Som att cykla.

måndag den 22:e jun @ 12:01
God Förmiddag!
Som ni kanske märkt, p.g.a. glesa inlägg, så har jag börjat jobba igen. 75% på gamla goa Ryttaren. Det är ungefär som att cykla. Man kan vara borta i mer än en månad, komma tillbaka och få en liten uppdatering om vad som hänt, sen är det bara att köra på som vanligt igen. Nu behöver jag knappt skriva vilka jag ska till och i vilken ordning, det bara finns där liksom. Och det är skönt, det ger utrymme åt det där lilla extra som en svängom i vardagsrummet eller hänga upp den där tavlan. Jag trivs verkligen, det är himla härligt att hjälpa människor att må bra. 
Speciellt när alla är tacksamma!Så det så.

torsdag den 18:e jun @ 16:43
Fick sån otrolig L.A. abstinens så nu har jag suttit och tokgooglat Santa Monica i en halvtimme.


Kontentan blev som följer; här har jag gått, här har jag stått, här har jag doppat min fossingar i havet  och jag tänker göra det X antal ggr till i mitt liv.

Det gör mig glad.

onsdag den 17:e jun @ 18:58
Bild från tidningen Fashion Tale.

Och jag blir glad av det här. Jag vet inte riktigt varför. 
En riktigt bra låt, en drömsk bild eller snygga kläder.
Och jag vill inte kalla mig ytlig, faktiskt. Det handlar mer om att kunna uttrycka sig.
Det gör mig glad.

Mig.

söndag den 14:e jun @ 18:53


Linnea utan näsa.
Taget för ca 3 år sen.

Sunshine.

söndag den 14:e jun @ 13:47

Name The Pet - Sunshine <3

GE MIG PALJETTER

lördag den 13:e jun @ 11:45
Idag ska jag på födelsedagskalas. 
Jag köpte en vit paljettklänning igår som jag ska ha på mig. Jag har fått paljettfeber tror jag. Helt galen i paljetter. Paljetter är typ det finaste som finns ju. Hur kan jag ha missat det såhär länge? Varför görs det inte fler saker med paljetter? Jag hade kunnat tänka mig paljettklädda bilsäten, paljettklädda sängkläder, paljettklädda mjölkförpackningar, paljettklädda hus (!!!) och ja... lite allt möjligt. 
Det livar ju upp helt enkelt!

Men nu ska jag in i duschen (som jag önskar hade paljettklädda väggar) för Matilda väntar på mig. Vi har mycket prat att ta igen när vi bara ses på helgerna!

Mi lajk.

fredag den 12:e jun @ 14:50
 
Mi lajk Mi lajki a lot.
Är ju någon som fyller år snart.. Hum hum.

Påfågelmannen.

fredag den 12:e jun @ 11:24

Det var den här illustrationen av Charlotte Watkins som fick mig att komma på vad jag vill tatuera, en påfågel! Jag skulle vilja ha den på armen på nåt vis, sittandes med fjädrarna nere. 
När den blir verklighet vet jag inte riktigt, har ingen aning om vad det kan tänkas kosta.
Det blir research när jag väl kommer till Göteborg iaf.

Den här bilden fick mig också att tänka på en man som jag och min barndomsvän Rebecca brukade gå till när vi var små. Jag minns att det var så himla spännande när vi var där första gången. Vi var som vanligt ute på upptäcksfärd längst med grusvägen som vi gått på hundra ggr, men den här gången gick vi lite längre om jag inte minns fel. Vi hörde något från en trädgård och gick dit för att tjuvkika lite. När vi kom närmare såg vi en massa kaninburar så då kunde vi inte hålla oss. Vi gick in i trädgården helt paralyserade utav alla söta kaniner, säkert tio stycken! Sen upptäckte vi också det lilla gula huset med med hönsgård runt och alla fjädrarna! Där bodde påfåglarna och jag minns det som att det kändes som en dröm, det var så overkligt. Ett litet hus mitt i skogen med massa kaniner och påfåglar i trädgården! Nu i efterhand kan jag ju undra lite vad den där mannen hade för affärer där, för han flyttade ganska snart igen, men han var iaf jättesnäll mot oss och vi fick klappa kaninerna och ta med oss hur många påfågelfjädrar vi ville! Vi kallade honom Påfågelmannen.
En dag ett tag senare skulle vi tillbaka, men då hade han som sagt flyttat. Vi kikade in i fönstren men det var helt tomt, burarna var tomma och det enda som fanns kvar var några påfågelfjädrar...

