Apelsinsaft med nejlika.

söndag den 12:e dec @ 17:34
I veckan gjorde jag min egen saft eftersom det är så "Emil i Lönnebergasmålandskt och Carl Larssonrejält" för att citera Söta Saker, där jag hittade receptet.


Du behöver:
6-8 apelsiner
1 kg socker
2-3 msk nejlikor
1 msk citronsyra
½ liter kokande vatten

Man börjar med att tvätta och sedan skala av de allra yttersta skalet på apelsinen. Detta var lite knixigt eftersom våra potatiskalare verkar ha gått i arv sedan någon gång under medeltiden, och det är potatisskalare som rekommenderas i receptet. Jag tog en liten vass kniv istället och efter en stund när jag fått in rätta knycket gick det utmärkt! Jag rekommenderar att man antingen har gott om tid eller någon som hjälper till med detta moment eftersom det var ganska tidskrävande, iallafall för mig :) Och förresten, var noga med att inte få med något utav det vita mellan skalet och apelsinen för då blir saften besk och inte så apelsinsöt och god som den ska vara. När alla apelsiner är skalade pressade jag ur saften ur alla i bunken med skalet, sockret, citronsyran och nejlikorna. Sedan hällde jag över det kokande vattnet och rörde runt till sockret löst upp sig. Sedan har man tålamod i några dygn, jag lät det gå tre, och låter saften stå och dra under lock, i rumstemperatur går bra. Sedan hällde jag över i saftsilen som på bilden ovan, lät det silas och hällde sedan upp på glasflaskor! 


Jag blev mycket nöjd med resultatet och tycker den smakar muuums! Nästa gång ska jag inte fega med nejlikorna utan ha i tre msk, inte två som jag hade denna gång.
Kommentarer
Postat av: Mor och Far.

Om Apelsinsaft med nejlika.

Åhhhh så gott det låter och bilden med flaskan är bara superb! När får vi provsmaka??

18:06 söndag den 12:e dec 2010
Postat av: Therése

Om Apelsinsaft med nejlika.

Åh vad gott det ser ut!!! Riktigt fin vinterbild =)

18:44 söndag den 12:e dec 2010

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: