Empire of the Sun.

torsdag den 30:e jul @ 16:21

Jag har verkligen kärat ner mig i Empire of the Sun. Tycker dom är totalcoola. 
Jag lyssnar på skivan om och om igen, och än har den inte blivit ett dugg tjatig. 
Kanske Apan tycker annorlunda...Favorit i repris.

onsdag den 29:e jul @ 20:09
Här kommer en favorit i repris. Det här är det viktigaste jag någonsin satt ord på och jag hoppas verkligen att de som läser det kan förstå storheten i det, bli lockade. Det jag beskriver här är utan tvekan det viktigaste som skett i mitt liv. Den här insikten förändrade mitt sätt att se på saker radikalt. Det har gjort mig så fruktansvärt gott. 
Jag hoppas att alla som läser detta gör ett försök att inse storheten.

Skrivet den 30:e december 2008:
Nästa sista dagen på detta år.
Vi är i återblickarnas tid, vi summerar och ser tillbaka på det gångna året. Vad som gjorts och vad som hänt.
Jag har förändrats mycket detta år, mest koncentrerat till de senaste halvåret. Jag har kommit till många insikter som har ändrat mitt sätt att se på saker ganska radikalt. Jag har alltid, precis som alla andra, spelat min roll, det som jag har ansett är jag. Tänkt i tankebanor som jag ansett är mina och mitt sätt att tänka på. Agerat på det sätt som jag har ansett passar min roll som Linnea, hela tiden med mycket tankar bakom. Jag har liksom filtrerat allt jag sagt och gjort för att det slutgiltiga resultatet som kommer ut ska vara så väl anpassat till den person som jag ansett mig vara. 
Men så tänker jag inte fortsätta.
Det är svårt att ändra på ett mönster man följt i 21 år, men det går.
Istället för att filtrera allt jag gör och tänker försöker jag numer bara att säga och göra det som känns rätt i nuet. Det finns ingen anledning att gömma sig bakom en person jag konstruerat. Jag är inte den personen. Det är bara i mitt huvud som jag länge trott att det är så man ska och bör göra, för alla andra gör också så. 
Att inse att så inte är fallet är det bästa som hänt mig. 
Att vissa mina ärliga känslor och inte ha murar i huvudet som hindrar mig. 
Att vara medveten om vad som händer inuti mig i olika situationer och att försöka att bryta dessa mönster.
Att försöka leva i nuet.
Att inse att det inte finns något annat än nuet och att vi alla är precis likadana. Att vi alla har den här möjligheten. Det är det största och det mäktigaste jag någonsin känt.

Jag hoppas innerligt att fler kan inse detta. Jag mår bättre än någonsin tack vare detta. Det är väldigt svårt att summera i ett simpelt inlägg här på bloggen. Det finns tusentals olika situationer där jag fortfarande behöver vara medveten om vad som händer i mig, och varför. Situationer där jag handlar som jag gör per automatik. Men jag tänker gå in i det här året som en ny männsika och leva efter nya insikter.
Jag lever i ett helt nytt lugn. Innan kunde mitt tänk liknas vid ett stormande hav, det känns numer som ett lungt, stilla vatten. Men det kräver eftertanke att behålla det så, det kräver medvetenhet. Det är lätt att ramla tillbaka i sin gamla roll. Den är ju fortfarande bekvämt insutten.

Jag har fortfarande en väg att vandra. Inse att min kropp bara är en form jag fått. Inget som gör mig. Mitt innehåll är precis likadant som alla andras, vi har bara olika förpackningar. Tänk om vi alla kunde inse detta. Så mycket färre konflikter, så mycket mer kärlek och förstålse för varandra.
Att släppa våra egon och uppgå i något mycket, mycket större.

Gott nytt år.

En hand i himlen.

onsdag den 29:e jul @ 12:37Jonathan Johansson - En Hand I Himlen

Kan. Inte. Sluta. Lyssna.
Men nu måste jag för jag ska med Mattie och kolla på en lägenhet. 
"Skynda skynda" säger hon.
Okej.

Tokshopping.

tisdag den 28:e jul @ 20:40
God Kväll.
Har precis kommit hem från en dag med jobb, fika och tokshopping. 
Tokshopping är något jag inte sysslat med på väldigt länge. Byxor, tröja, skor och en luden väst.
Jag blir nästan alltid lite orolig för min hälsa när jag tokshoppar. Efter en stund brukar shoppingsyndromet kicka in. Då plöjer jag igenom affären, granskar diverse plagg och endast de bästa får följa med till provrummet. Där dras det av och på, svetten bryter fram, av och på igen, en gång till. Ångrar mig. Hänger tillbaka. Vandrar planlöst omkring i affären med tunnelseende. Ångrar mig igen. Provar en gång till. 
Och här brukar jag antingen välja att köpa eller gå vidare till nästa affär. Där börjar det om.

Så nu är det skönt att vara hemma. Tillbaks till det gamla vanliga klick klick på internet en stund.

Gagnef 09.

måndag den 27:e jul @ 11:53
På morgonen efter vi kommit fram, nu ska förtältet upp!

I år låg bryggan i Dalälven under vatten.

Anna Järvinen spelar på scenen vi bryggan.

På hemvägen hände något helt otroligt, ett fäste till tanken lossnade! Precis samma sak som hände förra året! I år kunde Apan dock fixa det med hjälp av en lina och lite tejp, ungefär som McGyver skulle gjort.

Så mycket mer bilder tog inte jag. Det blir lätt lite sisådär med det när man har David med som är fotograf till yrket. Kanske kan visa några utav hans kort här lite senare. Nu ska jag spela Sims en stund, börjar jobba klockan tre idag.

Jag har åkt bil så himla länge idag.

söndag den 26:e jul @ 20:38
Hemma igen.
Känner mig sådär tom som jag kan göra när jag har varit ute och rest och kommer hem. Är helt övertygad om att det tar en stund för själva själen, själva essensen av en själv att hänga med. Fysiskt är jag här hemma, men min ande är nog någonstans runt Mariestad tror jag.

Det har varit kanon. Att bo i husvagn är ju som att bo på femstjärnigt hotell i festivalkretsar. De flesta som gick förbi tittade på vår husvagn med trånande, längtande blickar. När vi satte upp förtältet samaldes folk i ring runtomkring och rörde sig sakta, sakta närmare med tomma zombieblickar. Typ.

Det blev inte alls så mycket regn som väntat, Anna Järvinen var bättre än väntat och Dungen var precis som väntat.

Imogon får jag lön. Jag har fått lön en gång sedan februari, så det ska bli väldigt skönt. Jag ska köpa ett par skor. Just nu ska jag bara slappa och låta pekfingret göra jobbet. Klick klick runt på internet.

Ja, mer osammanhängande än såhär kan jag knappast prestera nykter. Hejdå.

Yummie.

torsdag den 23:e jul @ 13:55

Nu är förberedelserna i full gång i vår stuga i skogen. 
Jag löste precis lunchfrågetecknet. Fem meter utanför vår dörr växer dessa goingar, plockade till två stooora smörgåsar, så nu är det bara att plocka fram stekpannan och smöret. Och en annan bra sak, det finns till iallafall tio stooora smörgåsar till där ute. Så är det när man bor i skogen. Lyxigt.

Observera att jag vet ungefär vilka som läser min blogg och som vet var jag bor. Så försök er inte på nåt nu när jag är borta över helgen. Jag vet vilka ni är!!

Nu ska det packas och fixas lite till.

Paljett, träd och sol.

tisdag den 21:a jul @ 11:13
Ibland händer det att jag får ideér inne i huvudet. Fotoideér. För att inte glömma bort den senaste jag fick gick jag ut och tog en bild idag på ungefär hur jag tänkt mig. Paljetter, träd och sol är väl ledorden.

Bild tagen av mig.

En dag ska jag göra det mer noggrant. Men nu lär jag inte glömma bort idén iallafall.

We are the people who rule the world.

måndag den 20:e jul @ 15:37
Idag ligger jag som sagt mest i sängen och trynar. 
Har haft Empire of the sun's skiva på repeat. Verkligen min favoritskiva just nu, den är skiiiitbra.
Dessutom gör dom himla intressanta/fina videos till sina låtar, nåt jag alltid uppskattar.Empire Of The Sun - We Are The People

Skanka Loss!

måndag den 20:e jul @ 10:43
På torsdag åker Apan och jag och två kompisar iväg till Gagnef. Där är det Skanka Loss, den mysigaste festivalen, utan konkurrens. Precis vid dalälven i solnedgången spelar artisterna. Där finns också en liten strand och en brygga där man kan bada. Runt om i själva festivalområdet (som är en gammal folkets park) hänger det konstverk. 
I år har vi dessutom husvagn! Känns väldigt lyxigt, speciellt eftersom vädret ser ut att trilskas med oss. Regn, regn, regn.

Här är några bilder från förra året, då var det 30+ alla dagar!

Här tittas det på Christian Olsson från Fibes Oh Fibes. 
Det är faktiskt David, vår vän som vi åkte med förra året och som ska med i år igen som har tagit bilden.

En hängmatta man kan chillaxa i.

Ett utav konstverken.

Här är Fibes, Oh Fibes igen. Filurerna i stolar längst ner på bilden är Apan och jag :)

Ska bli himla kul att komma dit i år igen som sagt. 
Idag är jag sjuk dock. Känner mig helt mör i kroppen och tröööööött.
Ska strax göra mig nån nyttig smoothie med min nya blender och krypa ner i sängen igen...

Devendra Banhart.

torsdag den 16:e jul @ 14:21

Nu har jag gått och kärat ner mig igen. I Devendra. Devendra. Bara namnet. Sen gör han ju skitbra musik också. Och han har skägg, och lockar i håret.
Devendra..

Glassmys.

torsdag den 16:e jul @ 11:11
Igår kväll hade vi lite mys här hemma. David kom på besök och vi åt glass. David är duktig fotograf och ville gärna ta kort, jag såg dock inte respektabel ut ansåg jag själv.

Tidigare på dagen, när jag slutat jobba puttrade jag ut till Rödön och tog mig ett dopp. Grymt skönt i vattnet faktiskt. Saknar solen nu, alldeles för grått de senaste veckorna.

Idag och ikväll ska jag vara med vännerna. Vad vi hittar på vet jag inte. Kanske grillning, kanske bara hänga, eller så blir det något helt annat. Det brukar vi aldrig veta när vi ses, Mattie och jag, men det blir alltid kul.

Jag och min glass.

Walking on a Dream.

onsdag den 15:e jul @ 16:35


"We are always running for the thrill of it thrill of it
Always pushing up the hill searching for the thrill of it
On and on and on we are calling out and out again
Never looking down I’m just in awe of what’s in front of me"

Empire of the Sun- Walking on a Dream.

Precis som vanligt.

måndag den 13:e jul @ 21:04David after dentist.
Efter ett helt normalt tandläkarbesök :)

Solen i ögonen.

måndag den 13:e jul @ 13:09

Apan tog en somrig "solen-i-ögonen-bild" på mig.

Min nya poolare.

söndag den 12:e jul @ 11:14
I måndags fyllde jag tjugotvå hårda år. Då åkte jag och Apan till mamma och pappa i Hunnebo för att fira.  Det blev till att äta räkor och bekanta sig med vår nya poolare.
Fotona är privata och tagna av mig.

I feel just like a child.

lördag den 11:a jul @ 19:39


"And, I need you to recognize my friends,
'Cause they're there even though you don't see them,
They got their own chair , a plate, and a seat,
You know I won't touch my food unless they eat."

Devendra Banhart - I Fell Just Like A Child

I looove.

Unwritten.

torsdag den 9:e jul @ 20:19
Staring at the blank page before you
Open up the dirty window
Let the sun illuminate the words 
That you could not find
Reaching for something in the distance
So close you can almost taste it
Release your inhibitions

Feel the rain on your skin
No one else can feel it for you
Only you can let it in 
No one else, no one else
Can speak the words on your lips
Drench yourself in words unspoken
Live your life with arms wide open
Today is where your book begins
The rest is still unwritten, yeah.


Natasha Bedingfield - Unwritten

GO LAJNAJ!

måndag den 6:e jul @ 00:15
GO LAJNAJ, IT'S YAH BIRTHADAY! WE'RE GONNA PARTEY LIKE IT'S YAH BIRTHDAY!!

THE jacka.

söndag den 5:e jul @ 13:51
Jag är villig att klubba någon/något för denna jacka.
Men helst inte. Helst vill jag bara ha den. Utan nån klubbning.

www.modekungen.seYou've got that fjong.

söndag den 5:e jul @ 12:25


Erik Hassle & la Roux med fjong.

Linnea <3 Vädret

onsdag den 1:a jul @ 10:09
Vädret är grymt, GRYMT!
Jag lapar sol mest hela dagarna och är proppfull med sommarkänslor. Tänker ta vara på det här vädret in i minsta lilla solstråle. Och det håller i sig ytterliggare ett tag!! TACK!
Det här är precis vad vi kalla svenskar behöver efter en lång mörk vinter!