Novellfundering.

tisdag den 30:e mar @ 18:16
Jag skulle vilja skriva en novell. 
Har tänkt på det ett tag nu men har väldigt svårt för att komma på vad den skulle handla om. Vill ju att den ska berätta nåt viktigt. Jag får nog försöka titta lite djupare in i mig själv och hämta något där, men det är väldigt svårt det med. Då lär det bli personligt och det känns som jag kanske vill mjukstarta med något lite lättsamt. Får väl börja bära med mig ett anteckningsblock för inspirationen kommer ju tydligen när man minst anar det.
 Men iallafall, om någon vill bjuda mig på idéer så mottages de tacksamt.I'M PERFECT!

måndag den 29:e mar @ 20:03


Princess Superstar vs. Mason - Perfect (Exceeder)

"Thats right i'm a superstar
Everybody wanna come up when i'm at the bar
All the people wanna try
Its like give me some more
 Try a little harder hunni
Give me some more
Lets go i'm a superstar
Getting busy with the boys hanging at the bar
Everybody come across cause they all want me
You all knew when you saw me
I like how you look, Baby call me"

PEPP!
För en partypingla as myself.. Jä.

Så. Jävla. Bra.

onsdag den 24:e mar @ 18:21


Pugh Rogefeldt - Små Lätta Moln

Så. Jävla. Bra.
(ännu bättre på spotify, är lite fräschare sound där, Pugh Rogefeldt – Små lätta moln)

Medicinerar friskt.

tisdag den 23:e mar @ 13:51Pete Yorn & Scarlett Johansson - Relator

Den här låten på hög volym, nysnuten näsa och en stor godispåse. Bara sitta i mysfåtöljen mittemellan högtalarna, blunda, sjunga med högt och samtidigt ha munnen full med godis.
Tror jag är frisk imorgon.

Hästar <3

måndag den 22:e mar @ 10:56

Igår följde jag med Maria på en träningstävling i Stenungsund. Det var supermysigt att vara ute bland hästar igen. Det var i Stenungsund som jag tävlade utanför min hemmaklubb SFK första gången. Det var sig väldigt likt där och jag kunde verkligen känna hur nervös jag var när jag var där första gången för ganska exakt nio år sen. Men då var det dressyr och igår var det hoppning. Framhoppningen var i det lilla ridhus där jag vi red dressyrprogrammet när jag tävlade så att ja.. det var mycket nostalgi faktiskt! Arvid var med oss och han tyckte det var grymt spännande! Mycket hundar och mycket dofter och säkerligen toppenkul att få vara med hela dagen. Han fick vara i bilen när jag hjälpte Maria med Twister och när jag kikade in på honom låg han och stensov!

Maria och Twister fick sin första rosett för sin första runda, andra rundan blev Twister en suris men hon kompenserade med att gå direkt på transporten när vi skulle hem, härligt!

Idag är jag sjuk. Jag var sjuk igår med men då struntade jag i det. Idag går inte riktigt det. Snor, hosta och massa nysningar. En superklassisk förkylning med andra ord. Tror dock jag ska samla mig och göra en kraftansträngning, nämligen åka in till stan och köpa nässpray, pappersnäsdukar och medicin (godis). Over and out.

bild 1 & 2: Maria och Twister skrittar i paddocken och väntar på att få komma in på framhoppningen. bild 3: okänd häst. bilderna tagna av mig.

...

torsdag den 18:e mar @ 21:26
Robert Pattinson.

Att ha eller att inte ha.

tisdag den 16:e mar @ 21:11
Är trött efter dagens mentala påfrestningar. Har haft iPhone på hjärnan men nu har det gått över. Skönt. Är så jobbigt när jag får något på hjärnan, kan liksom inte släppa tanken på det och vrider å vänder för och nackdelar tills jag blir helt utmattad. 
Och jag insåg att nackdelarna var fler denna gång.


Vad var det dom sa?

måndag den 15:e mar @ 18:27


Andreas Grega - Dom Hade Mycket Att Säga

Har gillat den länge men idag tycker jag den är lite extra bra. Upptäckte att videon är inspelad i hemtrakterna. Mysigt. Blir sugen på sommar och båtåkning.

"Som nu som då är jag kluven, för jag växte upp i en mitt emellan. 
De fick mig glödhet och frusen, men det fick gå över som ingenting alls. 

Dom hade mycket att säga, men vad var det dom sa? 
Dom packa byxa och tröja, mamma sa: "Ha det så bra!" 
Pappa, jag kommer idag.


Intresseklubben.

söndag den 14:e mar @ 16:25

Idag är jag bara hemma och chillar. Igår lastade jag häst på morgonen, bowlade på eftermiddan och var på rockparty på kvällen. Det var en ganska späckad dag ändå. Så som sagt, idag har jag inte haft lust att göra något. Har dessutom fått nån halssjuka. 
Halsen trilskas med mig.

Imorgon ska jag ta mig i kragen och fixa med min bil. Ska köpa ny termostat, fylla luft i däcken (igen, suck) och om jag är i rätt mood kanske jag städar den också.
Jaja. Intresseklubben antecknar. Nu chillar jag vidare.

Sådärja.

torsdag den 11:a mar @ 15:35
Har precis kommit hem och hoppat i myskläderna efter en utflykt till Trollhättan. Var först på sjukhuset och hälsade på Mormor som åkte in för att hon hade tokhögt blodtryck, men hon skulle nog få åka hem idag efter att de konstaterat att hon hade en föråldrar hjärtklaff. Jahopp. Sisådär 87 år är den ju så det kom ju inte som någon surprise direkt. Min syster var också där så vi åkte till Överby och fikade efter besöket. Det var en välbehövlig fika på många sätt. Va skönt det är att ha en syster! Känns som jag uppskattar det mer och mer ju äldre jag blir. 

Nu sitter jag som sagt här i myskläder och dricker köpekaffe, mums. Apan är i skolan tills ikväll och då ska vi mötas i stan för jag har bokat biljetter till Alice i Underlandet som börjar klockan nio. Ser fram emot att få se den. 

That's all folks. Nu ska jag försöka läsa mig in på ämnet musikprogram, alltså program till datorn att göra musik i. Så kan jag bli musikmakare sen.

Jag å kaffet med den uppmuntande texten "Sådärja. Nu blir det en bra dag!" på.
(är det därför kaffet kostar nästan 40 spänn?)


Wish I had a girl who looked good, I would call her.

onsdag den 10:e mar @ 18:38


Skee-Lo - I Wish

"I wish I was little bit taller,
I wish I was a baller
I wish I had a girl who looked good
I would call her
I wish I had a rabbit in a hat with a bat
and a '64 Impala

Hey, you, what's that sound?
Everybody look what's going down
Ahhhh, yes, ain't that fresh?
Everybody wants to get down like that"

Ensam framför spegeln kan jag drömma mig bort och posera för ett omslag ibland.

torsdag den 4:e mar @ 18:40
"Jag är en tjej på 40 med en cigarett, jag har utomjordiskt stoft i mitt blod. I ett rymdskepp blev jag kidnappad, ett år sen nu, och sen dess har det bara gjort ont. Nu vet jag var dom bor för jag har listat ut genom att vända deras namn upp och ner. Sanningen är gåtan och den går såhär, han är en god vän men han är alltid för sen. Jag har en lägenhet och radion på. Nu är det onsdag, jag har en Golf GTI. Jag hade tur häromdan för det var ingen som såg, körde över en cyklist med min bil. Det är sällan, så sällan som min mening tar slut och vad du säger det skiter jag i. Ödet är en gåta och den går såhär, det kostar dig ingenting men alla får pris. När jag går ut är jag fotograf, och författare när jag träffar en vän. Nu är jag temporärt arbetslös men jag ska börja på en bok och bli känd. Ensam framför spegeln kan jag drömma mig bort och posera för ett omslag ibland. 
Drömmar är en gåta och den går såhär, det smälter i ditt huvud och inte i din hand. 

Jag är en monolit, jag är en vetenskap, jag är en större man på femtio år jämt. Idag skar jag upp en mus i två sen bara sydde jag ihop den igen. Men ibland där ifrån hörnen kan dom titta på mig och i skuggan i min katedral. Allting är en gåta, jag har inte förstått den än, varken språk eller inte ens svar. Jag är gammal nu och jag saknar min fru, mina händer dom skakar hela mig. Idag är det kortspel vid en automat fastän min dotter alltid säger nej. Dom säger jag är bra på att blanda kort och jag skrattar när dom säger så. 
Skönhet är en gåta och den går såhär, det som gör ont det gäller för två."

Nu kanske ni tror att det är jag som skrivit denna fantastiska text, men det är det inte. Det är Johan Borgert & Holy Madre som gjort en fantastisk cover på en nederländsk låt. Både covern och originalet finns att lyssna på här.

Som vanligt när jag hittar en bra låt så vill jag genast läsa texten för att ta reda på exakt vad dom sjunger. Nu fanns ingen text till låten så jag lyssnade som tusan och knåpade ihop den själv. Tror jag fick till det bra, är bara osäker på de kursiva orden, om någon hör att de säger något annat får ni gärna berätta vad.

Nu ska jag lyssna på den på repeat x antal gånger och sjunga med högt. Mmmm. Bra låt.

Pussa mig.

tisdag den 2:e mar @ 14:00
Idag längtar jag efter pussiga djurnosar att pussa på.

1
2
3
4