And since we've no place to go...

söndag den 28:e nov @ 15:14
"Oh, the weather outside is frightful, but the fire inside is so delightful, 
and since we've no place to go, let it snow! Let it snow! Let it snow!"

Maj god. Det är så mycket snö. Så MYCKET SNÖ! Det är helt fantastiskt vackert och jag har känt mig helt nipprig hela dagen! Tänk att jag har fått vakna på första advent för att gå upp och tända adventsljusstakarna och få titta ut över ett vinterlandskap utan dess like! Jag älskar det!

Vi lämnade Huveröd över dagen igår. Färden gick västerut mot mitt barndomshems trakter. Snön föll som bara den för att avta ju närmare kusten vi kom. Först åkte vi över till min mormor och farfar för att äta den godaste broccolipajen, titta på gamla kort och fika mormors hembakade. Hittade några riktigt fina kort på mor, far och syskon som luktade 70-tal som jag fick ta med mig, har en liten samling nu som jag ska göra något fint utav. Apan och jag fick även en hemskt vacker tavla att ta med oss hem. Den ska hängas upp snarast och jag ska skänka min älskade mormor och farfar en tanke varje gång jag tittar på den.

När vi lyckats ta oss ur matkomat styrde vi kosan mot Hunnebostrand för att hälsa på mor och far. Vi hade bestämt att vi skulle gå ner till Kanten för att vara med på Quizet. Jag gillar quiz. Det är för att jag brukar vara bra på quiz, och tillsammans med mor, far och Apan kändes vi som ett starkt lag. Och hur bra var vi då? Bäst! Vi tog hem de tre bonusfrågorna, skickade upp Apan för att svara på utslagsfrågan och tog hem det!! 500 riksdaler, rätt ner i fickan. Sedan var vi 1 fråga ifrån att vinna presentkortet på 500 riksdaler, men det tar vi nästa gång, för fler gånger måste det bli!

Även mor hade fina saker att ge mig. Superfina dukar med 60-talstryck och gardinkappor och förkläden! Jättefint alltihopa och jag ska visa bilder så snart jag bestämt var allt ska få vara! Det är roligt att ha föräldrar som är såna hejare på auktions- och loppisfynd, det är bara att se och lära.

Efter en dag som jag inte trodde kunde bli roligare åkte vi hemåt igen. Ju närmare hemåt vi kom, desto tätare började snön falla. Efter att vi svängt av 172:an och gav oss in på den näst sista vägen hem så var det som att åka i ett sagolandskap. Vi häpnade båda två över hur otroligt mycket snö det hade kommit under dagen, det var helt fantastiskt vackert! När vi svängde in på sista grusvägen till vårat hus blev det ett riktigt skoj äventyr! Ungefär en halvmeter, jag tror t.o.m. det var lite mer, pudersnö låg på vår grusväg och Apan tog sats för att komma igenom. Snön yrde runt bilen, upp på vindrutan, allt blev snöindränkt och vi skrattade och tjöt som barn. Nästan hela vägen hem kom vi tack vare Apans talang för att köra snörally! 20 meter från vår uppfart blev det för djup snö för att kunna köra igenom. Efter lite skottande och puttande, skratt och en hel del snöfascination kunde vi iallafall parkera bilen så den stod ur vägen. Vi pulsade den sista biten hem i snö upp till låren och jag kunde självklart inte motstå frestelsen att bara slänga mig i snön, det var helt underbart!
En toppendag var till ända och jag har sovit väldigt gott inatt.

En bild på mig från inatt, jag står i snö upp till låren!Kommentarer
Postat av: Mor och Far.

Om And since we've no place to go...

Det är inte fel att ha en dotter som du, heller!!!!

15:53 söndag den 28:e nov 2010

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: