Till alla, men främst till mina närmsta.

tisdag den 27:e okt @ 19:04
Igår kväll började jag läsa på Eckhart Tolle's bok "The power of now" igen. Det är en bok som Apan köpte i USA efter att ha läst hans första bok "En ny jord". Tolle säger så otroligt mycket bra och hjälpsamma saker så det första jag kände när jag började utforska hans "lära" var att jag ville dela med mig utav det till alla mina nära och kära! Tyvärr går det inte att tvinga på andra människor uppfattningar om saker och ting, hur tokbra man själv än vet att dom är. Men igår tänkte jag att jag kan ju skriva lite här på bloggen om vad boken handlar om, allt eftersom jag läser den så kanske någons intresse kan väckas.

Eckhart Tolle är en man ifrån Tyskland som en gång i tiden var mycket deprimerad med självmordstankar. En natt vaknade han och kände att han inte stod ut längre. "jag kan inte leva med mig själv längre" tänkte han om och om igen. Plötsligt la han märke till vilken märklig tanke detta var. "Am I one or two? If I cannot live with myself, there must be two of me.: the I and the self that I cannot live with". Kanske bara en utav dem är verklig tänkte han.

Efter denna tanke kom han till en enorm insikt som gjorde att alla hans tankar och allt hans tunga mentala bagage från innan var som bortblåst. Det han lever i nu är Nuet, den enda tid som finns, den enda tid vi upplever. Eckhart menar på att detta är tillgänligt för alla människor. Oavsett bakgrund, ras, kön, klass, ALLA kan släppa sitt mentala bagage och uppleva Nuet.

Det som står emellan de flesta människor och Nuet, alltså vårat inre lugn, är våra tankar och det faktum att vi identifierar oss med dom. Våra tankar är som ett brus som hela tiden ligger emellan oss och nuet, men eftersom nästan alla har tankar i huvudet hela tiden så är detta betraktat som normalt. Detta ständiga brus med alla dessa tankar och dialoger vi för inne i våra huvuden gör att vi glömmer hur det är när allt är helt stilla, när vi bara upplever Nuet. För det som händer i våra huvuden kretsar kring att döma, värdera, sätta ord på och kategorisera.
 Alla dessa tankar kommer emellan DIG och DIG SJÄLV, DIG och DOM DU ÄLSKAR
Det är dessa tankar som får dig att tro att det bara är en DU och sen ALLA ANDRA
Du glömmer det faktum att under vår fysiska form och uppanbarelse så är vi alla EN, vi är alla uppbyggda på samma sätt och vi fungerar i grund och botten alla likadant. 
Med glömmer så menas att du inte längre kan känna att det är så

Det får räcka så för idag, det är inte säkert att det här är helt lätt att ta till sig. Men fortsättning följer.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: