Ordbajs.

måndag den 5:e okt @ 12:08
Hej hej tjenixen.
Tillbaka till den lugna vardagen. Ända sedan förra Fredagen har Mattie varit hemma ifrån Oslo, så det har blivit en hel del fika och allmänt fiffilurande och lite, lite jobb den senaste veckan. Men nu är hon på plats i Oslo igen. Vilket betyder att jag bara har Apan och rå om. Blir en del fix i vår stuga nu då Apan satt in nya fönster och vi ska tapetsera om och sådär. Och så ska det rensas. 

För övrigt har jag surfat runt på alla möjliga högskolesidor och vuxenutbildningar hela förmiddagen. Det jag kommit fram till är att till våren pluggar jag upp samhällen på vuxenutbildningen här i stan. Tre timmar i veckan, en termin. Sen har jag behörighet till de allra flesta "vanliga" utbildningarna. Men sen är ju frågan vad jag kommer ta mig till efter det. Jag kollar runt och jag funderar och jag tänker, och ibland hittar jag något, men då behövs det annat än bra betyg. Då tappar jag gnistan och tänker blööööh, jag skiter i det här, det kommer när det kommer.
Det jag ALLTID kommer fram till är iallafall att jag inte behöver sitta här och känna mig stressad över att jag inte vet vad jag vill utbilda mig till. Jag är bara 22 år. Jag kommer antagligen jobba till jag är minst 62. Så det är minst 40 år till det. Och på 40 år hinner man gå ganska många utbildningar. Så att ja. Let it be.

Men för att sammanfatta det jag kollat på och känt mest för tänkte jag bara skriva några "stolpar". Ordbajsa lite bara liksom. Kan vara bra att gå tillbaka och läsa när jag tappar tråden.
Journalist. Design. Mode. Textil. Kultur. Media. Eget företagande. Butikschef. Skrädderi. Inköpare. Turism. Reseledare. Service. Textildesign. Modedesign. Modeteckning. Mönsterkonstruktion. Skrädderi. Modist. Jobba med något där jag får möta människor. Jobba med något där jag får vara kreativ. Jobba med något där jag jobbar självständigt och fritt. Plugga enskilda kurser istället för program. Jobba med något där det inte är samma rutin alla dagar, alla år.

Kommentarer
Postat av: Din far.

Om Ordbajs.

jag var 36 år innan jag förstod vad det var jag ville jobba med, så ingen brådska. Fast å andra sidan provade jag på olika jobb i 15 år innan jag hittade rätt, så det är nog bra att "ligga på" och testa olika arbeten/studier. Kram! Pappa.

15:23 måndag den 5:e okt 2009

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: