Lyckligare än någonsin.

tisdag den 30:e dec @ 15:01
Nästa sista dagen på detta år.
Vi är i återblickarnas tid, vi summerar och ser tillbaka på det gångna året. Vad som gjorts och vad som hänt.
Jag har förändrats mycket detta år, mest koncentrerat till de senaste halvåret. Jag har kommit till många insikter som har ändrat mitt sätt att se på saker ganska radikalt. Jag har alltid, precis som alla andra, spelat min roll, det som jag har ansett är jag. Tänkt i tankebanor som jag ansett är mina och mitt sätt att tänka på. Agerat på det sätt som jag har ansett passar min roll som Linnea, hela tiden med mycket tankar bakom. Jag har liksom filtrerat allt jag sagt och gjort för att det slutgiltiga resultatet som kommer ut ska vara så väl anpassat till den person som jag ansett mig vara.
Men så tänker jag inte fortsätta.
Det är svårt att ändra på ett mönster man följt i 21 år, men det går.
Istället för att filtrera allt jag gör och tänker försöker jag numer bara att säga och göra det som känns rätt i nuet. Det finns ingen anledning att gömma sig bakom en person jag konstruerat. Jag är inte den personen. Det är bara i mitt huvud som jag länge trott att det är så man ska och bör göra, för alla andra gör också så.
Att inse att så inte är fallet är det bästa som hänt mig.
Att vissa mina ärliga känslor och inte ha murar i huvudet som hindrar mig.
Att vara medveten om vad som händer inuti mig i olika situationer och att försöka att bryta dessa mönster.
Att försöka leva i nuet.
Att inse att det inte finns något annat än nuet och att vi alla är precis likadana. Att vi alla har den här möjligheten. Det är det största och det mäktigaste jag någonsin känt.

Jag hoppas innerligt att fler kan inse detta. Jag mår bättre än någonsin tack vare detta. Det är väldigt svårt att summera i ett simpelt inlägg här på bloggen. Det finns tusentals olika situationer där jag fortfarande behöver vara medveten om vad som händer i mig, och varför. Situationer där jag handlar som jag gör per automatik. Men jag tänker gå in i det här året som en ny männsika och leva efter nya insikter.
Jag lever i ett helt nytt lugn. Innan kunde mitt tänk liknas vid ett stormande hav, det känns numer som ett lungt, stilla vatten. Men det kräver eftertanke att behålla det så, det kräver medvetenhet. Det är lätt att ramla tillbaka i sin gamla roll. Den är ju fortfarande bekvämt insutten.

Jag har fortfarande en väg att vandra. Inse att min kropp bara är en form jag fått. Inget som gör mig. Mitt innehåll är precis likadant som alla andras, vi har bara olika förpackningar. Tänk om vi alla kunde inse detta. Så mycket färre konflikter, så mycket mer kärlek och förstålse för varandra.
Att släppa våra egon och uppgå i något mycket, mycket större.

Gott nytt år.

Kommentarer
Postat av: lisa

Om Lyckligare än någonsin.

så fint skrivet. du är klok!

16:17 tisdag den 30:e dec 2008
Postat av: Mr.zell

Om Lyckligare än någonsin.

där ser man!!! att komma till den punkten är bra för dig själv! sedan ska alla runt dig hänga med... det sist nämda är inte lätt för alla men dom som inte pallar det kommer dra sig ur och till sist har man en mycket bra skara att leva med!! det är min erfarenhet av just det du skriver!! allt som är äckta är mycket bättre en det som inte är. jag älskar mig själv och det jag är... men inte alla gör det.

21:24 tisdag den 30:e dec 2008
Postat av: Din far.

Om Lyckligare än någonsin.

Vilka kloka ungar vi har!!! Lycka till båda två!! (ja, alla tre naturligtvis!!!). Skulle vara kul om nästa år också innebär att vi samtidigt får träffa er alla tre och kanske bara ha det bra tillsammans! Längtar faktiskt efter det ibland. Ha ett riktigt Gott Nytt År!!! Vi firar aftonen tillsammans med "gamlingarna" på Bohus Malmön!!

10:23 onsdag den 31:a dec 2008
Postat av: Cecilia

Om Lyckligare än någonsin.

Men det är är svårt att leva i nuet.

19:46 fredag den 9:e jan 2009
http://klackklack.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar: