Havrekakor.

tisdag den 24:e nov @ 22:41
Idag har jag bakat havrekakor. Smöret går snart ut så jag stoppade det i dörren så att säga. 
Ho Ha Hi Ho.

Busenkelt att göra havrekakor iallfall. En smula ansträngning, några droppar omtanke och några deciliter socker. Typ så. Och väldigt lite disk. I utbyte fick vi en himla trivsam doft i vår stuga och något att knapra på när suget sätter in. Iallafall, såhär gick det till. 
Dokumenterade hela eventet med min mobilkamera.


1. Först hällde jag 150 g rumstempererat smör, 1.5 dl socker, 1.5 dl vetemjöl, 3 dl havregryn, 1 dl russin och 3/4 tsk bikarbonat i en bunke. Jag satte också ugnen på 175 grader.


2. Sedan lät jag bakmaskinen göra jobbet. 


3. Sedan gjorde jag bollar som jag plattade till och lade på plåt med bakplåtspapper. Det visade sig att jag gjorde lite för stora alternativt lade för många på en plåt, det beror ju lite på hur man gillar dom. Nästa gång ska iallafall jag göra lite mindre och lägga dom ganska så mycket glesare på plåten.


4. Taaaadaaa! Efter 15 minuter i ugnen och lite modifikation såg de ut såhär. Och smaken, den var det verkligen inget fel på. Man kommer ganska långt på fett och socker!

Och som sagt, doften de spred var helt underbar! Mums. 
Lätt och snabbt.Insikt.

måndag den 23:e nov @ 21:49
Jag måste sluta lukta på mina strumpor direkt efter att jag tagit av mig dem när jag byter skor efter Friskis & Svettis. Jag har fått en fix idé om att mina skor och strumpor inte får lukta det minsta svett, ever. Därför är jag sjukt noga med att tvätta mina träningssockar väldigt ofta och spraya mina gympaskor med skodeo.  Har blivit helt skadad p.g.a. mina förra gympaskor som luktade f ö r f ä r l i g t och det får inte hända igen, någon kommer tro att det liker ett lik gömt i vår hall. Men iallafall, jag måste sluta lukta på sockarna det första jag gör för det är ju alltid någon som ser. Man kan ju undra vad de tänker när de ser mig slänga mig ner för att slita av mig skorna och lukta på sockarna så fort passet är slut.

När det kommer till vissa saker behöver jag faktiskt bli snäppet mer självmedveten.

Sjung om allt som du bär, inom och utom din själ.

söndag den 22:e nov @ 13:05


Promoe - Kråksången

"Så låt mig bjuda till dans
Jag sjunger hellre en bra och hellre dåligt än inget alls
Om det pirrar i magen skiter jag i om det är lite falskt
Lite skit rensar magen och jag rensar min hals
Och tar mig ton mot elitister och besserwissers som sen sitter tyst
När deras liv ska besjungas, hörs inte ett knyst
För det kanske skulle bli fel eller fult – hemska tanke
Han härksar till och med när det är slut – svenska jante
Men jag sjunger inte för kung eller fosterland
Det jag sjunger bara måste fram
Jag sjunger inte för kung eller fosterland
Det jag sjunger bara måste fram

Så sjung för allt du är värd i världens kallaste värld
Jag snackar inte om vädret
Ta reda på vem du är, gör nåt du kallar ditt verk
Det kommer alltid vara med dig
Och sjung för att du är kär, för allt vad tyglarna bär
Du vet väl att du är värd det
Sjung om allt som du bär inom och utom din själ
Kompis jag tycker det klär dig"

Doggie love.

måndag den 9:e nov @ 19:51

Helt underbara hundbilder tagna utav Christine Edwards, finns fler här och här.

