Dagar som en bergådalbana II.

tisdag den 13:e apr @ 07:42

Arvid han snurrade runt, runt, runt i osynliga rondeller tills han ramlade omkull, tog sig upp och ramlade igen. Hela hans värld snurrade uppenbarligen runt i en rasande fart. Efter ca 1 dygn var han så snurrig så han blev åksjuk och spydde, likadant efter frukosten. Fick tvinga i honom hans medicin och krama om honom och ge tröst. Mitt lilla hjärtegull hade kvar livsgnistan och det var det som gav mig mest hopp. Veterinären gav det till måndag och hade han inte blivit markant bättre då så var det antagligen en blödning i lillhjärnan, men vi fick behandling mot öroninflammation för det var alternativet till va det kunde vara. 


På fredagskvällen googlade jag "hjärnblödning hund" och ramlade ganska snart på "Vestibularis Syndrom". Det lilla jag hittade om detta syndrom lät exakt som de symtom Arvid visade och jag letade rätt på information om det på engelska istället. Canine Peripheral Vestibular SyndromeOld Dog Vestibular Syndrome, och flera olika videor har gjort att jag är helt övertygad om att det är Vestibular Syndrome som Arvid råkat ut för. Och det är en lättnad! Så gott som alla hundar återhämtar sig mycket bra, då det är en inflammation i innerörat. Det kan hända att de fortsätter vara lite vingligare, visar lite mer tecken på ålder och har huvudet lite åt sidan. Jag tror att Arvid dessutom hade en lite lindrigare variant då han inte gått runt med huvudet på sned så extremt mycket som vissa andra verkar göra. Så prognosen för Arvid är god och jag är SÅ glad! Är inte riktigt klar med Arvid än, speciellt inte nu när han ska få bo kvar här i L-R med  mig och Apan. Ja, ni får själva läsa om sjukdomen på länkarna för jag kan inte beskriva det bättre själv, EXAKT vad Arvid uppvisat.


Så iallafall, i söndagsmorse var det en otroligt mycket mer stabil Arvid som gick upp på morgonen. Den lättnaden mina vänner, den lättnaden! Vi var ute alla tre hela dagen och grävde igen dräneringen längst med uppfarten, så nu har vi en normal uppfart igen. Vädret var fantastiskt. Igår likaså. Jag bytte däck på min bil (helt själv såklart och skryter om det såklart), städade den och Apan fortsatte gräva igen dränering. Idag ska vi också vara ute hela dagen, måste utnyttja det underbara vädret! 


Nu ska jag äta frukost! Kram på er! 

Och kela med era djur extra mycket idag för när de försvinner kan det gå alldeles för fort!
Kommentarer
Postat av: Anna-karin Lind

Om Dagar som en bergådalbana II.

Hej! Läste om din hund och att du trodde vestibularis syndrom,min hund har åsså fått det och jag kållar lite med andra om vad de minns att deras hundar gjort dagen innan eller på dagen det hände m.m vet du t.ex om din hund åkt bil eller vart med om någon annan vibration?

18:20 fredag den 29:e okt 2010

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: