Buskmannen!

fredag den 27:e feb @ 01:57
Buskmannen som vi sag i san Francisco!

Highway 1.

fredag den 27:e feb @ 01:55
Hejsan!
Idag har jag och Apan hyrt oss en bil! En asnajs Chevrolet Impala om jag fick det hela ratt (jag och bilmarken, inte sa val fungerande kombination. Vet fortfarande inte riktigt vad det var for marke pa min korskolebil t.ex.). Idag har vi varit ute en tur bara for sjalva lyxkanslan. Kanns valdigt lyxigt att kora bil nu nar vi traskat runt har i lite mer an tre veckor. Vi akte upp mot bergen som omger oss har och fick se lite utsikt, otroligt vacker sadan. Sunnyvale ligger ju i Silicon Valley och ar typ helt platt (ja, forutom bergen runt om da)! Jag har inte gatt i en enda backe sen jag kom hit (!!!), forutom i SF. Har ar helt platt!
Sa det var skont att komma upp i bergen lite och se ut over vackra valleyn, vi har gjort det en gang innan, men da var det morkt :)

Sa imorgon ar planen att vi ska ge oss av soderut ner mot LA, om vi kommer hela vagen fram vet jag inte. Men jag skulle valdigt garna komma ner iaf till Big Sur, vagen nerat dar ska ju vara fantastiskt vacker. Ser fram emot detta BIG TIME! Kameran ar laddad sa det blir manga bilder kan jag lova! Bilen lamnar Niclas at oss pa mandag efter att vi kort den till flygplatsen.

Igar var vi i SF igen och strosade nere i turisthamnen. Dar sprang vi pa den sakallade "Buskmannen" som sitter gomd bakom nagra grenar och skrammer folk som gar forbi. Han var med i Filip och Fredriks program 100 Hojdare. Tyvarr blev inte vi skramda av honom, vi gick pa andra sidan, men det var himla roligt att se andra bli skramda :)

Nu ar klockan strax fem pa eftermiddagen har sa nu ar det strax middagsdags!
Kanske vi hors igen innan jag kommit hem. Vi flyger harifran pa mandag halv tre och landar pa Landvetter tisdag 14.15. 

Bye!

Lagesrapport, CA.

fredag den 20:e feb @ 20:43
Hejsan!
Jag lever och har det bra!
Nu har solen kommit tillbaka sa nu ar vi mest ute och lapar sol i parken. 
Dagarna gar fort och snart ar det bara en vecka kvar. Sista veckan blir det bilhyrning och en tripp ner mot LA som sagt. Hoppas ni har det bra hemma i Sverige!

Har kan ni njuta utav min favoritlat for tillfallet.. Otroligt bra!

Sunnyvale, California.

lördag den 14:e feb @ 05:45
Hejsan!
Tankte beratta att jag lever och har det bra. Det ar tyvarr regnigt har men annars bara bra, solen kommer forhoppningsvis tillbaka snart.
Jag frossar i amerikanskt snacks och satsar pa att ha arbetat mig igenom hojdpunkterna pa snackshyllan pa Safeway innan det ar dags att aka hem.

Idag har jag och Apan varit och shoppat i en shopping mall och pa Urban Outfitters (yeahfinnsinteisverigeyeah) och fyndat! Snart ska vi ivag pa nagot som jag tror hette Korean Karaoke som funkar som sa att varje sallskap far ett eget rum och sa sjunger man for glatta livet. Later det dodskasst sa spelar de upp sangen i ovriga rum och sa far man en skiva med sangen med sig hem. Typ. Nagot sadant var det iaf :)

For ovrigt sa far vi dagarna att ga genom att ga pa langpromenader runt har i Sunnyvale som det heter dar vi bor och Mountain View som ar grannstaden. Kandes overkligt de forsta dagarna jag var har men nu har jag landat och forsoker kanna sa mycket som mojligt pa usa-kanslan. Det ar en ratt speciell kansla, det ar ju faktiskt ratt speciellt det har landet. Och har finns palmer, och citrustrad! I tradgardarna! Det ger en skon exotisk kansla kan jag saga.
Och sa har vi bestamt oss for att hyra en bil i nasta vecka och aka ner till LA, detta ser jag fram emot!!

Ska tillagga att min mobilladdare protesterar sa jag har ingen mobil. 
Apans mobil funkar sa hor av er pa den och har ni inte numret sa sag till sa mailar jag det. Om ni vill prata med mig alltsa. Annars ar jag ju snart hemma igen sa vi kan prata da :) 

Nu ska jag piffa! 
Kramar!


Resan till San Francisco.

torsdag den 5:e feb @ 21:00
Framme i kalifornien!
Ja, som min pappa hade informerat om i en kommentar till inlägget under (bara det att jag måste godkänna det innan det syns) så gick resan inte riktiktigt som planerat, men bra ändå!

Vi kom till Landvetter vid sextiden för att mötas av beskedet att mitt plan var beräknat att lyfta 09.00 istället för 07.10 pga snöoväder i London. Det betydde att jag antagligen skulle missa anslutningen där och vara tvungen att boka om flyget från London. Men efter en stund blev det klart att jag var tvungen att boka om hela resan. Så istället för Göteborg-London-San Francisco blev resan Göteborg-Stockholm-Chicago-San Fransisco och ca 4 timmar längre än beräknat.

Så 08.30 lyfte jag mot Sthlm och jag kände mig ganska nervös faktiskt och det kändes väldigt konstigt att flyga igen. Det är ju helt sjukt satt jag och tänkte, att vi trotsar tyngdlagen såhär och riskerar våra liv buuuuurrrr! men efter en frukostfralla och lite juice så kändes det inte alls nervöst eller konstigt längre :) På Arlanda ver det ett ganska snabbt byte som gick bra det med räjsade igenom några terminaler och kom på planet perfekt för att hinna få en fönsterplats. När vi rullade ut för att lyfta kunde jag också konstatera att jag inte hade någon bredvid mig! LYX! Så den resan gick också bra! 8 timmar gick väldigt fort faktiskt och förutom att jag fick rätt ont och blev väldigt stel och svullen i benen så hade jag det bra. Kollade på film och spelade tv-spel och fyllde i blanketter att visa i säkerhetskontrollen och grejer. 

Nör vi gick in för landning blev det dock lite fjärilar i magen. Jag visste ju att de var rätt hårda i tullen och förberedde mig mentalt för utfrågningen. Det gick fortare än jag trodde och rätt som det var var det min tur att stå till svars framför den barska tullpolisen i äkte cops-frisyr. Det gick också bra, han var väldigt provocerande och han fick det verkligen att låta JÄTTEmisstänktsamt att jag skulle åka och hälsa på min kompis i en månad.. men jag fick komma in i landet ändå :) Efter att jag hämtat ut min väska och konstaterat att jag inte rikitgt hade pejl på vart jag skulle så spanade jag in två svenska tjejer i min ålder och frågade dem om vi möjligen skulle till samma ställe. de skulle dock till Santana men det viasade sig att våra plan gick från samma terminal så vi tog följe och hjälpte varandra att hitta rätt. Det var skönt att träffa dom för jag måste medge att hade jag varit helt själv hade det inte gått lika smidigt tror jag. Vi spelade iaf kort och pratade lite tills det var dags för mig att gå till mitt plan.

De sista tre timmarna på detta plan var ganska jobbiga, jag ville verkligen bara komma fram och mina ben värkte som tusan! Pratade lite med kvinnan som satt bredvid mig och kände för första gången att det kändes på riktigt, hela resan dit var lite overklig och jag kunde liksom inte fatta riktigt att jag faktiskt var på väg till andra sidan jorden, att jag var i USA!  Men nu fattade jag. hade fönsterplats även denna biten och flög över otrliga landskap. Timme efter timme med vildmark för att mot slutet bli grönare och lummigare. När kaptenen informerade om att vi gick ner för landning började jag le och jag kunde inte sluta! 
Kände mig så himla stolt och glad och lycklig!
Gick genom hela terminalen med ett stort leende på läpparna ner mot baggageuthämtningen och ställde mig på sista rulltrappan. När jag tittade upp igen så möttes jag av ett lika stort leende, Apans! 
Efter det log jag hela vägen till Sunnyvale och hela kvällen, tills vi somnade.

Sen dess har jag hunnit äta jellybeans med smak av buttered popcorn, druckit bubble tea (te med tapioca i, små seg/slemmiga bollar gjorda av en rot), låtsats att jag är med i sims (alla hus ser ut som simshus) och botaniserat mig i mataffären där man kan få typ precis vad man vill ha. I X-large förpackning.

Nu hinner jag inte med mer. Här är varmt och skönt ska jag tillägga också. och jag har fått alla mina pengar pappa. Nu ska jag duscha för idag ska vi nog åka in en sväng till San Francisco.

San Francisco, nu kommer jag!

söndag den 1:a feb @ 22:45

Här sitter jag och har resfeber maximus. Herrejösses.

Om 24 timmar är jag framme, ganska så exakt. ja, om allt går som det ska.

Blev nyfiken på mitt plan och kollade upp det.

Ett Boeing 777, största jävla planet ever såklart! Fy fan.

Nio säten i bredd, tv-skärm vid varje säte med 12 tv-kanaler, tv-spel, 148 radiokanaler, joystick och en telefon.

Hoppas innerligt att skiten kan flyga också!

 

 

Jag sitter på plats 34J.

 

 

Wish me luck!