Days keep passing me by. I just smile and watch them go by, wondering why they're in such a rush.

torsdag den 28:e okt @ 11:07
Har tagit mycket bilder med min mobil det senaste. Dom är inte i den bästa kvalitet men det bryr jag mig inte mycket om. Jag gillar känslan. Det är alltid (nästan) alltid spontana bilder med mobilkameran och det är det som gör dom så bra.


Inser nu att mina mobilbilder speglar min vardag på ett kusligt sanningsenligt sätt.
Detta är typ det jag gör. Går höstpromenader med Arvid så han kan få sniffa på Lisa och kissa, samtidigt. Ligger i sängen och stickar. Ligger i sängen och myser med katterna. Är uppe tidigt om morgonen och myser.

Jag prövar på pensionärslivet skulle man kunna säga och ja, I like it a lot! 
Cirka 45 år kvar (om de inte hunnit höja pensionsåldern till 102 år då, vilket inte skulle förvåna mig) tills jag får njuta The Real Pensionärslife. Längtar!Det sjunker sakta in.

tisdag den 26:e okt @ 11:17
I förra veckan fick jag svar ifrån Vuxenutbildningen att jag blev antagen till kursen Nyföretagande/Entrepenörskap som jag upptäckte för ca 3 veckor sen på en fredag, samma dag som sista ansökningsdagen, och skickade in en sen ansökan till följande måndag. Alltså. YEES!
Åh, va kul! Och bra! Och passande! Det är precis en sånhär kurs jag letat efter. Jag vill lära mig hur det går till att starta och driva ett företag för den dagen jag får snilleblixten om en företagsidé så kommer jag inte tveka en sekund. För mig är det drömmen att kunna vara min egen chef, kunna jobba hemifrån, kunna lägga arbetstimmarna hur jag vill över dagen o.s.v. Min förhoppning är ju att kunna få bra kontakter genom den här kursen. Det vore schysst att hitta en bra "mentor".

Kursen börjar den 8 November och håller på i ca 20 veckor på heltid. Just nu är jag sjukt glad att jag blev antagen, fast jag kan inte riktigt sätta mig in i faktumet att jag ska plugga igen. Det känns spännande såklart och jag tror att det kommer kännas otroligt spännande första dagen i skolan. Nu när jag känner efter ska det ju bli väldigt kul att lära sig lite nya grejer igen. Studiemotivationen är högre än under gymnasietiden om jag säger så.

Dock... Närmare 2000 spänn kommer kurslitteraturen gå på om jag ska köpa den. Fick ett tips om Högeskolebiblioteket i Trollhättan så jag ska höra efter där först ifall jag kan låna iallafall några utav böckerna. Det skulle underlätta för min plånbok.

Så detta är ganska mycket det som snurrar i min skalle dessa dagar.

För övrigt är det sig likt. Sookie blir busigare för varje dag och får knäppslag och springer runt, runt, runt i huset som att hon är jagad av något dödligt farligt. Arvid har mjuknat lite och kan nu lukta på Sookie, jaga Sookie när han kommer in efter promenad, och titta frågande på henne när hon leker med hans svans. Den andra katten har fortfarande inte fått något namn. Vi prövade med Smilla men jag fick ingen feeling. Sen pratade vi på Stella men jag fick ingen feeling där heller. Jag har föreslagit Sonja men inte fått någon direkt feedback från Apan där. Vi får väl se vad det blir.

Idag ska jag utföra ärenden i Trollhättan och på Överby så jag ska röra på mysköttet nu och sätta lite fart. Tjo!

Jag vill bara se om det blir lite roligare.

lördag den 16:e okt @ 16:45
 
Jag har mina ideér  för mig.

Fluffy.

fredag den 15:e okt @ 22:38

***

Den andra katten.

fredag den 15:e okt @ 17:27
Hej hej hallå kära bloggen!
För nästan två veckor sedan lovade jag er den spännande katthistorien om den halva katten. Eller ja, att kalla den spännande kanske är att trissa upp förväntningarna något. I vilket fall så går historien om vår halva katt såhär:

Veckan innan Vi fick vår Sookie så var Apan iväg till Norge och jag var hemma och höll ställningarna. En dag när jag satt i salongen (vi har valt att kalla vårat vardagsrum för salong, det låter stiligt) såg jag något som rörde sig i ögonvrån utanför fönstret. Det var en svart katt som smög på vår altan och sniffade på mattan som hängde på vädring. Jag som hade kattkelscravings ville såklart genast klappa och klämma. Jag öppnade dörren försiktigt och till min förtjusning kom katten rusandes in och slängde sig genast på golvet, toksugen på kel! Det visade sig vara en ganska tunn katthona, med tjock, mjuk och superlen päls. Arvid låg lyckligt ovetandes och snarkade framför brasan och katten blev väldigt nyfiken på honom men tyckte snart att vi skulle fortsätta kela istället. Så var hon hemma med mig en stund tills Arvid vaknade och skrämde henne lite (utan mening) så hon fräste mot honom, då släppte jag ut henne igen och hon kilade genast iväg. Sen trodde jag inte jag skulle se henne mer för vi har en del katter som stryker runt här och är allmänt otama, och ja, jag trodde att hon var på "genomresa". Men icke. Två dagar senare kom hon igen, den gången stannade hon inne en längre stund och sov i vår soffa. Och sedan dess har hon varit hos oss varje dag, och vi började ganska snart att mata henne eftersom hon verkade väldigt hungrig.

Nu kommer hon oftast hit på morgonen och så får hon frukost och kel, sen sover hon i närheten utav brasan tills eftermiddagen/kvällen då hon vill ha lite mat och kel igen och sen går hon ut och är ute hela natten. Och med Sookie funkar det bättre och bättre. Sookie är som sagt en kaxig liten dam och tycker inte att äldst bestämmer utan det vill Sookie göra och den svarta katten låter henne hållas.

Det var en väldigt lustig känsla första kvällen Sookie var hemma och vi alla låg i sängen och kollade på tv. En vecka tidigare hade det varit Apan, jag och ett snarkande skäggmiffo, men då var vi helt plötsligt fem stycken varav fyra höll till i sängen i en enda stor myshög ackompanjerade till skäggmiffots goa snorksnarkningar.

Så, hon har blivit vår halva katt, "den svarta katten" eller "den andra katten". Vi har inte gett henne något namn än. Vi har ju liksom inte vetat om hon tänkt stanna eller inte. Vi har ingen aning om var hon kommer ifrån eller vad hon har för historia. Hon kanske bara flyttat från sitt förra hem? Eller så har hon gett sig ut på en vandring och kanske kommit för långt hemifrån? Eller är hon en sommarkatt? Men nu tycker jag det verkar som hon själv tycker hon hittat ett bra hem här, och det är smickrande och jag hoppas att hon stannar. I veckan ska vi nog försöka hitta på ett namn till henne iallafall. Då blir hon vår hela katt.

För övrigt är det så mysigt att ha Sookie, hon är ett riktigt charmtroll! Otroligt social, vill alltid vara med och så rolig att gosa och busa med eftersom hon finner sig i allt och bara hänger med! Idag var vi ute på promenad en sväng och då lystrade hon på sitt namn, det var riktigt kul!

Ikväll ska vi ha spa-kväll här hemma, främst jag och Arvid. Arvid ska duscha och schamponeras, klippa ögonbryn och skägg samt få lite öronrens. Typ samma som jag fast jag hoppar skäggtrimmningen och öronrenset. Det fixade jag  förra veckan.
God mat ska fixas också. Bäst att sätta igång.

Oh Sookie!

onsdag den 6:e okt @ 12:09
    
 Snoop Dogg - Oh Sookie

Snoop dogg har gjort en hilarious hyllningslåt till Sookie.

WE ARE FAMILY!

måndag den 4:e okt @ 12:56
Åh. Ni anar inte. Ni aaaanar inte hur söt en kattunge kan vara förrän ni sett Sookie. Hon är sötare än sucralose. Hon har varit här sedan åtta imorse och jag anar redan att detta är en orädd flicka med skinn på näsan. Just nu ligger hon ensam, mitt i vår stora dubbelsäng, spinner och tittar omkring sig med kisande, nöjd blick. Ibland jamar hon till och då kelar vi lite och då spinner hon som en symaskin.

Som den bortklemade och söndersnuttade gubbaby Arvid är så är han såklart rädd för denna lilla sockerbomb. Sookie var först avvaktande mot honom men är nu bara nyfiken. Arvid har nog inte uppfattat detta än dock eftersom han så fort han får syn på henne tittar åt ett annat håll och stapplar ditåt :) Men han ska nog mjukna upp snart.

Här kommer lite bilder på Sookie såklart och Arvid och hans superfina, jättebraiga regntäcke som han fick igår. Kostade 249:- vilket jag tyckte var kanonbra pris för som sagt var, himla snyggt och bra täcke. Perfekt! Jag fyndade också VÄRLDENS COOLASTE katt/hund bädd. Tänker inte spoila nåt, ni får se själva längre ner. Men jag måste understryka, VÄRLDENS FRÄCKASTE. Smilar stort bara jag tänker på den...


WHOOOOOO LIVES IN APINEAPPLE UNDER THE SEEEEA!!??
SPONGEBOB SQUAREPANTS!! Sen är det ju så att vi från noll katter för en vecka sedan nu har 1½ katt.
Men mer om det senare. Nu ska jag städa bilen (urk) för imorgon ska den besiktigas.
Hejdå!