Komplimanger.

lördag den 7:e nov @ 23:07
Idag på jobbet hände en kul grej.
Jag satt i vardagsrummet i vår grupplokal medan de övriga tre satt och åt mat ute i köket. Själv jobbade jag bara i tre timmer och hade ingen matrast.
Jag hör hur de sitter och pratar om ditten och datten och så blir de tyst en stund, sedan säger en utav dem:
"Förresten, tycker ni inte att Linnea har blivit himla söt det senaste? Ja, hon var söt förut också, men det är som att hon blommat ut nu på något vis! Och så är hon så fin i håret! Det är något visst med Linnea!"
Efter detta fortsätter min andra kollega:
"Och hon har en sån fin kropp också!"

Själv satt jag bakom mitt korsod, högröd om kinderna. Försiktigt smög jag mig ut i hallen och kikade in i köket och pep: "Nu får ni inte börja prata skit om mig bara, för jag är fortfarande här!!". 
 Det var kul att få höra såna fina komplimanger från ett sånt oväntat håll och som de sa själva så förstår jag att de verkligen menade de när de sa det när de inte ens visste att jag var där.

Så ikväll känner jag mig extra söt!


Rädslan för att spy.

torsdag den 5:e nov @ 14:32
En grej som jag alltid varit extremt sjåpig med är bäst före datumet på olika matprodukter. När jag var liten hade jag svårt för att äta eller dricka något så tidigt som en eller två dagar innan det gick ut. Att äta något dagen efter att det gått ut var totalt otänkbart.

Den största andledningen till detta var för att jag var så tokrädd för att kräkas. Att äta "gammal" mat var liksom lite som att be om att bli matförgiftad eller få magsjuka tyckte jag. De gånger jag hade magsjuka hade jag jättesvårt för att äta det som jag ätit den dagen jag blev sjuk. Jag minns när jag en gång var hos mormor och åt köttbullar som senare på dagen åkte upp igen för att följas utav en natt med magsjuka. Efter detta hade jag jättesvårt för att äta just köttbullar hos mormor. Jag ville liksom ta det säkra föra det osäkra ifall det var så att det kanske, kanske var de där köttbullarna som gav mig magsjukan. Sen visste jag inte heller om det var mormors egna köttbullar eller om det var mamma scans, men för säkerhetsskull bojkottade jag både och, och alla slags köttbullar hos mormor som sagt.

Jag verkligen hatade, som många andra, att spy. En annan gång, senast jag hade magsjukan faktiskt (för snart tolv år sedan!!) minns jag sååå väl. Mamma lagade mat, jag zappade på TV:n och blev berodrad utav min mamma att slå över till På Spåret. Och då hände det. På tre sekunder gick jag från att bara må lite konstigt till att spy rätt ut på mattan. Jag fick springa in på vår lilla toalett och där fortsatte det. Efter detta, när det gått upp för mig att det återigen var dags för en natt med x antal spyor, har jag en sån tydlig minnesbild. Jag stod framför handfatet, höll mig hårt i handfatet tittade på mig själv i spegeln och storgrät! Alldeles röd, svullen och snorig stod jag där livrädd och ville hellre dö!! Samma natt bad jag till Gud "på riktigt" för första gången och bad honom att om han fanns, då skulle han visa mig det genom att göra mig frisk och inte låta mig spy något mer den natten. Vilket jag gjorde ändå.

Men som sagt, detta är tolv år sedan. Så kanske han lyssnade lite ändå? Jag har spytt några gånger sedan dess, bara en gång i nyktert tillstånd dock. På en buss. Då hade jag ätit clementiner. Blev inte många clementiner den julen.

Peppar peppar ta i trä att jag kan klara minst tiolv år till utan denna hemska sjukdom som jag fortfarande skyr som pesten.
Dock inte lika extremt som för tolv år sedan.
Eldprovet blir väl då jag själv får barn och de får magsjukan. Kan jag klara mig utan att bli smittad då kan jag nog konstatera att jag blivit immun.
Isåfall ska jag omvärdera vad Gud betyder för mig :)

The Kids Want X-Ray Eyes.

söndag den 1:a nov @ 16:21


Randy - X-Ray Eyes

"back in 1982 they were talking about what to do
stay together or separate everyday that same debate
i heard them from the walls up in my room
all the kids want x-ray eyes 
so they can tell when grown-ups lie
s"