Fulheten.

torsdag den 11:a jun @ 11:39
fulheten.com

Planer inför framtiden.

torsdag den 11:a jun @ 11:08
Det var ett tag sen. Men nu har jag faktiskt lite planer inför framtiden igen. Jag har inte kunnat känna vad det är jag har velat göra av mig innan och har därför inte gjort upp några planer. Jag har vetat att det skulle komma till mig när tiden var inne och har därför bara legat lågt. Och det har varit jätteskönt. Det känns skönt att jag inte stressar upp mig för något. Hitills i mitt liv har det aldrig varit nödvändigt, saker har löst sig på bästa möjliga sätt ändå.

Men, nu har jag kommit dit där jag känner att nu, nu vill jag! Nu vill jag vidga mina vyer och pröva något nytt. Min högsta dröm var att bo i Göteborg när jag var typ 15-18 år, medans jag inte alls känt för det de senaste åren. Tills nu! Nu är jag så himla sugen igen så nu har jag bestämt mig för att förverkliga den där önskan. 

Det gått väldigt smidigt hitills. Min syster har hjälpt mig att få tag i en lägenhet, vilket jag är SÅ tacksam för. Jag har inte tittat på den än och det är ju inte hundra förrän jag har nyckeln i handen, men som det ser ut nu så är det fixat. Lägenheten ligger vid Eketrägatan på Hisingen och det känns som ett toppenbra läge. Det ska bli superkul!

Ett jobb hade jag ju tänkt mig också. Jag kan absolut tänka mig att fortsätta som vikare på nåt äldreboende eller i hemtjänsten, det vet jag ju att jag trivs med. Sen har jag även tänkt att läsa några kurser, t.ex. eget företagande och ta det lägsta bidraget så jag slipper lån. 

Så ser det ut just nu. Fram tills flytten, som blir till hösten i september/oktober, så har jag mitt sommarvikariat på Ryttaren som börjar på måndag och sträcker sig ända till första veckan i september. Sen blir det ett rätt naturligt avslut där. Beskärningar och en ny vikariepool har ju betytt att jag inte har fått några tider på en månad.. Så det är helt enkelt tid för nästa steg..

Nykär.

tisdag den 9:e jun @ 20:13

Är lite nyförälskad i denna tjej. Eller ja, hennes musik rättare sagt.
Hanna Brandén, Name the pet, är bara himla grym.
Leta reda på "get on the bus" (på spotify t.ex.) och shäjka loss!

Receptet på en lyckad kväll..

måndag den 8:e jun @ 20:59
      bild:tagen av mig

En dag i sköna Maj vässade jag husmorskunskaperna och bakade kakor. Chocolate chip cookies och marängkakor med hallonsylt. Sen bjöd jag in mina vänner. Vi satt på altanen ända tills solen gick ner och när kakorna tog slut blev det vin istället. 
Vilken härlig kväll.


Dagen D.

lördag den 6:e jun @ 23:00
Nu är dagen här. Dagen som det pratats om så länge. Många frågor och få svar.
Men nu, nu har bredbandet hittat ut i skogen. Och fort går det. Svisch.
Hej och hå. Här gäller det att hänga med!

Ordmoln.

onsdag den 3:e jun @ 12:17

Oho, för Gud som sover vid ratten. För dina vänner och mina. Amen.

 

Ett Ordmoln gjort från texten till Håkan Hellströms låt "Sång i buss på villovägar 2007".

Min favvo för tillfället.

www.wordle.net

Drömmen om en högre höjd.

tisdag den 2:e jun @ 19:05

 

Nu är den här bilden snart tre år gammal.
Det är inte mycket och det är inte det som gör att det svindlar i bröstet när jag ser den. Det som ger den i hisnande känslan är att det gått så fort. Som sagt, tre år är inte mycket, men det tar ändå ett tag att traggla sig igenom 365 dagar gånger tre. Och det har hänt så mycket.  Jag är inte samma som den jag var då. Nu är jag här. Och någonstans här så blev jag den jag är NU. Nu. Nuet är så viktigt. Det är lätt att glömma. Vissa rusar hela tiden vidare, framåt, strävar. Tänker att snart, om ett tag, när jag gjort det där. Då, då blir jag hel, då blir jag lycklig. Vissa klänger sig fast i dåtiden, trånar efter det som varit, vägrar släppa taget. Tänker att jag blir aldrig så lycklig som jag var då. Då.
När det bara finns ett nu.

Jag vet inte riktigt om jag vill komma någonstans med den här texten. Jag ville mest bara skriva ner det som ploppade upp i mitt huvud. Det gjorde jag ofta förr, och det gav mig alltid en.. tillfredställelse. Och eftersom då är samma som nu så finns fortfarande känslan kvar.

Om du möter varg.

måndag den 1:a jun @ 22:17

 

Om du möter varg - Detektivbyrån <3