Känslobröd.

onsdag den 10:e feb @ 18:15
Idag har jag bakat ett bröd. Ett bröd som fick mig att känna mig lite som Ernst Kirchsteiger. När det var färdigbakat lindade jag in det i kökshandukar och kunde inte låta bli att hålla det varma lilla byltet i famnen och vagga det lite fram och tillbaka samtidigt som jag kände mig mäkta stolt över mitt nybakade bröd. Eller så är det bara min biologiska klocka som gör sig påmind. Jag struntar i vilket för jag fick iallafall ett fint litet ögonblick med mitt bröd och jag slår vad om att det kommer smaka ännu godare nu.

Om någon mer vill veta hur det känns att ha ömma känslor för ett bröd så kan ni ju pröva att baka det. Det är ett MYCKET lättbakat bröd.

 1. Först blandas alla ingredienser i en bunke. 
3 dl dinkelmjöl, fullkorn.
3 dl rågmjöl
½ dl linfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
2 dl blandade nötter (här blandade jag hejvilt både nötter, bär och russin. 
Mitt motto: ju färggladare desto bättre!)
4 torkade aprikoser i bitar
6 dl naturell youghurt
1½ tsk bikarbonat
1 tsk salt


2. Sen blire geggamojja utav allt. Den bakmaskinen jag har gjorde inte alls något bra jobb. Det var mycket lättare att ta en slev och bara vända runt allt.

 
3. Så ner med det i en smörad form som bröas (heter/stavas det så?) med sesamfrön, in nederst i ugnen i 175 grader i 50 min. Och sen taaaaadaaaa
Brödet mår bäst utav att ligga invirat i 2 kökshandukar istället för i en plastpåse. Det är också här som du, för att få den där lite extra goda smaken på brödet, tar upp det i famnen, ger det en kärleksfull blick och vaggar det lite lätt och ömt innan det får ligga och svalna helt.

Sjukt lätt, sjukt lite disk, sjukt gott!

Nu ska jag fortsätta äta naturgodis och lyssna på Queens of the Stoneages senaste.
Ciao!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: