Den andra katten.

fredag den 15:e okt @ 17:27
Hej hej hallå kära bloggen!
För nästan två veckor sedan lovade jag er den spännande katthistorien om den halva katten. Eller ja, att kalla den spännande kanske är att trissa upp förväntningarna något. I vilket fall så går historien om vår halva katt såhär:

Veckan innan Vi fick vår Sookie så var Apan iväg till Norge och jag var hemma och höll ställningarna. En dag när jag satt i salongen (vi har valt att kalla vårat vardagsrum för salong, det låter stiligt) såg jag något som rörde sig i ögonvrån utanför fönstret. Det var en svart katt som smög på vår altan och sniffade på mattan som hängde på vädring. Jag som hade kattkelscravings ville såklart genast klappa och klämma. Jag öppnade dörren försiktigt och till min förtjusning kom katten rusandes in och slängde sig genast på golvet, toksugen på kel! Det visade sig vara en ganska tunn katthona, med tjock, mjuk och superlen päls. Arvid låg lyckligt ovetandes och snarkade framför brasan och katten blev väldigt nyfiken på honom men tyckte snart att vi skulle fortsätta kela istället. Så var hon hemma med mig en stund tills Arvid vaknade och skrämde henne lite (utan mening) så hon fräste mot honom, då släppte jag ut henne igen och hon kilade genast iväg. Sen trodde jag inte jag skulle se henne mer för vi har en del katter som stryker runt här och är allmänt otama, och ja, jag trodde att hon var på "genomresa". Men icke. Två dagar senare kom hon igen, den gången stannade hon inne en längre stund och sov i vår soffa. Och sedan dess har hon varit hos oss varje dag, och vi började ganska snart att mata henne eftersom hon verkade väldigt hungrig.

Nu kommer hon oftast hit på morgonen och så får hon frukost och kel, sen sover hon i närheten utav brasan tills eftermiddagen/kvällen då hon vill ha lite mat och kel igen och sen går hon ut och är ute hela natten. Och med Sookie funkar det bättre och bättre. Sookie är som sagt en kaxig liten dam och tycker inte att äldst bestämmer utan det vill Sookie göra och den svarta katten låter henne hållas.

Det var en väldigt lustig känsla första kvällen Sookie var hemma och vi alla låg i sängen och kollade på tv. En vecka tidigare hade det varit Apan, jag och ett snarkande skäggmiffo, men då var vi helt plötsligt fem stycken varav fyra höll till i sängen i en enda stor myshög ackompanjerade till skäggmiffots goa snorksnarkningar.

Så, hon har blivit vår halva katt, "den svarta katten" eller "den andra katten". Vi har inte gett henne något namn än. Vi har ju liksom inte vetat om hon tänkt stanna eller inte. Vi har ingen aning om var hon kommer ifrån eller vad hon har för historia. Hon kanske bara flyttat från sitt förra hem? Eller så har hon gett sig ut på en vandring och kanske kommit för långt hemifrån? Eller är hon en sommarkatt? Men nu tycker jag det verkar som hon själv tycker hon hittat ett bra hem här, och det är smickrande och jag hoppas att hon stannar. I veckan ska vi nog försöka hitta på ett namn till henne iallafall. Då blir hon vår hela katt.

För övrigt är det så mysigt att ha Sookie, hon är ett riktigt charmtroll! Otroligt social, vill alltid vara med och så rolig att gosa och busa med eftersom hon finner sig i allt och bara hänger med! Idag var vi ute på promenad en sväng och då lystrade hon på sitt namn, det var riktigt kul!

Ikväll ska vi ha spa-kväll här hemma, främst jag och Arvid. Arvid ska duscha och schamponeras, klippa ögonbryn och skägg samt få lite öronrens. Typ samma som jag fast jag hoppar skäggtrimmningen och öronrenset. Det fixade jag  förra veckan.
God mat ska fixas också. Bäst att sätta igång.Kommentarer
Postat av: Mor och Far!

Om Den andra katten.

We like!!! Kramar!

18:32 fredag den 15:e okt 2010

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: