Lajnajs Lyxiga Lussebullar.

måndag den 29:e nov @ 19:03

Detta är vad jag sysselsatt mig med hela eftermiddagen. Nu kommer belöningen, varm saffransbulle och ett glas kall mjölk och ner i sängen. Även Linnea behöver jäsa en stund.

Vill du också baka Lajnajs Lyxiga Lussebullar?

1 gram saffran
250 gram kesella eller kesella vanilj
100 gram smör
5 dl mjölk
1.5 dl socker
0.5 tsk salt
ca 15 dl mjöl

Jag smulade jäst i en bunke, värmde mjölken fingervarm, hällde på jästen och rörde tills jästen löst upp sig. I med saffran, socker, salt, kesella och veva runt lite. Sen använde jag bakmaskinen och blandade i mjölet lite i taget tillsammans med bitar utav det rumstempererade smöret. Efter ca 15 dl mjöl tyckte jag degen var lagom fast, då fick den jäsa i ca 45 min.

Fyllning:
150 gram smör
500 gram mandelmassa

Upp med degen och knåda den så det står härliga till. Dela den på mitten och kavla ut den som när du gör bullar. Bred på smöret och riv över mandelmassan. Rulla ihop till en rulle och skär i bitar. Lägg i bakformar på plåt och låt jäsa ytterliggare 30-40 min. 

Sätt ungen på 225 grader, pensla bullarna med ett ägg och strö på pärlsocker och sedan skjuts in i ugnen i 5-8 minuter!

Sen är det bara att säga nom nom nom och smaska på, som jag ska göra nu.
Över och ut!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: