Havrekakor.

tisdag den 24:e nov @ 22:41
Idag har jag bakat havrekakor. Smöret går snart ut så jag stoppade det i dörren så att säga. 
Ho Ha Hi Ho.

Busenkelt att göra havrekakor iallfall. En smula ansträngning, några droppar omtanke och några deciliter socker. Typ så. Och väldigt lite disk. I utbyte fick vi en himla trivsam doft i vår stuga och något att knapra på när suget sätter in. Iallafall, såhär gick det till. 
Dokumenterade hela eventet med min mobilkamera.


1. Först hällde jag 150 g rumstempererat smör, 1.5 dl socker, 1.5 dl vetemjöl, 3 dl havregryn, 1 dl russin och 3/4 tsk bikarbonat i en bunke. Jag satte också ugnen på 175 grader.


2. Sedan lät jag bakmaskinen göra jobbet. 


3. Sedan gjorde jag bollar som jag plattade till och lade på plåt med bakplåtspapper. Det visade sig att jag gjorde lite för stora alternativt lade för många på en plåt, det beror ju lite på hur man gillar dom. Nästa gång ska iallafall jag göra lite mindre och lägga dom ganska så mycket glesare på plåten.


4. Taaaadaaa! Efter 15 minuter i ugnen och lite modifikation såg de ut såhär. Och smaken, den var det verkligen inget fel på. Man kommer ganska långt på fett och socker!

Och som sagt, doften de spred var helt underbar! Mums. 
Lätt och snabbt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: