This Just In: Kanelknäckebröd

torsdag den 16:e dec @ 19:11
En helt sanslöst underbar doft sprider sig i vår stuga. Jag har just tagit ur sista plåten med rykande färskt Kanelknäckebröd! Hyffsat enkelt att göra, skippar man bara misstaget med att inte kavla degen tillräckligt tunn, så är det till och med busigt enkelt att göra.


Du behöver:
4 dl vatten
25 g jäst
1 tsk havssalt/flingsalt
1 msk kanel
3 dl grovt rågmjöl
3dl vetemjöl

Blanda jäst, salt och kanel i vattnet tills jästen löst sig. I med mjölet och arbeta till en rätt så smetig deg och låt jäsa en timme. Dela degen i åtta bitar och kavla ut till tunna kakor, här gäller det att vara generös med mjöl på bakbordet, ös på! Grädda på mjölad bakplåt/bakpapper i 200 grader i 10-15 minuter. Låt svalna på galler och tadaaa supergott knäckebröd finns att tillgå!

Nu är det dags att ladda inför Robinson och imorgon har min syster vägarna förbi, ska bli väldigt mysigt att träffa henne. Men som sagt, nu mot TV:n!



Kommentarer
Postat av: Mor och Far

Om This Just In: Kanelknäckebröd

Så himla gott det låter!!

22:55 torsdag den 16:e dec 2010

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: