Resan till San Francisco.

torsdag den 5:e feb @ 21:00
Framme i kalifornien!
Ja, som min pappa hade informerat om i en kommentar till inlägget under (bara det att jag måste godkänna det innan det syns) så gick resan inte riktiktigt som planerat, men bra ändå!

Vi kom till Landvetter vid sextiden för att mötas av beskedet att mitt plan var beräknat att lyfta 09.00 istället för 07.10 pga snöoväder i London. Det betydde att jag antagligen skulle missa anslutningen där och vara tvungen att boka om flyget från London. Men efter en stund blev det klart att jag var tvungen att boka om hela resan. Så istället för Göteborg-London-San Francisco blev resan Göteborg-Stockholm-Chicago-San Fransisco och ca 4 timmar längre än beräknat.

Så 08.30 lyfte jag mot Sthlm och jag kände mig ganska nervös faktiskt och det kändes väldigt konstigt att flyga igen. Det är ju helt sjukt satt jag och tänkte, att vi trotsar tyngdlagen såhär och riskerar våra liv buuuuurrrr! men efter en frukostfralla och lite juice så kändes det inte alls nervöst eller konstigt längre :) På Arlanda ver det ett ganska snabbt byte som gick bra det med räjsade igenom några terminaler och kom på planet perfekt för att hinna få en fönsterplats. När vi rullade ut för att lyfta kunde jag också konstatera att jag inte hade någon bredvid mig! LYX! Så den resan gick också bra! 8 timmar gick väldigt fort faktiskt och förutom att jag fick rätt ont och blev väldigt stel och svullen i benen så hade jag det bra. Kollade på film och spelade tv-spel och fyllde i blanketter att visa i säkerhetskontrollen och grejer. 

Nör vi gick in för landning blev det dock lite fjärilar i magen. Jag visste ju att de var rätt hårda i tullen och förberedde mig mentalt för utfrågningen. Det gick fortare än jag trodde och rätt som det var var det min tur att stå till svars framför den barska tullpolisen i äkte cops-frisyr. Det gick också bra, han var väldigt provocerande och han fick det verkligen att låta JÄTTEmisstänktsamt att jag skulle åka och hälsa på min kompis i en månad.. men jag fick komma in i landet ändå :) Efter att jag hämtat ut min väska och konstaterat att jag inte rikitgt hade pejl på vart jag skulle så spanade jag in två svenska tjejer i min ålder och frågade dem om vi möjligen skulle till samma ställe. de skulle dock till Santana men det viasade sig att våra plan gick från samma terminal så vi tog följe och hjälpte varandra att hitta rätt. Det var skönt att träffa dom för jag måste medge att hade jag varit helt själv hade det inte gått lika smidigt tror jag. Vi spelade iaf kort och pratade lite tills det var dags för mig att gå till mitt plan.

De sista tre timmarna på detta plan var ganska jobbiga, jag ville verkligen bara komma fram och mina ben värkte som tusan! Pratade lite med kvinnan som satt bredvid mig och kände för första gången att det kändes på riktigt, hela resan dit var lite overklig och jag kunde liksom inte fatta riktigt att jag faktiskt var på väg till andra sidan jorden, att jag var i USA!  Men nu fattade jag. hade fönsterplats även denna biten och flög över otrliga landskap. Timme efter timme med vildmark för att mot slutet bli grönare och lummigare. När kaptenen informerade om att vi gick ner för landning började jag le och jag kunde inte sluta! 
Kände mig så himla stolt och glad och lycklig!
Gick genom hela terminalen med ett stort leende på läpparna ner mot baggageuthämtningen och ställde mig på sista rulltrappan. När jag tittade upp igen så möttes jag av ett lika stort leende, Apans! 
Efter det log jag hela vägen till Sunnyvale och hela kvällen, tills vi somnade.

Sen dess har jag hunnit äta jellybeans med smak av buttered popcorn, druckit bubble tea (te med tapioca i, små seg/slemmiga bollar gjorda av en rot), låtsats att jag är med i sims (alla hus ser ut som simshus) och botaniserat mig i mataffären där man kan få typ precis vad man vill ha. I X-large förpackning.

Nu hinner jag inte med mer. Här är varmt och skönt ska jag tillägga också. och jag har fått alla mina pengar pappa. Nu ska jag duscha för idag ska vi nog åka in en sväng till San Francisco.Kommentarer
Postat av: Din far.

Om Resan till San Francisco.

Så skönt!!! Bara njut av vistelsen och ta vara på varje sekund!!! Hälsa Apan! Puss och kram. Mor och Far.

21:10 torsdag den 5:e feb 2009
Postat av: lisa

Om Resan till San Francisco.

åh vad härligt!! ha det underbart nu! kramkramkram

14:38 fredag den 6:e feb 2009

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: