Känner du den där Man?

måndag den 10:e nov @ 14:01
En sak som jag tänkt på det senaste är uttrycket "man". Alltså det man som används när det pratas om något i allmänhet. T.ex. "så brukar man inte göra".

Jag är så himla trött på det här ordet och jag försöker verkligen anstränga mig för att inte använde det när jag skriver och pratar. Anledningen är att jag tycker det är så fruktansvärt intetsägande.
Vem tusan är den här "man" som alla pratar om?

Senast häromdagen satt jag och läste igenom något jag skrivit och upptäckte alla dessa "man" i texten. Ändrade om alla till jag istället och plötsligt hade jag en intressant text som faktiskt sa något om mig som person och inte om den här "man" som inte krake känner. Det är lätt att ta till man när det är någon åsikt som ska uttryckas. Åsikten bli då lite mer diffus och det är inte direkt du som kan dömas för att du tycker så, det är ju faktiskt man som tycker så.

Irriterande! Allt blir så himla mycket bättre om vi utgår från själva och är tydliga med att JAG tycker såhär, det är JAG som skriver, det är JAG som tycker. Vad tycker DU? Då kanske vi tom kan börja diskutera saker på ett mer givande sätt.

Slopa man. Våga säga jag och stå upp för dig själv.
Vad är det som skulle kunna gå fel med att själv tycker något istället för Man?Kommentarer
Postat av: Alexandra

Om Känner du den där Man?

Haha, bra skrivet! Det sitter dock så djupt inne att jag (tänkte skriva man) skriver det utan att ens tänka på det. Brukar ändra om jag tänker på att jag skrivit så. Undra vart det kommer från egentligen?

15:30 måndag den 10:e nov 2008
http://omniasolvunt.blogg.se/
Postat av: Anna

Om Känner du den där Man?

Om jag har sagt att du skulle gilla min utbildning innan, så är det inget mot nu. Vi får smaka torrt och stjärtriktat ris om vi någonsin ger oss hän åt man-sjukan igen.

16:34 måndag den 10:e nov 2008

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: