Tycker du som jag så tycker vi likadant.

tisdag den 22:e sep @ 17:25
En sak som jag personligen tycker är väldigt lustig med mode, det är det här med att kollektioner ska visas en säsong i förväg.
Här sitter jag mitt i första regn och höstrusket och vänjer mig vid att sommaren nu är slut och hösten gör intåg. Ungefär samtidigt så ploppar kollektionerna för nästkommande vår och sommar upp. Jag kan inte riktigt förstå meningen med detta. Ja, annat än att det handlar om att sälja så mycket som möjligt för ju längre kollektionerna finns och visas upp, desto mer säljer dom.

Jag personligen känner inte att det känns nödvändigt att veta vad som kommer säljas i butiker i april/maj nu i september. Det är som att IKEA kommer att sätta upp julpyntet nu den kommande veckan (om det inte redan är gjort). Varför ska vi hela tiden rusa framåt och jaga framtiden?
Varför nöjer vi oss inte med höstkollektionerna när det är höst och så tar vi vårkollektionerna när löven strax ska slå ut istället för att ramla av?

Det blir som att mode och trender är värsta viktiga grejen som det är viktigt att man har koll och uppsikt över. Men jag tycker att det liksom tar bort allt som är kreativt och impulsivt med mode och hur människor konsumerar det. Det blir en hetsjakt om att vara inne och hipp.

Jag konsumerar mode för att jag det inspirerar mig. Jag kan få såna feel-good känslor när jag ser något som verkligen faller mig i smaken. Jag känner att jag också vill skapa, jag vill också vara kreativ! Och kreativ kan jag vara på väldigt många sätt, jag kan skriva något, jag kan rita något, jag kan tänka ut en outfit som förmedlar känslan, jag kan fota. När jag göra allt detta för att jag känner mig insiprerad, då blir det helt klart bäst för mig. Och jag tycker det är kul med trender för det ger mig nya saker att inspireras utav och jag hittar alltid någon trend som jag faller lite extra för och insipreras utav under en tid, eller kanske lägger till på min gilla-för-alltid-lista.

Trender tycker jag är kul och det känns rätt naturligt att trender kommer och går. Som sagt trender är något att insipreras av och ha kul med, inte lägga ut som riktlinje för hur man SKA se ut eller vad man verkligen bör äga för kläder för att duga. En sådan syn ger bara frustration och känslan utav att aldrig räcka till för när du införskaffat allt hippt som gäller nu är du redan efter.

Detta är iallafall min syn på mode och varför det intresserar mig. Jag vill inte vara en slav, jag söker insipration och tillfällen att vara kreativ. Och ja, jag skulle kunna skriva ganska mycket mer, men jag nöjer mig här med vetskapen om att det finns tusen och åter tusen åsikter där ute. Och alla är dom lika orelevanta (så även min). En viktig sak däremot är att vi är öppna och accepterande mot varandra, modefreaks eller inte. När vi dött och gått över till andra sidan kommer vi alla vara lika ändå. Våra läderbralls och högklackade skor kommer faktiskt att stanna på jorden :) Ciao ciao.

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Om Tycker du som jag så tycker vi likadant.

Så sant, så sant. Jag brukar ibland fundera över vad som kommer att bli trendigt till nästa säsong, vad alla designers kommer att skapa men sen kommer jag på att det redan är bestämt och då känns det inte lika roligt längre...

11:54 torsdag den 24:e sep 2009
http://www.klackklack.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: