag mig i ett barnrum så småningom, har dessutom tavlor från mitt eget barnrum med Nils Holgersson som passar bra till.


Herregud vad jag gillar såna här grejer!
Jag vågar inte ens spekulera i hur mycket prylar jag kommer samla på mig under min livstid... Men det är ju så roligt! Personliga prylar gör ju ett hem så mycket mer intressant och njutbart!

Mamma och pappa hade också med sig de första delarna av växthuset som vi fått av dem. Kul att ha grejerna på plats, nu fattas bara det fina vårvädret så vi kan vara ute och avsluta de små halvfärdiga projekten först, för att sedan hugga in på att få upp växthuset! För att vara realistisk tror jag att vi kan börja odla i det först nästa vår, men vi har ju som mål att få upp det under våren och sommaren.

Nu är det dags att äta mat, fikat har lagt sig!

Rörstrand SIAM.

måndag den 4:e apr @ 14:21
Det är lite sorgligt, men jag har bestämt mig för att sälja min supersnygga kaffekopp som jag hade för avsikt att börja samla på. Blev stormförtjust första gången jag såg dom, och vem blir inte det? Designen är vääääldigt snygg. Men men, de är svåra att hitta och dyra när man väl hittar en. Så jag stoppar pengarna på sparkontot istället och fokuserar på de andra kaffekopparna som jag börjat samla på mig! Life goes on, även utan en sånhär läckerbit i köksskåpet...

Första veckan.

måndag den 4:e apr @ 10:36
Bilder från veckan som gått:
Morgonmys i fåtöljen, det har blivit mycket av den varan.

Sookie är också med, på sin kant.

En dag var det fint väder och vi var ute näsan hela dagen. Då fick Malte sova middag på altanen.

En annan dag var det snö och då fick Malte lära sig att ha täcke på.

Frukostdags! Hitta Malte!

Så har den första veckan med vår nya familjemedlem gått. På det stora hela har det gått över förväntan! Han sover nätterna igenom, vi får väcka honom vid nio på morgonen när det är dags för frukost. Han är väldigt duktig på att leka och sedan snabbt slå om till mysläge. Han har hajjat att "vänta" betyder att jag stannar upp och att varsågod är ett kul ord som är typ motsatsen. När man lyckats fånga hans intresse är han väldigt uppmärksam och lättarbetad. 

Promenaderna har varit det svåraste för mig personligen, där har jag blivit testad. Det är nämligen inte en uteentusiast som vi har fått. Är vi på tomten så ligger det nära till hands att Malte struntar i var jag befinner mig och istället gärna springer upp på trappen och trycker vid dörren. Suck. Så jag har apat runt i trädgården, låtsasgrävt och gömt mig för att fånga hans intresse och sen lockat med mig honom bort från trädgården. Det har varit varierande resultat men de senaste dagarna har det gått bättre och bättre. När vi väl är ute på promenad håller han sig nära och söker mycket kontakt, så det gillas ju skarpt! Då känner jag mig som en flockledare vilket känns ovant och ballt. Ska väl tillägga att dom dagarna det varit fint väder och vi var ute i trädgården en längre stund så har han älskat det! Det är det gråa och regniga som han än så länge är skeptisk mot. 
Who can blame him?

Sookie har varit mycket mer svårflörtad än jag trodde. Hon har kommit och lagt sig på och bredvid honom när han sovit i mitt knä (myyyyysiiigt!!) men när han vaknat ger hon honom en blick av avsmak och makar sig till behörigt avstånd. Malte tycker Sookie är superintressant och blir galet frustrerad på henne när hon sitter på fåtöljen och ger honom noll respons på hans lekinviter. Boxrar "slår" ju med framtassarna när dom är busiga men som ni säkert förstår tycker Sookie bara att det är hotfullt. MEN, jag känner Sookie och jag ser på henne hur intresserad och sugen hon är. Håller vi i Malte så kommer hon fram och sniffar på honom och igår var hon jättebussugen och jag trodde nästan hon skulle busattackera Malte från fåtöljen där hon följde hans minsta rörelse med bus i blick.
Om inte annat kan dom nog bonda när lite av Maltes valpyvighet har passerat...

I övrigt flyter allt på. Apan jobbar en del och jag är bara hemma. Det är rätt gött, men förr eller senare är det dags att jobba igen för min del också. Det är svårt att leva utan pengar, tyvärr.
Anders hänger här och förgyller våra dagar, han är oftast ute på upptåg på dagarna men på kvällarna är han här och då är nya traditionen att vi kör några rejs Mario Kart. Sjukt kul. Jag behöver öva mig mer om jag ska ha någon chans än dock. Igår spöade jag Apan några gånger men då tyckte han helt plötsligt att det var dags att vi skulle ändra till den högsta hastigheten. Jaha. Undra vad det berodde på. Så nu måste jag öva några dagar till för att komma upp i samma skills igen. 

Nu har jag suttit här och skrivit mycket längre än vad jag tänkt, dags att göra något annat!

Storfikat.

lördag den 2:e apr @ 18:13
*gäsp*
Idag blev det helt oväntat så att vi fick huset fullt här hemma. 
Min syster ringde mig imorse och undrade om vi kunde tänkas hålla i en liten begravningscermoni för Hugos kanin Skutti som hade legat stel i sin bur på morgonen. Hugo hade ett önskemål om att Skutti skulle få begravas bredvid Arvid, och klart fick han det! 
Ungefär samtidigt hörde Apans vän och hans flickvän av sig och ville svänga förbi. Så typ två timmar senare var vi 11 personer här hemma!!  Efter att ha grävt en grav åt Skutti och sjungit en sång för honom var det dags för fikat. Jag hade svängt ihop en tigerkaka och Syster hade med sig fika från ett litet kalas dom hade haft hemma igår så det blev ett hejdundrades fikafrenzy här hemma! MUMS! 

Malte fick busa med barn och var alldeles upp i varv och tyckte nog också han att det var en riktig fest han hamnat på. Rätt som det var, när de där spännande små människorna hade åkt hem, slocknade han och stensov i mitt knä i mer än en timme. 

Just precis har jag masat mig upp ur soffan där vi legat och myst under filten, Malte och jag. Hans små snarkningar fick mig att vaggas in i en skön sömn. Nu väntar jag ivrigt på Apan som är himla underbar och bara helt spontant föreslog pizza och åkte in till stan för att fixa det. Åh. Han vet att vägen till Lajnajs hjärta går genom magen <3 Så ikväll är vi ensamma här hemma för vår inneboende, Anders, är ute på upptåg tills imorgon. Så nu ska vi mysa, hela långa kvällen. 

Just nu:
Inte bara en valp blir trött av kalas, det sliter på katten också.